Minden, amit az Overwatch 2-ről eddig tudni lehet

A Blizzard teljesen újra definiálja majd az Overwatch világát és kiterjeszti annak univerzumát. 

A napokban tartják a 2019-es BlizzCont, ahová a stúdió számtalan újdonsággal és bejelentéssel készült a rajongótábor legnagyobb örömére. Érkezik például a Diablo széria legújabb darabja, leleplezték a következő Hearthstone és World of Warcraft kiegészítőket, továbbá a Heroes of the Storm és a StarCraft 2 is új tartalmakkal gazdagodik majd a jövőben, ráadásul az Overwatch egy teljesen új játékot kap majd az Overwatch 2 személyében. Utóbbival kapcsolatban sokak most picit zavarban lehetnek és számtalan kérdésük lehet, szóval az alábbiakban körbejárjuk, mit is tartalmaz a jövő a franchise számára. Vágjunk is bele!

Mi is az az Overwatch 2? 

Az Overwatch 2 tulajdonképpen az Overwatch folytatása, viszont a Blizzard teljesen új alapokra helyezi a "folytatás" fogalmát, mivel nem választja szét a két játék bázisát és Jeff Kaplan szavaival élve, "senkit nem hagyunk hátra". Dióhéjban ez annyit jelent, hogy az Overwatch és Overwatch 2 játékosai együtt játszhatnak majd a PvP módban, előbbi tulajdonosai megtarthatják hőskinézet és kozmetikai cucc kollekciójukat és ugyan azokat a tartalmakat kapják majd, legyen szó pályákról és hősökről. Ezen információk láttán rögtön felmerülhet a kérdés, akkor mit is nyújt majd az Overwatch 2? 

A még erősen fejlesztés alatt álló program első sorban azokat célozza meg, akik évek óta várják már a történet alapú játékmódokat az Overwatch univerzumában. Az új lehetőségek feltérképezéséhez és megvalósításához a Blizzard erősen átdolgozta az alap játék motorját és a karakterek komoly ráncfelvarrást kapnak, ráadásul a PvE módban fejlődési rendszerrel rendelkeznek, ahol szintlépéssel egyedi képességek közül választhatunk majd. Érdekesség, hogy a Francia AlphaCast szerint az Overwatch 2-nek nem lesz külön kliense a Battle.netben, hanem összeolvad majd az eredeti játékkal és az egész franchise Overwatch 2 néven fut majd. Habár mindezt egyelőre még nem erősítették meg hivatalosan, úgy tűnik, mindenki megkapja majd a fejlesztett motort és funkciókat. Sajnos megjelenésről egyenlőre nem tudni, Jeff Kaplan viszont egy megható monológban leszögezte, hogy minden eddigi platformot támogatnak majd, de nem sietnek a megjelenéssel. 

"Nem tudom, igazából ötletem sincs, csak szeretnénk egy kiváló játékot készíteni. Csupán ez érdekel minket jelenleg és nagyon keményen dolgozunk. Eddig csak mi foglalkoztunk a játékkal, mától azonban ti is a csapathoz tartoztok, mert kipróbáljátok majd a demo-t, visszajeleztek és beszéltek majd velünk a véleményetekről. Hallani akarjuk, min kell változtatnunk, milyen funkciókat szeretnétek még a játékba, mi tetszik és mi nem tetszik nektek benne. Valószínűleg picit elhalkulunk majd a BlizzCon után és tudjuk, hogy számtalan kérdésetek van, például hogy néz ki Moira új külseje, (eszméletlen lett egyébként), de most inkább "sfejek"vagyunk és csendben leszünk, mert sokat kell még dolgoznunk. "

