"A címvédés és a CL a cél, de közben mindenkit szeretnénk legyőzni!" - interjú

A WiLD R6S együttese jó néhány változáson keresztül ment, és az MNEB S1 arany óta csonkival kiegészülve címvédésre és még nagyobb tervek megvalósítására készül.

A bajnokok vállára azt hiszem egy kicsivel mindig több teher kerül, és ez alighanem igaz a WiLD esetében is. Remek játékkal nyerték meg tavasszal az első szezont, és nem titkolt céljuk a K&H MNEB új idényében a címvédés. Azt gondolná az ember, hogy egy aranyérem után nem kell hozzányúlni a nyerő recepthez, de nem várt események miatt mégis néhány poszton változtatni kényszerültek. Az idő azonban mindenre megadta a választ, és időközben sikerült olyan öt játékost egybegyúrni, akik vállvetve küzdenek egymásért és képesek lehetnek a legjobb eredmények elérésére.

Elsődleges céljuk a hazai mezőny legyőzése, de az ESA Invite Summer Series-en mutatott játékukkal a nemzetközi közegben is bőven van esélyük, a következő célpontjuk pedig a Challenger League. A felkészülési időszakban a K&H MNEB Warm Up Cup döntőjébe is bejutottak, ahol előbb egy szorosabb, majd egy könnyebb pályát megnyerve újabb diadalt arattak a Team Plague ellen. A motiváció, és a sikeréhség meg van tehát, a kérdés már csak, hogy a PoPet, Herkii, CeklafejuSoma, MárkiJESUS, és Csonki ötöst ki állítja majd meg?

Az elmúlt időszakról, és az előttük álló célokról kérdeztük a csapat menedzserét, Bone_DaDDy-t:

A legnagyobb múltú csapat idehaza a WiLD R6S-ben. Sikerült megnyernetek az MNEB első szezonját, de azóta nem kevés változás történt a csapat háza táján. Mi történt a döntő után, hogy több poszton is változott a felállás?

"Ezek nem tervezett változtatások voltak. Combat/Tonttuu helyét igyekeztünk betölteni, de Lino bejelentette, hogy bizonytalan időre szeretne mindenképpen visszavonulni. Hedsut pedig nem akart vesződni egy szinte teljesen új csapat építésével, és csatlakozott az összeszokott Salamander keretéhez BanzaJ helyére. Lino visszatérése nemrég történt meg a Salamander színeiben, hisz Hedsuttal ők köztudottan nagyon jó, ha nem legjobb barátok, illetve jó ajánlatot kapott, szóval nem volt kérdés a visszatérése. Szeptember eleje óta azon vagyunk, hogy a csapatunkat a maximumra pörgessük. Most járunk ennek az egyharmadánál."

Régi motorosok távoztak, és új játékosok jöttek-mentek. Több roster verziót láthattunk tőletek az elmúlt hónapokban. Csonki érkezésével viszont stabil lett a keret. Valóban megtaláltátok a legjobb ötöst?

"Igen, határozottan úgy érezzük, hogy megtaláltuk. Mint írtam, hosszú út áll még előttünk, hisz ez egy friss csapat. Csak szeptember eleje óta gyakorlunk együtt értékelhetően. A nyári a bukdácsolásaink idején látszott, hogy próbálgatjuk a játékosokat, pozíciókat, stb. Szeptember óta magabiztosan és céltudatosan építkezünk. Az ESA Invite Summer Series ‘19 -et egyetlen vesztett pályával nyertük meg. Az az 1 vesztett pálya is a döntőben, Bo5-ben esett amikor lankadt kicsit a figyelem. Csonki betöltötte azt az űrt, amit kerestünk Herkii, PoPet, CeklafejuSoma és MárkiJESUS mellé."

Volt néhány nagyobb frissítés, és az operátor lista is bővült az MNEB első szezonja óta. Hogy ízlik a csapatnak a sok újdonság és a mostani meta?

"Mi szeretjük az újdonságokat alapvetően. PoPet mindig is egy rendkívül taktikus beállítottságú irányító volt, szóval minél több dologgal tudja kiélni a kreativitását, annál jobb irányba tudja terelni a csapatot. Szeretjük a játék adta lehetőségeket a megfelelő időpontban kihasználni, amikor ellenfeleink épp nem számítanak rá. Szerintünk az új operátorok izgalmas távlatokat fognak megnyitni a közeljövőben."

Azt gondolom a címvédés a célotok a második szezonban. A Salamander lehet a legnagyobb ellenfél vagy nincs ilyen rivalizálás, egyszerűen felkészültök, és mindenkit le akartok győzni?

"Szeretnénk megnyerni az MNEB második szezonját is természetesen. A csapatban benne van, de szerintem most sokkal erősebb lesz a mezőny, mint legutóbb. Izgalmas versenynek nézünk elébe! A Salamander tűnik egyelőre a legkomolyabb ellenfélnek, de mások is simán oda érhetnek az élbolyba rövid időn belül. Mi folytatjuk a megkezdett utunkat és tartunk a kitűzött célok felé, hogy újra MNEB bajnokok lehessünk illetve, hogy bejussunk a jövőre Challenger League-be. Nem csak a Salamandert, hanem mindenkit szeretnénk legyőzni. Ez a cél!"

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!