Hirdetés

Minden, amit az Overwatch 2-ről eddig tudni lehet

A Blizzard teljesen újra definiálja majd az Overwatch világát és kiterjeszti annak univerzumát. 

Hirdetés

A napokban tartják a 2019-es BlizzCont, ahová a stúdió számtalan újdonsággal és bejelentéssel készült a rajongótábor legnagyobb örömére. Érkezik például a Diablo széria legújabb darabja, leleplezték a következő Hearthstone és World of Warcraft kiegészítőket, továbbá a Heroes of the Storm és a StarCraft 2 is új tartalmakkal gazdagodik majd a jövőben, ráadásul az Overwatch egy teljesen új játékot kap majd az Overwatch 2 személyében. Utóbbival kapcsolatban sokak most picit zavarban lehetnek és számtalan kérdésük lehet, szóval az alábbiakban körbejárjuk, mit is tartalmaz a jövő a franchise számára. Vágjunk is bele!

Mi is az az Overwatch 2? 

Az Overwatch 2 tulajdonképpen az Overwatch folytatása, viszont a Blizzard teljesen új alapokra helyezi a "folytatás" fogalmát, mivel nem választja szét a két játék bázisát és Jeff Kaplan szavaival élve, "senkit nem hagyunk hátra". Dióhéjban ez annyit jelent, hogy az Overwatch és Overwatch 2 játékosai együtt játszhatnak majd a PvP módban, előbbi tulajdonosai megtarthatják hőskinézet és kozmetikai cucc kollekciójukat és ugyan azokat a tartalmakat kapják majd, legyen szó pályákról és hősökről. Ezen információk láttán rögtön felmerülhet a kérdés, akkor mit is nyújt majd az Overwatch 2? 

A még erősen fejlesztés alatt álló program első sorban azokat célozza meg, akik évek óta várják már a történet alapú játékmódokat az Overwatch univerzumában. Az új lehetőségek feltérképezéséhez és megvalósításához a Blizzard erősen átdolgozta az alap játék motorját és a karakterek komoly ráncfelvarrást kapnak, ráadásul a PvE módban fejlődési rendszerrel rendelkeznek, ahol szintlépéssel egyedi képességek közül választhatunk majd. Érdekesség, hogy a Francia AlphaCast szerint az Overwatch 2-nek nem lesz külön kliense a Battle.netben, hanem összeolvad majd az eredeti játékkal és az egész franchise Overwatch 2 néven fut majd. Habár mindezt egyelőre még nem erősítették meg hivatalosan, úgy tűnik, mindenki megkapja majd a fejlesztett motort és funkciókat. Sajnos megjelenésről egyenlőre nem tudni, Jeff Kaplan viszont egy megható monológban leszögezte, hogy minden eddigi platformot támogatnak majd, de nem sietnek a megjelenéssel. 

"Nem tudom, igazából ötletem sincs, csak szeretnénk egy kiváló játékot készíteni. Csupán ez érdekel minket jelenleg és nagyon keményen dolgozunk. Eddig csak mi foglalkoztunk a játékkal, mától azonban ti is a csapathoz tartoztok, mert kipróbáljátok majd a demo-t, visszajeleztek és beszéltek majd velünk a véleményetekről. Hallani akarjuk, min kell változtatnunk, milyen funkciókat szeretnétek még a játékba, mi tetszik és mi nem tetszik nektek benne. Valószínűleg picit elhalkulunk majd a BlizzCon után és tudjuk, hogy számtalan kérdésetek van, például hogy néz ki Moira új külseje, (eszméletlen lett egyébként), de most inkább "sfejek"vagyunk és csendben leszünk, mert sokat kell még dolgoznunk. "

Story és Hero küldetések

Az Overwatchot sok kritika érte amiatt, hogy a kezdeti univerzum építés szépen lassan alább hagyott és a történet tulajdonképpen alig haladt már előre. Az Overwatch 2-ben a Blizzard minden erejével azon lesz, hogy kiköszörülje a csorbát, mivel a történet fonalát a jelenben vesszük majd fel, az után hogy az Overwatch újra összeáll a Zero Hour animációs rövidfilmben látott Párizsi akció után. A csapat első állomása ez után Rio De Janeiroba vezet, ahol ugyan olyan rossz a helyzet és Lúcio segítségével nekiindulnak, hogy felszabadítsák a várost a Null Sector Omnic szervezet ostroma alól. Ezt a küldetést a BlizzConra kilátogatók ki is próbálhatták és el is érkeztünk az Overwatch 2 gerincét adó Story Missions játékmódjáig. Hasonlóan az Achive eventekhez, itt is négy hőssel tolhatjuk végig a küldetést, viszont a küzdelem lényegesen komplexebb a fejlődési rendszer és a pályán található tárgyak miatt. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan is néz ki egy Story Mission, nézzetek bele az alábbi videóba!

