December 4-én érkezik az új szezon egy frissítéssel és a Rocket Pass 5 eseménnyel

December 4-én érkezik az új szezon egy frissítéssel és a Rocket Pass 5 eseménnyel

Sok újdonsággal és változással kezdődik az év utolsó hónapja.

Bár az év a végéhez közeledik, az utolsó hónapjában sem lassít a tempón a Psyonix. December 4-én ugyanis érkezik a decemberi frissítés és vele együtt a Rocket Pass 5. kiírása is kezdetét veszi.

A frissítés minden platformot érint, és magyar idő szerint 19:00-kor válik elérhetővé.

Korábbi DLC-k a raktárunkban

A frissítéssel egyidőben a Supersonic Fury, Revenge of the Battle-Cars és a Chaos Run DLC csomagok többé nem lesznek elérhetők a különböző platformok áruházaiban, helyette minden játékos megkapja ezek tartalmát a raktárába. Ezen DLC-k tartalmazzák a Dominus, Takumi, Scarab, Zippy, Ripper és a Grog névre keresztelt járgányokat, így akik eddig nem birtokolták ezeket a DLC-ket, a frissítést követően már ingyenesen használhatják.

Tervrajzok, raktárbeli változások és archiválás

Korábban mi is beszámoltunk már arról, hogyan is fognak kinézni a tervrajzok. A frissítést követően akár már az első online mérkőzésed után dropolhat a játék egyet, ugyanolyan rendszer szerint kaphatod majd meg ezeket, mint a ládákat. A ládákat átalakítják majd tervrajzokká, amelyeket ugyanúgy el tudsz készíteni majd.

A raktáradban lévő kulcsok kreditekre lesznek átváltva, ezzel fogsz tudni tervrajzokat elkészíteni, vásárolni az Itemshopban, vagy megvásárolni a Rocket Pass Premiumot. Egy kulcs a frissítést követően 100 kreditet fog érni.

Azáltal, hogy ez egy elég komoly változás, a frissítést megelőző 25 órában, azaz december 3. 18:00-tól már nem fog a játék ládákat dobni a mérkőzések után, valamint semmilyen olyan funkció sem lesz elérhető, amely a raktáradat érinthetné. Azaz játékon belül nem fogsz tudni kulcsokat vagy DLC-csomagokat vásárolni, kikapcsolásra kerül a trade rendszer, a trade-in sem lesz elérhető, valamint már ládákat sem tudsz majd kinyitni. A játék szerverei azonban továbbra is elérhetők maradnak, így játszani ezalatt az idő alatt is lehet majd.

A ládákból kapott itemek becserélése is eltűnik a frissítést követően (azaz amikor 5 ugyanolyan ritkaságú elemet cserélsz be egy eggyel ritkábbra), így december 3-ig van lehetőséged ezt pótolni. Ez nem vonatkozik az online meccsek során kapott uncommon itemekre: azokat a frissítés után is be tudod majd cserélni.

Viszont a raktárunkba érkezik majd egy új funkció. A nem használt itemjeidet archiválhatod, ezáltal ezeket nem fogod már látni automatikusan. Az Archived fülön azonban meg tudod tekinteni, milyen itemeket is archiváltál.

Itemshop megnyitás

Az Itemshop kész már a kinyitásra! A frissítés után máris elkezdheted böngészni az elérhető árukat, amelyek naponta vagy kétnaponta fognak cserélődni. További információkat a shopról az alábbi cikkben olvashatsz.

Érkezik a Rocket Pass 5

A frissítéssel együtt veszi kezdetét a Rocket Pass 5. A rendszer ugyanúgy fog működni, mint a Rocket Pass 4 során, azaz minden héten kapsz 3-3 kihívást, amelyeket akár utólag is teljesíthetsz. Az új Rocket Pass keretein belül mutatkozik be a Chikara névre keresztelt jármű is, amely már izgatottan várja bevetését a pályákon. A Rocket Pass Premiumot 1000 kreditért tudod megvásárolni.

A jelenlegi kiírás december 3.-án ér véget, így még be tudod fejezni a hátramaradt kihívásokat, az alábbi hangulatos trailer videóval pedig rá is tudunk hangolódni a következőre.

Elkezdődik a 13. szezon is

A frissítéssel egyetemben a kompetitív szezonok 13. kiírása is kezdetét veszi. A 12. szezon küzdelmei december 4.-én magyar idő szerint 17:00-kor érnek véget, egy két órás szünetet követően pedig ismét belevetheted magad a rangsorolt játékmód világába. A befejezendő szezon jutalmai decalok lesznek, az alábbi videóban meg is tekintheted, milyen extra itemmel szerelheted fel autódat a következő szezontól kezdve.

Ezeket a jutalmakat a már megszokott rendszer alapján kaphatod meg, azaz az adott rankon nyerned kell 10 mérkőzést, ennek abszolválását követően máris magadénak tudhatod az adott rank jutalmát.

Mi a véleményed az új tartalmakról? Oszd meg véleményed hozzászólásban! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Csatlakozz az Esport1 közösséghez további tartalmakért: Esport1 közösség

Rocket League Hungary FB-csoport

Kövess Minket!