Jeff Kaplan pontot tett az Overwatch 2-vel kapcsolatos

Jeff Kaplan pontot tett az Overwatch 2-vel kapcsolatos "DLC vagy teljes játék?" vitára

Az Overwatch fejlesztési igazgatója egy interjúban beszélt a stúdió szándékairól és arról, miért éppen a PvE játékosoknak kedveznek a folytatással. 

A Blizzard mögött igencsak nehéz év áll és a stúdió mintha mindent fel tett volna egy lapra a 2019-es BlizzConon, ahol a Diablo széria új játékának bejelentése mellett a legnagyobb durranás egyértelműen az Overwatch 2 hivatalos leleplezése volt. Abban szerintem megegyezhetünk, hogy a névválasztás nem feltétlenül sikerült szerencsésre és a rajongótábor nagy része picit úgy érzi, mintha egy kiegészítőt próbálnának ránk sózni egy teljes árú játékként beállítva. Ha nem lennétek egyébként képben, mit is tudunk eddig az Overwatch 2-ről, fussátok át az alábbi összefoglaló cikkünket!

Jeff Kaplan egyébként azt ígérte még a BlizzConon, hogy a hétvége után elcsendesülnek majd, hogy minden erejüket a projektre koncentrálhassák, ahhoz képest urunk és megmentőnk lépten nyomon elcsepegtet egy kis információt a játékról. Nemrég például a Washington Postnak adott interjút, melyben elmondta véleményét a kiegészítő vs. folytatás témáról. 

"Nekünk, gamerek számára egy játék folytatása különösen idegtépő lehet, szóval ezért akarjuk, hogy az Overwatch 2 újra definiálja a folytatásokról létező képet. A játék igazából nem annyira megosztó, mint hangzik és véleményem szerint nem csak egy kiegészítő lesz, mivel lényegesebb több tartalom lesz benne. Nem egy DLC-ről van szó csupán, higgyétek el. Rengeteg játékhoz volt már szerencsém, viszont egy kiegészítő sem volt még ilyen hatalmas."

Mindemellett Jeff kitért arra is, hogy az Overwatch 2 Story orientált játékmenetével, miért éppen azok számára szeretnének kedvezni, akik sosem élték igazán a 6v6 módot vagy a kompetitívet. 

"Rengeteg játékos van, akik mélyen azonosulnak a karaktereinkkel, főleg a reflektorfénybe helyezettekkel. Azok az emberek is beleszerettek a hősökbe, akik nem feltétlenül a legjobb PvP játékosok, vagy egyáltalán nem élvezik azt és nehéz számukra a kompetitív környezet. Nekik mindenféleképpen felüdülés lesz úgy játszani kedvenceikkel, hogy nincs rajtuk nyomás. Úgy éreztük, ha össze tudunk hozni egy hatalmas újítást a rajongóinknak, akkor azt leginkább a játék cooperative módjában tudjuk megtenni."

Az Overwatch 2 egyébként az iparági pletykák alapján jövő december környékén érkezik meg a felhasználókhoz, ráadásul a híresztelések szerint összeolvad majd az Overwatch kliensével, azaz mindenki Overwatch 2-őt fog játszani azzal a különbséggel, hogy a "Classic" tulajok számára a Story és Hero Missions rész nem lesz elérhető. 

Ti mit gondoltok egyébként, kiegészítő, vagy teljes értékű folytatás lesz az Overwatch 2?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!