Lekapcsolták Envy egyik felhasználói fiókját

Lekapcsolták Envy egyik felhasználói fiókját

Envy tisztességtelenül játszott, mivel egy ideig nem azon a role-on nyomta, mint amit bejelölt, ezért fél évre tiltották az egyik fiókját a játékban.

A smurfölést és a boostolást a Dota 2-ben a Valve egyértelműen illegális tevékenységnek titulálta. Ha bárkit is ilyen tetten érnek, büntetésben részesítik. Viszont a legnagyobb szintű vagy éppen profi játékosoknál nem ritka, hogy több fiókjuk is van, és így igyekeznek az ismeretlenségbe burkolózni a zavartalan játék miatt.

Az elmúlt években azt lehet mondani, hogy a rang, illetve MMR szám minden eddiginél fontosabbá vált a játékosok körében. Egy szempontból biztosan nem rossz ezt figyelni, hiszen ha valaki profivá szeretné válni, akkor jó értékmérő lehet első körben. Gondoljunk csak bele, nem olyan egyszerű elérni az Immortal szintet, amivel már simán a jobb csapatok reflektorfényébe kerülhetünk. Elég ha megemlítem Topson nevét, aki szintén ilyen módon jutott el az OG-hez, és azóta már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Viszont a profik másra használják a legtöbb esetben a smurf accountokat, ilyenkor igyekeznek új taktikákat, illetve hősöket gyakorolni a fejlődés érdekében. Másoknak azonban nem ilyen tervei vannak, szimplán csak egy jobb statokkal rendelkező fiókot akarnak, esetleg eladják az ilyeneket, vagy másét húzzák fel, ráadásul sokan ilyenkor pénzt is kérnek a szolgáltatásért.

A Valve egy ideje sokkal alaposabban ellenőrzi a közösséget, és igyekszik kiszűrni a nem oda tartozó fiókokat. Az egyik ismert játékos, Jacky “EternaLEnVy” Mao kisebb bajba került, ugyanis kibannolták az egyik smurf accountját. Rengetegszer fordult elő, hogy nem a megjelölt roleban játszott - a túl hosszú várakozási idő miatt mást jelölt meg -, ezért rengeteg report érkezett rá, nem is kellett sok idő, hogy elérje az 1-es behaviour score-t. Azóta ezt abbahagyta, vagy legalábbis mérsékelte és 1584-ig visszatornázta a viselkedési pontszámát. Ez sem volt elég, megkapta a fél éves tiltást.

El sem tudjuk képzelni mekkora mennyiségű report érkezhetett a fiókjára, ami után ezt a Valve is megelégelte és elvették tőle egy időrea az egyik játszóterét.

Titeket bannolt már emiatt a Valve?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!