A NASA R6S-re hajazó drónt épített az óceánok és a világűr kutatásához!

A NASA R6S-re hajazó drónt épített az óceánok és a világűr kutatásához!

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a játékban látott drón technológia működhet-e a való életben. Egyre több olyan esetről tudni, amikor hasonló kinézetű és működéső kis szerkezetet építenek, amit a játékban is számtalanszor használunk.

A helyzet az, hogy a drónok egyre inkább részét képezik a mindennapokban, és ez a harcászatban vagy a kutatási területeken sincs másként. Minden operátor legjobb barátját a játékból már jól ismerjük, de vajon ez a koncepció alapból megállja-e a helyét a valóságban?

A válasz igen. Ezek a kamerás drónok az úgy nevezet Throwbotok, melyeket már korábban kifejlesztettek, igaz ezeken még sok esetben van antenna is, de működnek. Azért egy nagy különbség van, az ugrásra még nem képesek, de tudnak videót és hangot is rögzíteni.

A NASA rengeteg újítással állt már elő az évtizedek során, de most egy új alkotásuk szemet szúrt még egy gamernek is. Az úgy nevezett Bouyant Rover (nem tettem kísérletet a lefordítására - a szerk.) szinte egy az egyben egy R6S drónra hajaz, persze a koncepciója már 2015 óta létezik. A legdurvább az egészben, hogy a kutatók szerint elképesztően nehéz körülmények között is képes ellátni a feladatát, és mivel kis szerkezetről beszélünk, akárcsak az R6S-ben szinte mindenhová be tud kukkantani, ami az egyik legfontosabb szempont volt. Ennek okáért az Antarktiszon található óceán vízében tavaly novemberben sikerült próbára tenniük. Meg tud "tapadni" a jégen, legyen szó víz feletti vagy alatti részéről, és szinte bármerre végiggurul, hogy felfedezze a terepet, de emellett képes az "úszásra" is bizonyos szintig. Ezek a tesztek pozitív eredményt hoztak, és egy célt szolgáltak, ki akarták deríteni mire lehet képes egy ilyen kis robot, mivel egy nap szeretnék eljuttatni a Jupiter holdjára, az Európára, hogy kiderítsék mi rejtőzik az ottani óceán mélyén. Elvileg az ott található víz mennyisége háromszor akkora, mint ami a Földön található, és egy alapos feltérképezést követően akár még élet nyomaira is bukkanhatnának egy ilyen szerkezet révén.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!