Hirdetés

Ace és parázs rangadók - a legjobb magyar meccseket hozta a K&H MNEB S2 Osztályozó Kupadöntője!

Rég volt arra példa, hogy a magyar mezőny ilyen kiegyenlített meccseket vívjon. A K&H MNEB S2 Osztályozó Kupa döntőjének első napjáról ádáz csaták után a Nevermore Gaming és a Budapest Five jutott tovább.

Hirdetés

Az első forduló legnagyobb rangadója méltóvá vált a K&H MNEB második szezonjának Osztályozó Kupa döntőjéhez, a Budapest Five ugyanis egy rendkívül szoros mérkőzést fordított meg hosszabbítás után, így 8:6-ra legyőzte a KmK együttesét.

Budapest Five vs KmK

Az első kört ugyan elhozta a BP5, utána viszont zsinórban 3 támadó pontot hozott a KmK Katsola és Robza vezetésével. Ezt követően ők olyannyira beindultak, főleg R1zyy ügyes fragjeinek köszönhetően, hogy megnyerték az első félidőt, de a váltás után is folyamatosan előnyben tudtak maradni. Egészen hatig mentek és így három meccsponthoz jutottak, de 6:3-nál valami megváltozott.

A Zofia, Hibana, Jackal, Nomad és Sledge támadó taktika elkezdett működni a BP5-nél, akik ellentmondást nem tűrően előbb egyenlítettek, majd a hosszabbításban védőként és támadóként is bizonyítottak, de a meccset a Defuser okos lerakása és megvédése után nyerték meg.

 • Budapest Five 8:6 KmK
  • Map: Consulate

Nevermore Gaming vs Team Plague

A második közvetített párharcban magabiztos kezdést produkált a Team Plague a negyedöntőben. Rendkívül gyors 2:0-ára elhúztak a startot követően, amihez zhoxk Buck játéka is erőteljesen hozzájárult. Aztán 3:0-ás lemaradásban támadt fel először a Nevemore Gaming, hisz emberhátrányt sikerült ledolgozniuk, többek között harroW triplájának segítségével. Vérszemet kaptak, sőt hoze is igyekezett nem lemaradni társától, duplával vetette magát észre, és egy újabb kört hozva 3:2-re zárkózott fel az NmG. A védelmük szép lassan bebetonozódott, Fl45H és ForDeer is egyre biztosabban lőtt, a munka gyümölcse pedig beérni látszott, egyenlítettek és így döntetlennel váltottak oldalt a csapatok. Annyira megtáltosodott az NmG, hogy a 7. körben majdnem hibátlan teljesítményt nyújtottak, azonban Fl45H saját társát, harroW-t iktatta ki véletlenül, de mit sem számított, 4:3-ra átvették a vezetést. A nyolcadik már zsinórban az ötödik nyert körük volt, és úgy nézett ki tarolhatnak a megdermedt Plague ellen, de az előző szezon harmadik helyezettje - bár ez már új csapat - TR1FT vezérletével összekapta magát. Sokáig viszont nem tudták megszorongatni ellenfelüket, mert a Nevermore megérezte a siker ízét és nem akarták kiengedni a kezükből a diadalt, támadó oldalon 7:5-tel befejezték az összecsapást.

 • Nevermore Gaming 7:5 Team Plague
  • Map: Kafe Dostoyevsky

Nice Gaming vs Nevermore Gaming

Az első elődöntő Coastline-on vette kezdetét és a Nice Gaming, Nevermore Gaming párosa immáron BO3-ban küzdhetett meg a K&H MNEB második szezonjába való bejutásért. Az első körben rögtön Tubu.N6 és hozé.NmG is triplát lőtt, a pontgyűjtést viszont a Nice kezdte, 1:0. A folytatásban két embert villámgyorsan elbukott az N6, ráadásul a másik 3 életben maradt játékosuknak sem maradt összesen 100 hp-ja, mégis legyűrték a túlerőben lévő támadókat. Tubu hihetetlen módon egy airjabtől dobott hátas után szerzett nyerő találatot. A harmadik kör aztán nagyságrendileg 30 másodperc alatt eldőlt, a Nevermore Gaming, és főleg hoze egymás után ledarálta az ellenfeleit és szépített.

