Interlagosban nyert és harmadik helyen zárta a szezont Bereznay Dani!

Interlagosban nyert és harmadik helyen zárta a szezont Bereznay Dani!

Az Alfa Romeo magyar e-sportolója az utolsó pályát ugyan megnyerte, összesített pontszámban azonban a harmadik helyen zárt a Ferrari világbajnoka David Tonizza, és a Red Bull versenyzője Frederik Rasmussen mögött.

December 4-én rendezték a 12 futamos F1 New Balance Esports Pro Series virtuális világbajnokság utolsó 3 futamát, amely előtt az Alfa Romeonál versenyző Bereznay Dánielnek is volt még matematikai esélye a bajnoki cím megszerzésére. Végül a Ferrari pilótája David Tonizza bizonyult a legjobbnak, miután 184 pontot gyűjtött a szezon során, pedig a végjátékban (Suzuka, Cota, Interlagos) csak Brazíliában tudott dobogóra állni, akkor is csak a második helyen. Bereznay Dani 128 pontot gyűjtött, valamint 3 futamgyőzelmet aratott, Spa-ban, Monzában és Interlagosban, így a 2018-as ezüst után, most egy bronzot tudhat a magáénak, viszont az most is látszott, hogy bármikor felveszi a versenyt a legjobbakkal. Nem volt egyszerű dolga a szezonzáró játéknap előtt, hiszen 53 pont különbséget kellett volna ledolgoznia az élen álló Tonizzával szemben. Suzukában sajnos nem sikerült pontszerző helyen végeznie, de az utolsó két futam egész jól sikerült, ráadásul Interlagosban stílusosan egy diadallal zárta az esztendőt, de végül ez nem bizonyult elégnek az összetettben az élre ugráshoz. Egy biztos, jövőre, ha a szerencse is egy kicsit mellé pártol, akkor ugyanúgy meg lesz az esélye, hogy az első helyért harcoljon a világbajnokságban.

Külön érdekesség, hogy az olasz játékost idén választották ki a Pro Draft során, és szintén 3 pályát nyert meg a szezon során. Valamint a címvédő - és kétszeres bajnok - Brandon Leigh csak az ötödik helyen zárta az évet a maga 77 pontjával. 

A konstruktőrök között a Red Bull győzedelmeskedett, míg az idény leggyorsabb köréért járó egyéni díjat Patrik Holzmann, a Toro Rosso pilótája vehette át. Dani csapata, az Alfa Romeo a csapatok között is szépen szerepelt, és ez az eredmény javarészt szintén a magyar versenyzőnek köszönhető, miután a pontok majd háromnegyedét ő szerezte a 12 futam alatt

A három futam rövid összefoglaló videóját alábbi linkeken tudjátok megnézni:

Suzuka

Cota

Interlagos

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!