"Kapcsolatunk Kínával nem befolyásolta döntésünket" - A Blizzard enyhíti Blitzchung büntetését

A Blizzard elnökének hivatalos nyilatkozata a Blitzchung esetről.

A hétvégi Grandmaster interjúban elhangzott "Szabadítsuk fel Hong Kongot, ez korunk forradalma!" felkiáltással kezdődött Blitzchung kálváriája, aminek eredményeképp a Blizzard eltiltotta a versenyzéstől és megfosztotta pénznyereményétől, -sőt még a két kommentátorral is megszakított minden további együttműködést a cég. 

A Blizzardnak nemcsak a bojkott, a házon belüli atrocitások és az amerikai szenátorok bírálata okozott fejfájást, hiszen olyan nagyágyúk is elfordultak tőlük, mint Kibler és Kripparian, sőt Toast és a Grandmaster kommentátorok egy része is Blitzchung és a hongkongi tüntetés ügye mellé álltak. A helyzetet csak tetézte, hogy az American University csapatát a "Szabadítsuk fel Hong Kongot, bojkottáljuk a Blizzardot!" tábla felmutatása ellenére semmilyen büntetés nem érte, így a Hearthstone csapat végül magától lépett vissza a további versenyzéstől. 

J. Allen Brack hivatalos nyilatkozatának kivonata

A Blizzard elnökének eredeti nyilatkozatát az alábbi hírportálon olvashatjátok el. A cégelnök a bevezetőben kitér a cikkünk elején már ismertetett helyzetre, majd hangsúlyozza, hogy a Grandmaster bajnokságok interjúinak elsősorban a játékról, az e-sportról kell szólniuk, és a szerződtetett kommentátorok munkája is erre hegyeződik ki. Amikor Blitzchung szóba hozta a hongkongi tüntetést, akkor szánt szándékkal szegett szabályt, és ezért kapott büntetést, ami független volt a cég Kínával ápolt viszonyától. 

A nyilatkozat szerint a Blizzard hibázott, amikor túl gyorsan és túl keményen lépett fel, anélkül, hogy meghallgatta volna a közösség véleményét. Mivel Blitzchung a verseny alatt tisztességesen játszott, ezért megkapja pénznyereményét, és csupán 6 hónapra függesztik fel, amely letelte után visszatérhet a profi ligába, ha úgy dönt.

A kommentátorokat szintén 6 hónapra függesztik fel, hiszen nem tudták az esemény fókuszát a versenyen tartani. A zárósorokban J. Allen Brack arról ír, hogy továbbra sem engednek teret szélsőséges politikai megnyilvánulásoknak versenyeik alatt, valamint arra törekednek, hogy nemi identitástól, faji hovatartozástól, vallási és politikai nézetektől függetlenül mindenki élvezze ezeket az eseményeket.

Meglátásod szerint a nyilatkozatban leírtak mérsékelhetik a helyzetet?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!