Hirdetés

"Hazai kupákra koncentrálunk, és ha készen állunk jöhetnek a nemzetközi versenyek" - TCE lány csapat interjú

Az öt lány nem olyan régen alkot egy csapatot ebben a felállásban, de komolyan veszik a játékot, gyakorolnak és elképesztően motiváltak, ami példaértékű lehet.

Hirdetés

Egyre több játékost mozgatnak meg a Rainbow Six: Siege versenyei, illetve maga a Ubisoft is az e-sportnak köszönheti az FPS felvirágozását. Nincs ez másként itthon sem, ráadásul a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság minden eddiginél több érdeklődőt vonzott a második szezon indulásánál. A Titanium Cloud e-Sport révén most egy teljes lány csapat is elindult a nyílt selejtezőkön, egyelőre azonban nem sikerült továbbjutniuk a rájátszásban az Osztályozó Kupán. Február 15-16-án viszont lesz még lehetőségük és alighanem mindent el is fognak követni a legjobb teljesítmény eléréséért. Nem rég történt egy kisebb változás a keretben, így most az együttes tagjai: Bogi, Lullaby, PixL, Dzsenif és Heda. A négy magyar hölgy mellett, Heda olasz állampolgár.

Mindannyian régebb óta játszanak, és más-más módon találkoztak a videojátékok világával, valamint az e-sporttal. Különböző, színes egyéniségek, egy közös viszont van bennük, motiváltak és szeretnének minél jobb eredményt elérni itthon, később pedig nemzetközi szinten is. Magyar vonatkozásban a GiF Kupán mérettették már meg magukat, tavaly év végén pedig volt lehetőségük egy európai szereplésre a CCS Women's League 2019 ligájában, ahol a 8. helyet szerezték meg 3 győzelem és 6 vereséget követően.

Néhány kérdés erejéig igyekeztünk kideríteni miként szerettek bele a Rainbow Six: Siege-be, mi motiválja őket, milyen terveik vannak, és hogyan készülnek fel az előttük álló mérkőzésekre.

Rögtön kezdjük a legelején, hogyan és milyen indíttatásból találkozott egy lány a Rainbow Six: Siege játékkal?

Bogi: "CS:GO-val játszottam aktívan sokáig, majd egy ismerősöm javasolta, hogy próbáljuk ki a Rainbow-t is. Elsőre nekem nagyon zavaros volt és túl összetett, úgyhogy hanyagoltam. Később újra megpróbáltam és ahogy jobban megismertem a játékot úgy egyre jobban megkedveltem."

Heda: "Mindig is olyan játékokkal játszottam, mint a GTA, LoL, CoD és a Battlefield. Két évvel ezelőtt aztán egy barátom megmutatta az R6S-t, és vele kezdtem el játszani. Az elején nem igazán tetszett, de aztán ő ezt a játékot adta nekem születésnapomra, így egy idő után megszerettem." 

Lullaby: "Még 2006-ban kezdtem a Call of Duty 2-vel. Itt kezdődött az fps játékok iránti rajongásom. Öt évig szerelmese voltam a játéknak, amit később felváltott a League of Legends. Először 2016-ban találkoztam a Rainbow Six Siege-el, de ekkor még elég zavarosnak tűnt, abszolút nem kötött le. Majd 2018-ban újra kipróbáltam, és végül teljesen magával ragadott a játék. Azóta csak ezzel játszom."

Dzsenif: "Sok más fps játékot is próbáltam, de egyik sem fogott meg annyira, mint az R6. Egyik barátom vett rá, hogy próbáljam ki és felkeltette a figyelmemet a játék."

Pixl: "Már korábban is játszottam játékokkal, pl. GTA-val, viszont ekkor még nem volt saját gépem. A testvérem mutatta meg nekem az R6-ot, és ez volt az első játék, amivel komolyabban elkezdtem foglalkozni, mert valami azonnal megfogott benne."


Az interjú válaszoknál kaptuk, és nem volt szívünk kihagyni a mestert!