Story és Hero küldetések

Az Overwatchot sok kritika érte amiatt, hogy a kezdeti univerzum építés szépen lassan alább hagyott és a történet tulajdonképpen alig haladt már előre. Az Overwatch 2-ben a Blizzard minden erejével azon lesz, hogy kiköszörülje a csorbát, mivel a történet fonalát a jelenben vesszük majd fel, az után hogy az Overwatch újra összeáll a Zero Hour animációs rövidfilmben látott Párizsi akció után. A csapat első állomása ez után Rio De Janeiroba vezet, ahol ugyan olyan rossz a helyzet és Lúcio segítségével nekiindulnak, hogy felszabadítsák a várost a Null Sector Omnic szervezet ostroma alól. Ezt a küldetést a BlizzConra kilátogatók ki is próbálhatták és el is érkeztünk az Overwatch 2 gerincét adó Story Missions játékmódjáig. Hasonlóan az Achive eventekhez, itt is négy hőssel tolhatjuk végig a küldetést, viszont a küzdelem lényegesen komplexebb a fejlődési rendszer és a pályán található tárgyak miatt. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan is néz ki egy Story Mission, nézzetek bele az alábbi videóba!

Mindemellett a lesz majd egy Hero Missions játékmód is, amit minden karakterrel teljesíthetünk majd és Jeff Kaplan leginkább úgy hivatkozott rá, mint a Diablo III Adventure módjára. A QnA panelben továbbá kiemelték, hogy ezek a küldetések úgy lesznek megcsinálva, hogy minél többször újra lehessen azokat játszani és nem arra szeretnék helyezni a fókuszt, hogy csak agyatlanul öljük a gépi ellenfeleket. Érdekesség, hogy a Story és Hero küldetések tervezéséhez a World of Warcraft fejlesztői is beszálltak segíteni, további információkat azonban nem árultak el. 

Új PvP mód: Push

Az Overwatch 2 nem csak a PvE játékosoknak kedvez majd, mivel a fejlesztők egy új kompetitív játékmódot is szeretnének a nagyközönségnek adni a Push személyében. Ez leginkább egy kötélhúzásként írható le, a két csapat egy szimmetrikus pályán küzd meg egymással és céljuk, hogy a térkép közepén lévő robotot felhasználva minél tovább eljuttassák a rakományt az ellenfél térfelére. Az útvonalon ellenőrző pontok is találhatóak, amit ha elérünk, a spawn pont megváltozik. Ha szeretnétek betekintést nyerni egy Push meccsbe, nézzétek végig xQc alábbi videóját!

Természetesen a játékmód teljesen új pályákat követel és a Blizzard jelenleg több helyszínen is dolgozik, a fenti felvételen látott Torontótol kezdve Gothenburgon és Monte Carlon át egészen Rio de Janeiro-ig. Ezek a pályák az Overwatch 2 érkezésével jönnek majd a játékba, ahogy az új hősök, Echo és Sojourn is, aki központi szerepet játszik majd az Overwatch 2 történetében. Az információk alapján egyébként nem kell aggódnunk, az új játék megjelenéséig legalább egy még meg nem nevezett új hőst is kapunk majd az alapjátékba. Az alábbi képre kattintva végignézhetitek a galériánkat és betekintést nyerhettek az új pályák arculatába!

Összegzés

A Blizzard 19-re húzott lapot az Overwatch 2-vel, egyelőre viszont úgy tűnik, a koncepció élhető lesz majd a cég és a játékosbázis számára is. Sokan persze fanyalognak, hogy jaj lehúzás az egész és kapunk majd egy 40-60 eurós kiegészítőt, viszont a látottak alapján ki merem jelenteni, hogy egy teljesen új játékról van szó, ami a story küldetések kedvelői számára abszolút megéri majd az árát. Azok számára, akik nem kíváncsiak csak a PvP módra, sincs csüggedni valójuk, hiszen amint már említettem, minden további frissítést megkapnak majd, mivel Jeff Kaplan szavaival élve, a stúdió senkit sem akar hátra hagyni. Végezetül az alábbi képen megtekinthetitek, hogy mi minden vár majd ránk a jövőben!

Nektek egyébként hogy tetszik az Overwatch 2 koncepciója? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Galéria

Kövess Minket!