Mindenki nyugodjon le! Dolgozunk a háttérben!

Mindenki nyugodjon le! Dolgozunk a háttérben!

Twitteren is kérdezhetjük a Valve fejlesztőit, de miért kell mindent fogóval kihúzni belőlük?

Még ha sok kritika is éri a Valve-t, azért a háttérben folyamatosan azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék a felhasználói élményt és kiszűrjék a negatív figurákat a játékaikból. Emiatt jött létre a VACnet és a Trust Factor is. Előbbi hajaz egy folyamatosan tanuló mesterséges intelligenciára, mely elemzi a csalók mozgását. A Trust Factor már egy érdekesebb kérdés, a Valve itt úgy fogalmaz (kissé ködösen), hogy a játékosok viselkedését nézi, amin úgy lehet javítani, ha pozitívabb hozzáállást tanúsítasz. A cég egyik programozóját kérdezték Twitteren, mi a helyzet ezekkel a védelmi vonalakkal, hiszen régen hallottunk róluk.

Amire utalt McDonald az egy tavaly novemberben jelentkezett probléma, miszerint valahogy lenullázódtak a játékosok Trust Factor pontjait, ami azzal járt, hogy több csalóval kellett szembesülnie a játékosoknak, mint amennyit érdemeltek volna.

A lényeg, hogy dolgoznak a programozók, de azért az is fontos lenne, hogy időről időre kommunikáljanak erről, esetleg publikáljanak részeredményeket is. Jó példa a Respawn és az EA Games battle royale játéka, az Apex Legends a fejlesztéseinek publikus státusza, így a játékosok mindig tudják, hogy éppen min ügyködnek a fejlesztők és hogy hol tart a munkamenet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!