"Az első akadályokat szépen vették, és látványosan erősödnek" - Grim Ravens interjú

Más játékokban már bizonyítottak a hollók, és most a R6 mezőnyben is letennék a névjegyüket, volt Nice Gaminges játékos vezetésével építettek új csapatot.

League of Legendsben és PUBG-ben már egy ideje igen meghatározó együttessel rendelkeznek, viszont nem rég úgy döntöttek, hogy Rainbow Six: Siegeben is megpróbálkoznak az elitbe jutni. A korábbi Nice Gaming játékosaiból álló csapat tért át a hollók szárnyai alá, azóta viszont megannyi változáson esett át a keret. Nico maradt és úgy döntöttek, hogy mellé hoznak négy talán kevésbé ismert, de annál tehetségesebb játékost. A rajt biztatónak tűnik, hiszen két nagyobb versenyen is csak erősebb ellenfél tudott rajtuk kifogni. Mivel közeleg a K&H MNEB második szezonja, ezért megkérdeztük a csapat menedzserét, Németh Beatrixot, hogy miként alakult a gárda, milyennek érzik az eddigi teljesítményüket, és mik a célok a magyar bajnokságban:

1. Talán nem hazudok, ha azt mondom az MNEB első szezonjának egyik legsikeresebb játéka a Rainbow Six: Siege volt. A Grim Ravens akkor még nem vett részt a küzdelemben, de most összeállt egy csapat. Mutasd be kérlek az új ötöst, hiszen vannak benne régi motorosok és új játékosok is?!

"Az MNEB első szezonja után szinte teljesen átalakult a csapat, és ekkor még Nice Gaming színekben játszottak a srácok. Ebben az időszakban a próbajátékoknak, útkeresésének köszönhetően alakult ki a mai felállás. Az eredeti lineup-ból Evele “Nico” Martin maradt, majd elsőként Néber “Kingslayer” Bálint és Hrncsár “Ushu” Gábor csatlakozott az akkor még Ludviggerivel és Tuv1-val játszó teamhez.

Ezt követően érkezett először csak edzőként, majd teljes jogú tagként Stuller “Corvin” Ágoston, valamint Szőcs “Hufky” Ádám. Így alakult ki a mostani kezdő ötösünk.

Néhány hónap elteltével, elköszöntünk a Nice Gamingtől, akiknek itt is köszönjük a közös munkát és a Grim Ravens szervezetéhez csatlakoztunk. Az első percben érezte a csapat, hogy itt otthonra és segítő háttérre talál. Ezt alátámasztja, hogy az R6 team munkáját segíti még a csapat köreiben maradt Ludviggeri, a Grim Ravens tulajdonosa Nagy Ricsi, és a szervezet másik női menedzsere Kiss Saci, sajnos álmaink edzője még várat magára. :)"

2. Mit gondolsz, tényleg ekkora ereje van az MNEB-nek, hogy ezért a bajnokságért megéri összerakni egy csapatot?

"Azt gondolom éppen ez az igazi ereje az MNEB-nek. Képes megmozgatni a közösséget játéktól függetlenül. Nem feltétlenül csak ezért érdemes összetenni egy csapatot, de ha a bajnokságban fordulóról fordulóra van lehetőség megmérettetni magunkat a legjobb magyar csapatok ellen, az komoly edzési, ismeretanyag szerzési és gyakorlási lehetőséget is nyújt, amit bármelyik másik kupa során hasznosítani tud a csapat."


3. MondoCon és MNEB Warm Up Cup. Két nagyobb tornán is bemutatkozott, valamint a legjobbak ellen is játszottak már a hollók. Mik az első benyomások a srácokkal kapcsolatban? Mi lehet a legnagyobb erényük?

"Szerencsénk van, hogy a legtöbb esetben a Grim Ravens jut el odáig, hogy a jelenlegi két legerősebb csapat ellen megméresse magát. Még várat magára az elsöprő győzelem, az első akadályokat azonban szépen vették, és látványosan erősödnek, de a fentebb említett edző hiánya azonban erősen érezhető.

Bár sokan nem hisznek ebben, de egy csapat akkor a legerősebb, ha a tagok között megvan a kölcsönös tisztelet, és jobb esetben barátként tekintenek egymásra. A Grim Ravens szervezete önmagában is egy összetartó közösség, akár a vezetőséget, a teljes játékos állományt nézzük, akár a csapat szurkolóit, és természetesen a csapatokon belül is megvan ez a fajta összetartás. A játékosok pedig egyesével is tisztában vannak a saját és a társaik adottságaival, és ennek megfelelő stratégiával próbálnak együtt dolgozni, nem csak a pályán, hanem azon kívül is."

4. Nincs már messze a következő szezon, éppen ezért mik az elsődleges célok a Grim Ravensnél R6-ban, és hogyan készülnek a srácok a megmérettetésre?

" Itt átadnám a szót Corvinnak:

“Elsők akarunk lenni nyilvánvalóan, mint minden másik csapat, reméljük a tapasztalatot, amit itt fogunk szerezni kivihetjük majd külföldre. Rendszeres Scrim/gyakorlás hetente, az ellenfél vodolása és a csapatmunka fejlesztésével készülünk fel a megmérettetésekre.” "

Ha érdekel titeket hogyan működik a szervezet vagy szívesen találkoznál a Grim Ravens csapatával, játszanál velük, esetleg ellenük, akkor keresd a standjukat a PlayIT Budapest Őszi eseményén november 23-án szombaton a G csarnokban.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!