Az erdőből ezekkel a tárgyakkal van a legnagyobb esélyünk nyerni!

Az erdőből ezekkel a tárgyakkal van a legnagyobb esélyünk nyerni!

Amikor bevezették a semleges tárgyakat egy kicsit kaotikussá varázsolták a játékot, azóta viszont szinte elképzelhetetlen nélkülük a győzelem.

Szándékosan használtam a fentebb leírt megnevezést, ugyanis a Neutral Itemek elég nagy port kavartak a megjelenésükkel, és még most is nehéz elhinni a jelenlétüket. Az első néhány frissítésben abszolút felborították a meccseket, mostanra azonban, ugyan kikerülhetetlenek, mégis úgy érzem jól integrálódtak a Dota 2-be.

Az erdőből kiszedhető tárgyakat 5 szintre sorolták be, s a Tier 1-eseket a 7. és 15. perc között üthetjük ki a creepekből. Ezek után is kaphatunk ilyeneket, de utána a 15. perctől már Tier 2-esek eshetnek és így tovább. Íme a táblázat, hogy mikor milyen szintű tárgyat találhatunk, ha betérünk farmolni az egyesek szerint dzsungelnek nevezett fákkal borított vadonba:


Drop = eshet | No Drop = nem eshet

Minden szinten csak hármat ad egy meccsben a játék (Az elsőre 9%, a másodikra 6%, míg a harmadikra 3% esély van Tierenként). Ugyanazt pedig egy csapat kétszer nem kaphatja meg, tehát dupla vagy tripla nem lesz belőle egy térfélen, de megeshet, hogy az ellenfél is kap egy ugyanolyat és el is csórhatjuk. Teljesen véletlenszerű, hogy melyik itemeket kapjuk, szóval erre építeni alapból nem lehet, viszont nem mindegy melyiket kapjuk meg, ugyanis vannak jobb és kevésbé használhatóak közöttük. Egy kimutatás alapján ezek a szintenkénti leghasznosabb, valamint a győzelemre leginkább alkalmasabb tárgyak:

Ki gondolta volna, hogy Tier 3 esetén a Telescope lesz a leghatékonyabb. Sokan a Spider Legs-t, a Greater Faerie Firet és a Mind Breakert tartják a legjobbnak, mégis a Scan újratöltődési idejét felező távcső, ha csak egy kicsivel is, de a legnagyobb győzelmi aránnyal rendelkezik. Egy szinttel feljebb az Illusionist's Cape viszi a prímet, azonban itt sokkal szorosabb volt az első hely, és a Spell Prism legalább annyira hasznos. A legmagasabb besorolású tárgyak között a mini Aegisnek tartott Phoenix Ash tarolt. A majdnem 80%-os győzelmi ráta elképesztő, de valljuk be, egy Aegissel megtoldva egyszerűen majdnem kettős emberelőnyt tudunk felmutatni, és azzal már művészet lehet kikapni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!