Hirdetés

Jeff Kaplan pontot tett az Overwatch 2-vel kapcsolatos "DLC vagy teljes játék?" vitára

Az Overwatch fejlesztési igazgatója egy interjúban beszélt a stúdió szándékairól és arról, miért éppen a PvE játékosoknak kedveznek a folytatással. 

Hirdetés

A Blizzard mögött igencsak nehéz év áll és a stúdió mintha mindent fel tett volna egy lapra a 2019-es BlizzConon, ahol a Diablo széria új játékának bejelentése mellett a legnagyobb durranás egyértelműen az Overwatch 2 hivatalos leleplezése volt. Abban szerintem megegyezhetünk, hogy a névválasztás nem feltétlenül sikerült szerencsésre és a rajongótábor nagy része picit úgy érzi, mintha egy kiegészítőt próbálnának ránk sózni egy teljes árú játékként beállítva. Ha nem lennétek egyébként képben, mit is tudunk eddig az Overwatch 2-ről, fussátok át az alábbi összefoglaló cikkünket!

Jeff Kaplan egyébként azt ígérte még a BlizzConon, hogy a hétvége után elcsendesülnek majd, hogy minden erejüket a projektre koncentrálhassák, ahhoz képest urunk és megmentőnk lépten nyomon elcsepegtet egy kis információt a játékról. Nemrég például a Washington Postnak adott interjút, melyben elmondta véleményét a kiegészítő vs. folytatás témáról. 

"Nekünk, gamerek számára egy játék folytatása különösen idegtépő lehet, szóval ezért akarjuk, hogy az Overwatch 2 újra definiálja a folytatásokról létező képet. A játék igazából nem annyira megosztó, mint hangzik és véleményem szerint nem csak egy kiegészítő lesz, mivel lényegesebb több tartalom lesz benne. Nem egy DLC-ről van szó csupán, higgyétek el. Rengeteg játékhoz volt már szerencsém, viszont egy kiegészítő sem volt még ilyen hatalmas."

Mindemellett Jeff kitért arra is, hogy az Overwatch 2 Story orientált játékmenetével, miért éppen azok számára szeretnének kedvezni, akik sosem élték igazán a 6v6 módot vagy a kompetitívet. 

"Rengeteg játékos van, akik mélyen azonosulnak a karaktereinkkel, főleg a reflektorfénybe helyezettekkel. Azok az emberek is beleszerettek a hősökbe, akik nem feltétlenül a legjobb PvP játékosok, vagy egyáltalán nem élvezik azt és nehéz számukra a kompetitív környezet. Nekik mindenféleképpen felüdülés lesz úgy játszani kedvenceikkel, hogy nincs rajtuk nyomás. Úgy éreztük, ha össze tudunk hozni egy hatalmas újítást a rajongóinknak, akkor azt leginkább a játék cooperative módjában tudjuk megtenni."

Az Overwatch 2 egyébként az iparági pletykák alapján jövő december környékén érkezik meg a felhasználókhoz, ráadásul a híresztelések szerint összeolvad majd az Overwatch kliensével, azaz mindenki Overwatch 2-őt fog játszani azzal a különbséggel, hogy a "Classic" tulajok számára a Story és Hero Missions rész nem lesz elérhető. 

Ti mit gondoltok egyébként, kiegészítő, vagy teljes értékű folytatás lesz az Overwatch 2?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Chutbert 7 hónapja
    "Rengeteg játékhoz volt már szerencsém, viszont egy kiegészítő sem volt még ilyen hatalmas", ha kesz vannak mindenkepp ajanlanam az uriembernek a Witcher 3mat es annak kiegeszitoit. De a D2: LoD sem volt piskota vagy a Broodwar, esetleg a WoW jobb kiegeszitoi...
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?