Ezzel az NmG-s srácok lendületben maradtak, és egy újabb meccsen bizonyították, hogy nem szabad őket leírni, 3:1-ről egyenlítettek, majd 3:3-mal fordultak a csapatok. A félidő után fej-fej mellett haladtak, mikor is 5:4-nél az NmG-ből Adam nem csak Lepidust és Ghostikot iktatta ki, de hatástalanította a Defusert, ezáltal dupla meccsponthoz juttatta csapatát. Az utolsó körben pedig egy shotgun skuló volt az utolsó lövés, ForDeer momentuma 7:4-re a pályagyőzelmet jelentette a Nevermore Gamingnek.

Club Housera utaztak a visszavágó értelmében a csapatok, a Nevermore Gamingre a szünet viszont úgy tűnt jó hatással lesz, szitává lőtték ugyanis az N6 operátorait, és a Defusert hatástalanítva győzelemmel kezdtek. Hozenak a harmadik körben nem sikerült meglepetésből roamolnia a Jägerrel, és ez a kör bukását is elősegítette, viszont utána ugyanez az ötlete bevált és duplát lőve segítette csapatát az újabb ponthoz, 3:1 az NmG-nek. Az első félidőt végül 4:2-re behúzták.

Utána még fel sem eszmélt senki egy villámgyors kör után, de már 4:3 volt az eredményjelzőn. Az N6-nak viszont sokkal komolyabb lett a védelme, és nem is nagyon sikerült feltörni, az állás egyenlővé vált. Ezen a napon nem csak a szoros összecsapások tették izgalmassá a K&H MNEB S2 Osztályozó Kupa döntőjét, de az újabb fordítás miatt nem dőlt el az első bejutó ötös kiléte.

Borderre érkeztek a két oldal kommandósai, és a lelki erő a Nice Gaminggel volt az elején. Két gyors kört is domináltak, aztán viszont hoze megmutatta, hogy maradt még kraft benne és az NmG-ben. A negyedik kör majdnem vízválasztónak bizonyult, Lepidus.N6 egyedül maradt a Pulse-szal, mikor ketten néztek vele farkasszemet, és bár sok hp-ja nem maradt, mégis lehozta és pontot szerzett. Elképesztő ádáz küzdelem alakult ki a felek között, minden körben ment az adok-kapok, a dupla és triplákon túl furcsa Defuser hatástalanításon át szinte mindent láthattunk.

Az első félidőt aztán az N6 nyerte 4:2-re. A két körös előny azonban mégsem jelentett igazi előnyt, mivel gyorsan elolvadt, és fej-fej mellett haladtak a csapatok a köröket illetően. Lepidus megint villant egy óriásit, 5:5-nél 4K-t lőtt, de mégsem lett az N6-é a kör, sőt a Nevermore fordítását könyvelhették el a meghökkent nézők. A meccs viszont rendes játékban nem dőlt el, mivel az N6 nem omlott össze, hanem egyenlített és hosszabbításra tolta a párharcot. A K&H MNEB S2 bejutásért fáradhatatlan módon szálltak harcba egymással a felek, 7:7 után végül Adam duplája révén a Nevermore Gaming ott van az alapszakasz együttesei között.

 • Nevermore Gaming 7:4 Nice Gaming
  • Map: Coastline
 • Nevermore Gaming 4:7 Nice Gaming
  • Map: Club House
 • Nevermore Gaming 8:7 Nice Gaming
  • Map: Border

Budapest Five vs Endangered Esports

A BP5 számított a mérkőzés esélyesének, viszont az elejétől kezdve partiban volt velük az Endangered Esports. Egy pont ide-egy oda forgatókönyv alapján haladtak a csapatok, majd védő oldalon a budapesti ötös 3:2-es előnyben nem tudta megakadályozni a Defuser telepítését, sőt az EndGG ügyesen oldotta meg az utolsó két játékos likvidálását és kiharcolták a döntetlent.

