Void mellett két support lett a legsikeresebb a Chengdu Major selejtezőin!

Void mellett két support lett a legsikeresebb a Chengdu Major selejtezőin!

Egy dolog rögtön leszűrhető a kimutatásból, a mix sebzés most a menő a metát illetően.

Az első Major selejtezői véget értek, és a legjobbaknak sikerült kijutniuk, bár az előző szezon egyik gigásza, a Virtus.Pro elvérzett idő előtt és csak a Summit 11 Minorra sikerült kvalifikálniuk magukat. Még a megmérettetés előtt patch is érkezett, és azért a TI9 óta bizony átalakult némileg a meta a hősöket és taktikákat illetően.

Bár jelentősen nem nyúltak bele IceFrogék a játékmechanikába a világbajnokság óta, mégis megváltoztak a pickelési és bannolási szokások. Mostanában a mix sebzéssel rendelkező hősök ugyanis eléggé előtérbe kerültek. Ezek a karakterek ugyanis már a játék első pillanatától hasznosak lehetnek, ezért fordulhatott elő, hogy Kunkka és Gyrocopter vált a legnépszerűbbé. A lanelés alatt jól működnek egyedül és társakkal egyaránt, ráadásul nagyon erős sebzést okozhatnak képességeik révén, ami 6. szint után fokozódik. A dobogó legalsó fokára Void állhatott fel, viszont az ő győzelmi aránya parádésra sikeredett, a 88 meccsének a 62 százalékát megnyerték vele.

Legtöbbet választott

Az előző felsorolásból Gyrocopter itt is megtalálható, mellé egy support és egy semi-carry csatlakozott, Rubick és Ember Spirit. A kis helikopter 132 meccsben bizonyíthatott, míg Rubickot 125, az Ember Spiritet 110 mérkőzésben preferálták.

Legtöbbet tiltott

Azt hiszem nem meglepő, hogy az első blokkban feltüntetett Kunkka és Void itt is megjelenik, sorrendben ők lettek a letöbbet bannolt hősök. A kapitányt 216, míg az arctalan harcost 183 meccsből száműzték. Egyel maradt le tőle az éj koronázatlan királya, Night Stalkert 182 alkalommal tiltották.

Legsikeresebbek

A Void mellett akadnak még néhányan, akik a legalább 30 lejátszott meccs alapján elég komoly győzelmi arányt tudnak felmutatni. 74 mérkőzés 69 százalékát nyerték meg Abaddonnal, mögötte Crystal Maiden végzett a maga 58 meccs / 64 százalékos winrate-ével. Night Stalkerrel kicsit kevesebb párharcból, 37-ből hozták ugyanezt az arányt.

Legrosszabbul teljesítők

A siker kicsit elkerülte most őket, ugyanis a Lich, Morphling, Lifestealer, Bane és Tiny ötöse felettébb rossz statisztikát tudhat magáénak. A 40%-ot egyikük sem érte el winrate tekintetében, és a Lich 39 mérkőzésből csak a 28%-át tudta megnyerni.

Összességében elmondható, hogy a mix sebzés most a nyerő formátum a játékban, de ez nem jelenti azt, hogy az ikonikus core hősök kihaltak volna. A selejtezők alatt feltűnt például a Templar Assassin és megfelelő kezekben és a taktikának köszönhetően (Liquid qojqva 13-1-es statja a NiP ellen) ugyanúgy használhatóak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!