Blitzchung ismét megráncigálta a Blizzard bajszát!

Blitzchung ismét megráncigálta a Blizzard bajszát!

A hongkongi kártyás Liberate Hong Kong játékkal szórakoztatta nézőit.

A Blizzard vs Blitzchung ügy végére pont került, de a hongkongi Grandmaster kártyás azóta is minden lehetőséget megragad, hogy kiálljon országa mellett. Legutóbb Twitchen közvetített "Liberate Hong Kong" játékot, mindössze egy héttel a BlizzCon előtt!

Blitzchung azután került a hírekbe, hogy élő Twitch Grandmaster közvetítésen felhúzott egy gázmaszkot és a "Liberate Hong Kong, revolution of our age" kijelentéssel beírta magát a Hearthstone történelmébe. A botrány következménye nem maradt el, súlyos büntetést kapott első körben a játékos, amit később mérsékelt a Blizzard. A hongkongi kártyást végül hat hónapos eltiltással "jutalmazták", de itt még nem ért véget a történet. Amerikai vezető politikusok kezdték támadni a Blizzard kommunikációját és döntéseit, ami azóta is ott szerepel a napirendi pontok között. 

Blitzchung hivatalos nyilatkozatában megerősítette, hogy örül a büntetés csökkentésének és célja, hogy továbbra is a Grandmaster ligában játsszon. A következő szezonig szeretne pihenni és átgondolni a jövőjét, ezért is kezdett streamelésbe. A Twitchen 1500 - 2000 embernek közvetítette a "Liberate Hong Kong" játékot, amiben egy tüntetővel kell elmenekülni a letartóztatás elől. Ez is egy különleges módja a véleménynyilvánításnak, de nem biztos, hogy egy héttel a 2019-es BlizzCon előtt jó szemmel nézi a Blizzard, ha az egyik Grandmasters játékosa nyíltan politikai tartalmakat közvetít. A hat hónapos eltiltás valószínű nem fog tovább módosulni, de simán benne van a pakliban, hogy talál okot a Blizzard arra, hogy Blitzchungot eltávolítsa az ázsiai régió Grandmaster mezőnyéből.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!