Bejött ez az FPS-t, de mi vett rá titeket, hogy versenyszerűen űzzétek?

Bogi: "Már említettem, hogy a CS:GO-val játszottam előtte. A Rainbownál is igyekeztem csapatot keresni vagy barátokkal összeállni, hogy ha még nem is versenyszerűen, de komolyabban játsszunk."

Heda: "Nagyjából két évvel ezelőtt kezdtem el R6S versenyeket nézni és azonnal beleszerettem ebbe a világba. Beleképzeltem magam az e-sportolók helyébe és az az érzés töltött el, hogy többet akarok, szeretnék versenyezni, szóval remélem egy napon megvalósíthatom az álmom."

Lullaby: "Úgy vélem, hogy egy verseny a legjobb motiváció a fejlődésre. Szeretnék minél jobb lenni abban, amit csinálok, és elérni azt a szintet, amivel már én is meg vagyok elégedve."

Dzsenif: "Igazából én véletlen csöppentem bele az egészbe, mert az egyik ismerősöm megkérdezte nem-e tudnék beugrani helyettesíteni egy lányt. A verseny végén jött a kérdés, hogy szeretném-e folytatni és én éltem a lehetőséggel."

Pixl: "Igazából az FPS játékok világába maga az R6 vezetett bele, így nekem ez eléggé szokatlan "környezet" volt. Viszont egy idő után egyre komfortosabban éreztem magam a játékban, egyre jobban ment, így egy idő után már barátokkal is elkezdtem játszani, majd jött a csapat is."

Motivál titeket az, hogy jobb legyetek a fiúknál?

Bogi: "Szerintem mi nem teszünk különbséget és nem is számít, hogy épp kik ellen játszunk. Magunkhoz képest igyekszünk fejlődni."

Heda: "Őszintén én nem azért játszom, hogy jobb legyek a fiúknál, szimplán csak szeretném fejleszteni a készségeimet és jobb lenni a játékban."

Lullaby: "Nem hiszem, hogy bármit is számít a nem. Arra törekszem, hogy minden egyes nappal jobb legyek annál, aki tegnap voltam. Ettől függetlenül jó érzés, ha valaki elismeri, hogy lányként is lehet jól játszani, és teljesen mindegy, ki milyen nemű."

Dzsenif: "Nem gondolom azt, hogy engem az motivál, hogy jobb legyek a fiúknál. Én csak szeretnék napról napra jobban teljesíteni, hogy kiérdemeljem a helyem a csapatban."

Pixl: "Úgy gondolom nekünk a saját magunk dolgai a lényegesek, és csak ez motivál minket, mert ha folyton csak másokhoz (akár a fiúkhoz) hasonlítjuk magunkat nem leszünk képesek megtalálni a saját hibáinkat és fejlődni."

Hogy jött a teljes lánycsapat ötlete, és miért pont a Titanium Cloud e-Sportsot választottátok?

Bogi: "Még korábban a GiF(Gaming Is Fun) kupára jött létre egy csapat, a TCE pedig játékosokat keresett. Voltak változások a csapatban azóta, de végig teljes lány lineup maradt."

Heda: "Egy olasz lány csapathoz akartam csatlakozni, de nem volt náluk betöltendő üres hely már. Aztán egy nap egy barátom mondta: miért nem jelentkezel egy külföldi együtteshez? Ezt követően vettem fel a kapcsolatot egy régi magyar barátommal, aki megadta Bogi elérhetőségét, a többi már történelem."

Lullaby: "Egy másik csapat tagjaként vettem részt a GiF kupán. A teljesítményem alapján felkeresett a TCE, én pedig örömmel elfogadtam az ajánlatot."

Dzsenif: "Mint már említettem én véletlenül kerültem a csapatba."

Pixl: "A GiF (Gaming is Fun) kupán egy, a kupára összerakott lány csapat tagjaként vettem részt, majd a kupán nyújtott teljesítményem után megkeresett a TCE, én pedig elfogadtam az ajánlatot."

Az interjú a következő oldalon folytatódik!

Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?