A Ubisoft beperelte az R6S egyik legnagyobb cheat gyártóját!

A Ubisoft beperelte az R6S egyik legnagyobb cheat gyártóját!

Hiába költöttek dollár tízezreket a megfékezésükre, tehetetlenek voltak, most azonban jogi útra terelték az ügyet, így jóval több esélyük lesz megfékezni a csalókat.

Azzal tisztában van mindenki, hogy a videojátékok térhódításával egyre inkább megjelentek a csalók is, akik nem riadnak vissza semmilyen eszköztől, csak legyőzzenek bárkit. Nincs ez másként a Rainbow Six: Siegeben sem, hiszen megannyi cheat ütötte már fel a fejét az évek során. Mint kiderült ezeknek egy része egy brigád keze munkáját "dicséri", a MizuSoft néven futó csoport ugyanis rengeteg pénzt keresett ezen az üzleten. Röviden és tömören arról van szó, hogy mindenféle csalásokat adtak el a játékosoknak, beleértve a nagyobb sebzésről, falon átlátásról, vagy az ellenfelek felfedéséről. Több tízezer dollár kárt okoznak ezzel havonta a fejlesztőknek, a vétlen játékosokról pedig már nem is beszélve.

Most azonban komoly lépéseket sikerült tennie a Ubisoftnak az ügy érdekében, hiszen az elmúlt hónapokban, illetve években hiába igyekeztek őket kiszűrni, és megfékezni, a sok-sok pénz és idő hatástalan volt. Miután azonban kiderítették, hogy ki áll a MizuSoft hátterében, komoly pert akasztottak a nyakába. Nem elég egyébként, hogy többféle cheatet készítettek már az utóbbi időben, de pimaszul hirdetik is, ráadásul nem kevés pénzért árulják ezeket, többek között egy napi előfizetés 13, míg egy havi 77 dollár körül mozog.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz ennek az ügynek bármilyen végkifejlete, mert sajnos a bírósági esetek kapcsán nem épp a gyorsaság jut az eszünkbe. Mindenesetre jó tudni, hogy nem csak a kiadó felelős azért mert nem jutnak egyről a kettőre a csalók elleni a harcban, hanem ádáz küzdelem folyik a háttérben, hiszen a cheat business komoly erővel bír a piacon, és sokan költenek az ilyen kártékony programokra. Nagyon jó látni azonban, hogy felvették a kesztyűt és komoly eszközökkel harcolnak a játékélmény jobbá tétele érdekében.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!