Három intes hős,  akik vitték a prímet az első Minorön!

Három intes hős, akik vitték a prímet az első Minorön!

Az Ogre Magi és a Keeper of the Light sikeresebb az összes többi hősnél jelenleg a játékban, ha versenyről van szó.

Amilyen gyorsan megjött és elindult, olyan hamar ért véget a DPC 2019/20-as szezon első Minor versenye. Az Invictus Gaming parádés teljesítménye mellett azonban érdemes egy pillantást vetni a hősök felhozatalára és statisztikáira is. Az iG szétverte a fináléban a Chaos Esports Club-ot 3:0-ára, és ők voltak az egyetlenek, akik Miranát például nagyon sokszor kiválasztották. Még mielőtt belevágna a mezőny a Chengdu Majorbe, nézzük meg milyen karakterekből épültek fel a taktikák, és kire lesz érdemes odafigyelni majd Kínában.

Summit 11 csapat statisztika

Summit 11 hős statisztika

  • Összes lejátszott mérkőzés: 37
  • Összes kiválasztott hős: 81
  • Hősök száma, akit nem választottak vagy nem tiltottak: 31
  • Legtöbbet választott hős: Ogre Magi (19 meccs, 11 win, 57.89% win rate)
  • Legvitatottabb hős: Faceless Void (37 meccs, 100%-ban választották vagy tiltották)
  • Legtöbbet tiltott hős: Chen (32 meccs)
  • Legnagyobb győzelmi aránnyal rendelkező hős (10 vagy annál több meccs): Keeper of the Light (12 meccs, 9 win, 75% win rate)
  • Legkisebb győzelmi aránnyal rendelkező hős (10 vagy annál több meccs): Outworld Devourer (10 meccs, 4 win, 40% win rate)

Ogre Magi újra a legnépszerűbb hősök közé tartozik, ráadásul az iG kezében halálosnak bizonyult, nagyon szerették őt a kínaiak. Rajtuk kívül a NiP-nek is a top pickje volt, viszont ők sokkal kevésbé profitáltak belőle. Az egyik oka, hogy sokat választották a kétfejű ogrét, hogy az összecsapások nagyrészében olyan hősöket bannoltak, mint a Chen (32 meccs), Abaddon (31), Kunkka (29), Faceless Void (23) és Shadow Demon (20). A verseny legérdekesebb hőse az Alchemist volt, hiszen a TI9-en és az ESL One Hamburgon is az egyik legmeghatározóbb karakter volt, itt mégis csak háromszor tiltották és egyszer választották ki.

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!