A váltást követően pedig mindenkit megdöbbentettek, hiszen a BP5-öt úgy iktatták ki a körből, hogy egyetlen operátort nem vesztettek, ezzel a vezetést is átvették. Rögtön utána egy frappáns Defuser plant végén csalták csapdába az utolsó életben maradt drax.EndGG játékost, és egalizáltak. Utána is a plantelésben látták a pontszerzés lehetőségét, de igazából mire lerakták már többszörös emberelőnyben voltak, és megint magukhoz tudták ragadni az előnyt. Egészen 5:5-ig nem született döntés melyik a jobb csapat, viszont a 11-12. kör lezárásával a Budapest Five 1:0-ás összesített fölénnyel várhatta a folytatást.

A magyar közvetítés során először utaztak a csapatok Villára, és ez a hazája a Budapest Five-nak, tehát a vezetés birtokában ők várták jobb előjelekkel a második meccset. Legalábbis erre lehetett volna számítani, ennek ellenére a BP5-öt, akik még Blackbeardet is kihozták, az EndGG 2:0-ával sokkolta.

Bár 3:1-re kicsit lemaradt a BP, de azért a Blackbeard működött, N3M0 jó néhány helyzetben kisegítette csapatát, és neki köszönhetően is feljöttek előbb 3:2-re, majd 3:3-ra. Védőben aztán újfent egy meglepő picket mutatott be a BP5, Frosttal megerősödve akartak borsot törni az ellenfél orra alá, de csúfos kudarcot vallottak a taktikával. Bulba pedig nagyon megrázta magát és parádés triplát lőve 5:3-ra növelte az EndGG előnyét. A játékosok amellett, hogy igyekeztek kihozni magukból az abszolút legjobbat, egyre inkább fáradtak is, de a némileg jobb koncentrációnak köszönhetően a BP5 feljött 5:5-re. Erőt azért talált magában az EndGG is, de hiába léptek meg 6:5-re, a 12. körben hosszabbításra tudta menteni a meccset az N6. A ráadás szintén kiélezett volt, de a 13. kör megnyerésével helyzeti előnybe került az EndGG, aztán a minden eldöntő pillanatban Szikaly lőtt egy félelmetes triplát, ezzel kiharcolva a döntő pályát.

Ha nem lett volna elég vad ez a mai nap, illetve ez a párharc, akkor Borderen még magasabbra tették a lécet a játékosok. Óriási csatában 3:3-ig jutottak az első félidőben, de ebben volt egy Bulba.EndGG tripla, valamint Hufky nevéhez fűződik a K&H MNEB S2 első Ace momentuma.

Egyik s másik együttes sem akart lemaradni, cseréltek egy-egy kört a második játékrészben. 4:4 után viszont az idegek, a fáradtság és a koncentráció csatáját a BP5 jobban bírta, de igazából mindkét félt csak szuperlatívuszokban lehet jellemezni.

 • Budapest Five 7:5 Endangered Esports
  • Map: Kafe Dostoyevsky
 • Budapest Five 6:8 Endangered Esports
  • Map: Villa
 • Budapest Five 7:4 Endangered Esports
  • Map: Border

A K&H MNEB második szezonjának mezőnyébe bejutó két csapat tehát a Nevermore Gaming és a Budapest Five! A teljes ágrajzot viszont itt láthatjátok, és az ESL oldalán tovább tájékozódhattok az állásról, ugyanis vasárnap folytatódnak a küzdelmek és két újabb együttes bejutásának lehettek szemtanúi ha követitek az twitch.tv/esport3tv adását.

Felső-ág

Alsó-ág

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?