Szárnyal a Rainbow Six: Siege, újabb rekord a Ubisoftnál!

Szárnyal a Rainbow Six: Siege, újabb rekord a Ubisoftnál!

A Ubisoft lövöldöző játéka, a Rainbow Six: Siege újabb mérföldkőhöz érkezett, jelenleg már 55 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhetnek.

Egyetlen játékukkal sem sikerült ilyen számot produkálnia a cégnek. A legutóbbi - 2019. december 31-el bezárólag - pénzügyi jelentésükben hozták nyilvánosságra az alábbi információt. Többek között azt is megosztották, hogy 2018 júniusa óta 20 millióval gazdagodott a regisztráltak száma a játékon belül. Nem kellett hozzá két év és majdnem megkétszerezték az addigi felhasználók számát. Emellett még egy érdekes dologról lerántották a leplet, decemberben mérték ugyanis minden idők legtöbb aktív játékosát, pontos számot azonban erről nem tettek említést. Ami még egy fontos szempont a Ubisoftnál, hogy a 2015-ben megjelenő játékkal nem csak játszani szeretnek, hanem bizony költenek is rendesen a rajongók. A jelentésük szerint a Rainbow Six Siege az elmúlt negyedévben további két mindenkori csúcsot is megdöntött. A felhasználók napi átlagos költése két napot tekintve is jócskán meghaladta az aktuális átlagot, ezáltal minden eddiginél több bevételre tettek szert.

"Az elmúlt tíz évben a csoportunk radikálisan átalakult, és jelentős megtérülést hoztak a befektetéseink. Ezt többek között a portfóliónk átdolgozásával értük el. Komoly mértékben jelen vagyunk a multiplayer játékokban, az e-sportban és az RPG-kben. Mélyreható digitális átalakulás végrehajtásával, a játékosok elkötelezettségének és a PRI robbanásszerű növekedésének köszönhetően. Nagyobb lett a szakértelmünk és fejlesztettük az infrastruktúránkat, hogy a lehető legjobb élményt kínáljuk. Az Uplay népszerűsödésével sokat nyertünk, hiszen most ez az értékesítés szempontjából a negyedik digitális platformunk." - mondta a vezérigazgató Yves Guillemot.

A végére pedig még azt is érdemes leírni, hogy az R6S az elmúlt öt év egyik legnagyobb e-sport játéka. PC-n és konzolon 2016-ban még “csak” 2 milliárd játékórát tudott felmutatni, 2019-re ez viszont 4.5 milliárdra nőtt. Idén a versenyeken is minden eddiginél több pénzt osztanak szét, tehát 2020 még tovább repítheti az egyébként fénykorát élő FPS játékot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mióta játszol a játékkal?

  • 11 %
  • 11 %
  • 15 %
  • 30 %
  • 17 %
  • 17 %