Egy szerencsétlen félreértés miatt bannolták Twitchről a profi játékos OGE-t

Egy szerencsétlen félreértés miatt bannolták Twitchről a profi játékos OGE-t

A Los Angeles Gladiators frissen igazolt Tankja a nyelvi korlátok és a feleslegesen generált Twitter dráma áldozata lett. 

2019-ben nem volt olyan hónap, hogy ne lett volna valamilyen dráma a Twitch körül, ugyanis a felületen egyre több a kifogásolható tartalom. Attól függetlenül, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet a szabályszegők elleni harcra, egyes közvetítőkkel szemben, különösen a nagy népszerűségnek örvendő Streamerekkel szemben elnézőbbek és nem feltétlenül konzisztensek a büntetések tekintetében, ráadásul előfordultak olyan esetek, hogy egy szinte semmiség miatt tiltottak ki valakit. A Los Angeles Gladiators frissen igazolt main tank játékosa, Min-seok ‘OGE’ Son is az utóbbi szituációba került, mivel egy pár nappal ezelőtti másik streamerrel történő szóváltása után tegnap minden előjel nélkül bannolták Twitchről. 

Az információk alapján OGE éppen ranked meccseket streamelt, amikor összekerült a szintén Twitch partner Flocculencyvel, aki az összecsapás végén reportolta őt, mondván eldobta a meccset. Mivel a profi játékos nem a hirtelen haragjáról vagy konfliktuskereső természetéről ismert, letudta az incidenst azzal, hogy "Okay, man", chatje azonban nem volt ennyire kegyes és megindultak Flocculency Twitch csatornája felé, ahol szép szóval is nemtetszésüket fejezték ki. Az esetről a transznemű streamer Twitteren fejezte ki nemtetszését és azzal vádolta OGE-t, hogy férfinek hívta, továbbá gyűlölködőket küldött a csatornájára. Flocculency egyébként korábban már vádolt hasonlóval Top500-ban lévő játékosokat, ez esetben azonban igencsak mellélőtt, mivel a koreai OGE angol nyelvi korlátai miatt teljesen félreértette az egészet. A profi abszolút nem akart rosszat csak annyiban akarta hagyni az egész feleslegesen generált konfliktust az "Okay man"-nel, ráadásul még kérte is követőit, hogy ne menjenek balhézni a streamerhez. Nem sokkal ezután a felek privátban megbeszélték a történteket és bocsánatot kértek egymástól, Flocculency ráadásul elismerte, hogy tévedett. Sajnos ez már kicsit későn jött, mivel rajongótábora elkezdte zaklatni OGE-t és halálos fenyegetéseket is küldtek neki.Eltelt több nap is a tisztázás után, a Twitch mégis úgy gondolta, hogy rászállnak OGE-re és bannolják a csatornáját. A játékos pedig hiába próbálta meg bizonyítani az igazát, rossz döntés volt törölni a konfliktus vodját, mivel a cég nem tudja azt visszaállítani. Az eset tanulsága, hogy a streamereknek és profi játékosoknak inkább privátban kellene megbeszélniük a konfliktusokat, a Twitch pedig újfent bizonyította, hogy valami nagyon nincs rendben a cégnél. Érdekesség, hogy mindez OGE karrierjére is rányomhatja a bélyeget és nem lepődnénk meg, ha a szintén nem feltétlenül konzisztens Overwatch League is megbüntetné a játékost pár ezer dollárra vagy néhány meccses eltiltásra, ugyanis a körülmények és az igazság ezen a ponton már talán nem is igazán számít, csak a dráma és a rossz hírnév. 

Ti mit gondoltok egyébként, OGE visszakapja majd a csatornáját? 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!