"Meglephetünk akár élmezőnybe tartozó csapatokat is" - Spirit interjú

Stabil középcsapatnak számított az első szezonban, és az elmúlt félévben nemhogy feladták volna, de átalakultak és még nagyobb elszántsággal készülnek a küzdelemre.

A Spirit Esports egy olyan együttes, akik nagy elszántsággal képesek küzdeni, és bár az első szezonban nem sikerült kiemelkedő eredményt elérniük, mégsem szabad őket félvállról vennie egyik ellenfélnek sem. A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első kiírásában a hatodik helyet szerezték meg - öt győzelem és kilenc vereség -, és egy-két esetben még komolyabb csapatokat is meg tudtak szorongatni egy rövid időre. A Rico, StratStealer, Swarm és Casanova alkotta mag megmaradt és most is együtt készülnek, hozzájuk csatlakozott FaDe, eXtazy, valamint NeroLew. Casanova az alapító, és mostanra már szinte csak a menedzseri feladatokat látja el, mert inkább a háttérből igyekszik segíteni a srácoknak. Volt néhány hátráltató tényező az elmúlt idényben, viszont állítása szerint egyedülálló a kommunikáció a csapaton belül, ami bizony fontos lehet egy hosszú szezon kezdete előtt és alatt. Kitartóak, sikerre éhesek, és alig várják, hogy kedvenc operátoraikat irányítva újra a virtuális küzdőtéren találják magukat. A legjobbak ellen szeretnék bizonyítani, hogy több van bennük, mint az a múltbeli eredményeikből következtetni lehetne. Lehet esélyük a dobogóra? Többek között erről beszélgettünk Szabella "Casanova" Olivérrel:


Ne tévesszen meg senkit, a jobb oldali úriember Casanova

Sok esetben a legjobb helyezéseket elérő csapatokat is nehéz együtt tartani, és időnként feloszlanak idehaza, és bár a Spirit az MNEB első szezonjában a középmezőnyében végzett, mégis megmaradt. Mi vagy kinek köszönhető, hogy elszántabb az együttes, mint valaha?

"Nagyon nehéz egyben tartani egy csapatot itthon, főleg ha nincs nagyon verseny ami motiválhatná őket. Viszont nekünk sikerült és erre nagyon büszke vagyok. Sikerült elérnem azt a srácoknál, hogy kicsit másképp gondolkozzanak, mint az átlag magyar játékosok. Nálunk első az, hogy egymás között megoldjuk a felmerülő gondokat, megbeszéljük a dolgokat és együtt küzdünk. Nyilván nálunk is vannak néha problémák, de az a mentalitás, amit képviselünk szerintem egyedülálló itthon. A játékosaim bíznak bennem és én is százszázalékig bízom bennük."

Te játékosként még részt vettél az első szezon küzdelmeiben, most viszont már a többieket segíted menedzserként. Miért történt a váltás, illetve tervezed még, hogy újra játszol a csapat tétmeccsein?

"Akkor elláttam már az összes menedzsment feladatot, viszont nem voltam olyan hatékony a munka, tanulás, és gyakorlás mellett. Elhatároztam, hogy picit háttérbe vonulok, és úgy segítem a csapatot. Azóta sok víz lefolyt azonban a Dunán, lehet hogy ér még meglepetés titeket az első MNEB meccsen a kezdőt illetően."

Miben változott a Spirit az első szezonhoz képest?

"Felfogásban mindenképp. Az első szezon nekünk kicsit olyan volt, hogy jussunk be aztán meglátjuk mi lesz. Hisz minden játékosom 0 versenytapasztalattal csapott neki a küzdelemnek. Most már picit komolyabban gondolkodnak, valamint tudatosabban készülünk, illetve néhány kisebb nagyobb lelkizés, és fejmosás után hisznek is magukban. A legnagyobb problémánk a hardver lemaradás volt az első szezonban, ötből négy játékosom 60hz-n játszott. Ez a hátrány nem mondom, hogy teljesen eltűnt, de picit kevesebb problémánk lesz ilyen téren. Még mindig nem érünk föl a teljes támogatottságú csapatokhoz, de a helyzet jobb, mint tavaly."

Az élmezőny is eléggé megerősödött az R6S mezőnyben, mire számítasz mennyi esélyetek lehet a legjobbak ellen?

"Úgy gondolom, ha minden, amit eltervezünk összejön, akkor akár dobogós helyezést is elérhetünk. A srácok nagyon tehetségesek, tényleg azt kell, hogy mondjam, ha a felkészülés úgy sikerül ahogy szeretnénk és a hardver problémák is megoldódnak csak versenytapasztalatbeli különbségek dönthetnek ellenünk. Meglephetünk akár élmezőnybe tartozó csapatokat is."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!