Remek ötlettel alakítaná át a közösség a pick/ban rendszert!

Remek ötlettel alakítaná át a közösség a pick/ban rendszert!

A korábban Parker "Interro" Mackay kommentátortól származó ötlet támogatókra talált, és mostanra már rengetegen gondolják úgy, hogy ez egy remek frissítést jelentene a játéknak. Ez azt jelentené, hogy a meccs elején lenne lehetősége a csapatoknak bevédeni (protect) bizonyos karaktereket.

Jelenleg mindkét oldal 1-1 támadót és védőt tilthat ki egy pálya elején, de mivel ötvennél is több operátor van már, ezért fontos elemévé vált ez a funkció a játéknak. Pályánként más-más erősségei vannak a karaktereknek, azonban nagyrészt ugyanazokat szeretik bannolni, így néhány jelentős operátornak nem sok sansza van átcsúszni a rostán.

Egy népszerű tartalom készítő, valamint kommentátor Interro viszont előállt egy újszerű, frissítő és ötletes koncepcióval. Ez a modell lehetőséget adna a csapatok számára, hogy 1-1 operátor bevédjenek (protect), akiket az első kör tiltás után már nem lehetne kiszedni. A másik felvetése az volt, hogy a limitálást is töröljék el, tehát bármelyik operátort tilthassák a csapatok, és ne csak a támadó/védő csokorból válogathassanak.

Ez lehetővé tenné, hogy egy együttes megmentse maga számára a kívánt operátort, akivel mindenképp játszani szeretnének. Így talán több játékidő jutna Echo, Mira vagy Maverick számára a profi meccsekben. Az ötlet aztán szárnyra kapott a közösségen belül is és egyre népszerűbbé vált, volt aki már át is dolgozta kicsit és a két Protect-et előre vette:

  • Protect A
  • Protect B
  • Ban A
  • Ban B
  • Ban A
  • Ban B

A profikból aztán további frusztráció is előjött, ugyanis a pick/ban rendszer mellett még egy fontos opciót is eltávolítanának. Megszabadulnának ugyanis a 6. picktől. A G2 menedzsere annyit mondott, hogy Interro variációja működhet, de akkor a 6. picket is ki kellene venni a játékból.

Talán ráférne egy frissítés az R6S ezen részére is, viszont egyelőre nincs hír, hogy a Ubisoft változásokat akar-e eszközölni ilyen téren. Hamarosan megrendezik a Six Invitational 2020-at és hátha valami hasonló örömhírrel is előáll a kiadó, addig pedig marad a koncepció és az ötletelés mivel lehetne feldobni a Rankedet és profi meccseket.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!