BlizzCon leak: Nem kapunk új hőst, de jön az Overwatch 2!

BlizzCon leak: Nem kapunk új hőst, de jön az Overwatch 2!

A szivárogtató szerint új Overwatch játékkal készül számunkra a Blizzard, amiben PVE és PVP játékmód is lesz.

Nyáron robbant a hír, hogy a Blizzard parkoló pályára tette a StarCraft univerzumában játszódó FPS-ét, mivel az erőforrásokat átirányította a Diablo 4-re, továbbá egy az Overwatch világában játszódó játékra. Az iparági pletykák akkor arról szóltak, hogy az "Overwatch 2" fantázianéven futó projekt leginkább egy PVE orientált program lesz, amiben 4 fős csapatokban kell megküzdenünk több fajta ellenféllel és végigmennünk egy pályán, akár csak az Uprising vagy Retribution és Storms Rising események specifikus story módjában. Habár több részlet nem látott nap világot, egyedül annyi, hogy a BlizzConon majd többet megtudunk, a közösség alapvetően pozitívan fogadta a hírt, mivel az univerzumbővítéssel mindenki jól jár, továbbá az Overwatch játékosbázisának nagy részénél hatalmas népszerűségnek örvendenek ezek a szezonális játékmódok. 

Az idei BlizzConig már csak két hét van hátra és meg is érkezett az első leak, ami megerősíti, hogy a Blizzard valóban le fogja leplezni az Overwatch 2-őt. Az információkat egy Metro nevű streamer tette ki a Twitterre és a játékos elmondása szerint a játékot egy új animációs rövidfilmmel együtt jelentik majd be, amiben Mei, Tracer, Winston, továbbá a fiatal Genji is szerephez jut majd, illetve felfedik az új projekt logóját is. Az egyik legfontosabb plusz részlet, hogy az Overwatch 2 nem csak PvE, hanem PvP játékmódot is tartalmazni fog majd, továbbá a Blizzard egy új szintlépő rendszert épített be a karakterekhez, ami teljesen új alapokra helyezi az eddigi hősöket és a játékstílusukat, viszont nem tudja még, hogy ez mindkét módban elérhető lesz-e.

Metro egyelőre szintén nem tudja, hogy az Overwatch 2-őt miként fogja kezelni a Blizzard, teljesen új, különálló játék lesz, vagy csak egy plusz megvásárolható kiegészítő. Ha tippelnie kéne az infói alapján, a Blizzard mindent átvisz az Overwatch-ból az Overwatch 2-be és  utóbbi köré építenek majd fel az egész univerzumot, teljesen megváltoztatva a franchise arculatát. A körülmények miatt a stúdió hatalmas hangsúlyt fektet az új játékra és emiatt új hőst sem kapunk majd idén a BlizzConon, ami sokak számára nagy csalódás lehet, hiszen az elmúlt pár évben készpénznek volt vehető, hogy Jeff és csapata új hőst leplez le.

Habár a fenti információkat érdemes fenntartásokkal kezelni, Metro szavahihetősége igencsak jó, mivel tavaly például pontos részleteket tudott Ashe-ről és a Reunion animációs rövidfilmről, jó pár nappal a BlizzCon előtt. Összességében ha a hírek igazak, akkor az Overwatch általunk ismert világa teljes mértékben megváltozik és kitágul majd az elkövetkezendő pár hónapban és csak remélni tudjuk, hogy a Blizzard tényleg mindent beleadott ebbe a grandiózus tervbe. 

Nektek egyébként hogy tetszik az Overwatch 2 ötlete? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!