Mindemellett a lesz majd egy Hero Missions játékmód is, amit minden karakterrel teljesíthetünk majd és Jeff Kaplan leginkább úgy hivatkozott rá, mint a Diablo III Adventure módjára. A QnA panelben továbbá kiemelték, hogy ezek a küldetések úgy lesznek megcsinálva, hogy minél többször újra lehessen azokat játszani és nem arra szeretnék helyezni a fókuszt, hogy csak agyatlanul öljük a gépi ellenfeleket. Érdekesség, hogy a Story és Hero küldetések tervezéséhez a World of Warcraft fejlesztői is beszálltak segíteni, további információkat azonban nem árultak el. 

Új PvP mód: Push

Az Overwatch 2 nem csak a PvE játékosoknak kedvez majd, mivel a fejlesztők egy új kompetitív játékmódot is szeretnének a nagyközönségnek adni a Push személyében. Ez leginkább egy kötélhúzásként írható le, a két csapat egy szimmetrikus pályán küzd meg egymással és céljuk, hogy a térkép közepén lévő robotot felhasználva minél tovább eljuttassák a rakományt az ellenfél térfelére. Az útvonalon ellenőrző pontok is találhatóak, amit ha elérünk, a spawn pont megváltozik. Ha szeretnétek betekintést nyerni egy Push meccsbe, nézzétek végig xQc alábbi videóját!

Természetesen a játékmód teljesen új pályákat követel és a Blizzard jelenleg több helyszínen is dolgozik, a fenti felvételen látott Torontótol kezdve Gothenburgon és Monte Carlon át egészen Rio de Janeiro-ig. Ezek a pályák az Overwatch 2 érkezésével jönnek majd a játékba, ahogy az új hősök, Echo és Sojourn is, aki központi szerepet játszik majd az Overwatch 2 történetében. Az információk alapján egyébként nem kell aggódnunk, az új játék megjelenéséig legalább egy még meg nem nevezett új hőst is kapunk majd az alapjátékba. Az alábbi képre kattintva végignézhetitek a galériánkat és betekintést nyerhettek az új pályák arculatába!

Összegzés

A Blizzard 19-re húzott lapot az Overwatch 2-vel, egyelőre viszont úgy tűnik, a koncepció élhető lesz majd a cég és a játékosbázis számára is. Sokan persze fanyalognak, hogy jaj lehúzás az egész és kapunk majd egy 40-60 eurós kiegészítőt, viszont a látottak alapján ki merem jelenteni, hogy egy teljesen új játékról van szó, ami a story küldetések kedvelői számára abszolút megéri majd az árát. Azok számára, akik nem kíváncsiak csak a PvP módra, sincs csüggedni valójuk, hiszen amint már említettem, minden további frissítést megkapnak majd, mivel Jeff Kaplan szavaival élve, a stúdió senkit sem akar hátra hagyni. Végezetül az alábbi képen megtekinthetitek, hogy mi minden vár majd ránk a jövőben!

Nektek egyébként hogy tetszik az Overwatch 2 koncepciója? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • BothicC 6 hónapja
    Igen, ezt kellett volna tartalmaznia az alapjátéknak, maximum behozni ezt mint egy jelentős alkalomra való frissítés. Semmi értelme nem volt külön játékként kiadni a hősök száma x legfeljebb 5 küldetést, amelyek mind mind repetitívek lesznek, sőt, lesz ember, aki nem fogja kifullozni, mert nem szereti azt az adott hőst. Egyáltalán nem fogom megvenni szerintem, hacsak nem lesz valami menő dolog benne, ami nem ilyen lapos, mint ez.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?