Minden amit az Operation Shifting Tidesról tudni kell!

Minden amit az Operation Shifting Tidesról tudni kell!

Két új operátor, egy átdolgozott pálya, új bolt-action mesterlövész puska, két új mechanika, és egy Invitational bejelentés érkezett.

Kezdjük gyorsan azzal a ténnyel, hogy a Theme Park megkapta a 2.0-ás kinézetét. Az eredeti pálya még a Blood Orchid frissítéssel érkezett, de mivel azóta érintetlen volt, jónak látták az időt a módosításra. A legnagyobb változás a Trains szekció eltávolítása, ezáltal kisebb lett a térkép, valamint a fényeket is megnövelték a kedvezőbb látásviszonyok érdekében.

Két új operátor csatlakozott a szivárvány kommandóhoz, és valószínűleg már mindenki fújja kívülről a felszereléseiket, illetve a különleges eszközeiket. Elevenítsük fel azért mit tud Kali, és Wamai.

Kali

Indiából származik, két armor & két speedes támadó, akit egy új, a játék első bolt-action mesterlövész puskájával vérteztek fel. A CSRX 300 nevet viselő fegyver - 1x és 5x távcsővel ellátott - önmagában életveszélyes, de betárazható LV Explovise tölténnyel is. A jó hír, hogy az ellenfél egy ilyen lövés után, ha halál helyett csak a földre esett, a támadó irányába néz ilyenkor. Ráadásul minden tüzelést követően egy néhány másodpercig látható füstcsík jelzi a golyó irányát.

Kali a sima (meg nem erősített) falakat és hatcheket szimplán át tudja lőni, egyszerre többet is (ez igaz az operátorokra is), kicsit nagyobb lyukakat hagyva maga után. A fejlövés tőle halálos, de a törzsre - felsőtestre - leadott egyetlen lövés is földre viszi az ellenfelet. Az LV Explosive töltet pedig belefúródik a reinforced (megerősített) falakba, és mindkét oldalán robban - a videóban van olyan reinforced fal, ahol lyukat robbant bele és van amelyiken nem, pedig arról beszélnek, hogy nem képes erre a megerősített falakon -, így elpusztítja a közelben lévő Bandit Wire-t, Mute Jammereket, Electroclawsokat, Evil Eyeokat, Castle különleges barikádját, pajzsokat és a szögesdrótokat is. Mira ablakával viszont nem tud mit kezdeni. Wamai és Jäger különleges kütyüje pedig hatástalanítja az LVE-t.

Loadout

Wamai

A kenyai védő szintén két armor két speedes karakter, akárcsak kollégája. Ő nem kapott különleges fegyvert, bár a MagNET korongja annál furábbnak tűnik első ránézésre. A tereptárgyakra hajított eszköz képes ugyanis beszippantani a gránátokat és egyéb operátorok különleges töltényeit (Capitao nyílvesszője, Ash robbanófeje, Ying Candela, Nomad Air Jab, Fuze Cluster Charge, Thatcher EMP gránát, Zofia mindkét robbanótöltete, Gridlock Trax Stinger, Kali LVE).

Egy mágneses rendszeren alapuló eszköz egy töltényt vagy gránátot képes beszippantani, majd detonálja azt. Így fordulhat elő, hogy meglephetjük a támadókat és a saját fegyverükkel piríthatunk oda nekik. A kör elején kapunk belőle, és hasonlóan Lesion tüskéihez, bizonyos idő alatt újratöltődik, ezért ismét lepakolhatunk egy újabb darabot belőle.

Loadout

Gameplay

Két fontos területen is megváltozik az eddig ismert játékmechanika. Az egyiket már egy ideje kérték a játékosok, ez pedig a végtagokon átmenő lövedékek leprogramozása. Gyakorlatban ez eddig úgy nézett ki, hogy egy flash miatt az operátorunk felemelte a kezét, és az ilyenkor leadott fejlövés csak kevés sebzést okozott a blokk miatt. Mostantól kezdve, hiába védekezik kézzel egy karakter, a lövedék átfúródik azon és összejön az egy lövéses kill.

A második módosítás a rappelezést érinti. A kötélen mozogva, ha meg akarjuk szüntetni, még egyszer meg kell nyomnunk az akció gombot. Ezzel elkerülhetjük a véletlen leeséseket. Ez azoknak lesz a leghasznosabb, akik fejjel lefelé lógnak, és túl közel vannak a tetőhöz.

Kozmetikai kiegészítők

A második Pilot Program részeként 14 fegyver kap különleges festést. Valószínűleg ezek a skinek is 300 creditbe kerülnek majd.

  • G2 - SMG-11 (Sledge, Smoke, Mute and Amaru’s Machine Pistol)
  • Faze - L85A2 (Sledge and Thatcher’s Assault Rifle)
  • Liquid - M762 (Zofia’s Assault Rifle)
  • NORA - C7E (Jackal’s Assault Rifle)
  • MIBR - 556xi (Thermite’s Assault Rifle)
  • Rogue - M590A1 (the SAS and Warden’s Shotgun)
  • Empire - R4-C (Ash’s Assault Rifle)
  • INTZ - F2 (Twitch’s Assault Rifle)
  • Na’Vi - MP7 (Bandit’s SMG)
  • Penta - MPX (Valkyrie’s and Warden’s SMG)
  • Cloud9 - 416-C Carbine (Jager’s Assault Rifle)
  • EG - MP5 (Doc and Rook’s SMG)
  • SSG - ALDA 5.56 (Maestro’s LMG)
  • Fnatic - MP5SD (Echo’s SMG)

A végére pedig egy új Elite skinről is beszámolhatunk, de Ela helyett a brazil félszemű, Capitao örülhet egy vagány külsőnek:

2020-ban pedig újra lesz Invitational, jövő februárjában Kanadába látogat a profi mezőny! Nektek hogy tetszik a Shifting Tides?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!