18+: Egyszerű Pokémon GO-zásnak indult, tragédiával végződött

18+: Egyszerű Pokémon GO-zásnak indult, tragédiával végződött

Gyilkosság áldozata lett a 21 éves Pokémon GO játékos.

Október 18-án 11:50 perckor Cayla Campos és barátja Sidney az albuquerquei Bianchetti Park mellett ültek parkoló autójukban. Pokémon GO-zással ütötték el az időt, amikor figyelmesek lettek arra, hogy két idegen megpróbálja kirabolni egy másik parkoló gépjármű sofőrjét. Cayla és Sidney a rendőrség közleménye alapján megpróbálta elhagyni a helyszínt, de az egyik rabló több lövést is elengedett az elhaladó járműre, amiből a vezetőülésen tartózkodó Campost eltalálta legalább egy a tarkóján. Ennek következtében az autó irányíthatatlanná vált és egy háznak csapódott.

A 21 éves fiatal a kórházba szállítás után belehalt súlyos sérüléseibe. A lány tragédiája bejárta a Pokémon GO fórumokat, ahol beindult a beszélgetés arról, hogy csak úgy menjünk el játszani, hogy figyelünk a környezetünkre és próbálunk biztonságos útvonalakon, parkokban és helyszíneken játszani. Campos esete intő jel lehet mindenki számára, de természetesen vannak olyan helyzetek, amik elkerülhetetlenek. Törekedni kell arra, hogy mindig olyan terepen járjunk, amit már jól ismerünk és az sem árt, ha van nálunk valamilyen eszköz, amivel felhívhatjuk magunkra a figyelmet, ha bajba keverednénk. A játékon belül is szerepel az a felirat, hogy "aware of your surroundings", amit nem véletlen emelt ki a Niantic a betöltőképernyőn. Komolyan kell venni ezeket a tanácsokat és akkor mindent megtetettünk azért, hogy ne történhessen baj velünk.

A rendőrség továbbra is keresi az elkövetőket és a rablás áldozatát is, de ha meg is találják őket, az már nem hozza vissza Cayla Campost.
 

Kövess Minket!