Dán sportfogadással foglalkozó cég vette meg a HLTV oldalát - 35 millió dollárért!

Dán sportfogadással foglalkozó cég vette meg a HLTV oldalát - 35 millió dollárért!

Igencsak szép summáért adták el a HLTV-t. A CS:GO oldalak legjobbja, mostantól egy dán sportfogadással is foglalkozó cég tulajdona lett.

Egy igazi CS:GO rajongónak nem kell bemutatni a HLTV.org nevét. A weboldal már évek óta az elsődleges forrás, ha frissítésekről, CS:GO e-sportról, világranglistáról vagy akár csak pletykákról van szó. Ezért is jött egy kicsit hirtelen nemrég a hír, hogy az tulajdonosok úgy döntöttek, hogy itt az ideje túladni rajta és elfogadták a Better Collective ajánlatát, ami több mint 35 millió dollárról szólt. 

A Better Collective egyébként egy dán székhelyű médiavállalat, aminek a portfóliójában ott vannak az edukációs és szórakoztatási szolgáltatások, de a fő profiljuk leginkább a sportfogadás. A cég egyik alapüzenete a következő:

"A Better Collective az iGaming iparág egyik vezető szereplője. Termékeinken és szolgáltatásainkon keresztül azt szeretnénk elérni, hogy a sportfogadás és a sportokkal kapcsolatos szerencsejátékok szórakoztatóak, áttekinthetőek és mindenek előtt korrektek legyenek az online fogadókkal szemben"

Ugyan a HLTV profiljában nem tartoznak a szerencsejátékok, mégis közvetve kihatnak más oldalakra. A CS:GO e-sport egyik fő mozgatórugója az a globális ranglista, amit a weboldal már évek óta ápol, frissít és karbantart. Ez a lista és persze az azon található helyezések már évek óta az egyik legfontosabb adathalmaz, amit a játékosok is nagy becsben tartanak. Az egész pedig úgy működik, mintha egy sportbajnokság helyezései lennének, hiszen ez ad alapot a fogadási esélyeknek. A sportfogadási oldalak pedig ezt használják, hogy kiszámítsák a saját esélyeiket és ez alapján írják ki a fogadási eseményeket. 

Azt hozzá kell tenni, hogy mostani tulajdonos kiemelte, hogy a vásárlás fő oka volt, az oldal által termelt reklámbevétel, ami az Esports Observer számai alapján nagyjából 4,8 millió dollár bevételt generált évente. Csak a tisztánlátás kedvéért a bevétel nem jelent profitot, ugyan a fenti összeg nagyon jól hangzik, de ebből még lejönnek a költségek és a kiadások. Ha csak ezt vesszük figyelembe, akkor évtizedekbe kerül majd, mire a vásárlás összegét kitermeli az oldal. Ez pedig egy olyan piacon, mint az e-sport nagyon kockázatosan hangzik. 

Sokkal valószínűbb, hogy a dán vállalat más bevételi források után néz majd és vélhetően monetizálja az oldal fogadási 'termékét' is. Persze az adatokat nagyon egyszerűen le lehet kapni és egy alap fogadási sémát abból is össze lehet rakni, de a végletekig pontos fogadási esélyekhez már kellenek a tökéletesen pontosa adatok. Azok nélkül nem igazán lehet ezrelékekig lemenni, ha felmerül az odds. Ezzel persze nincs semmi baj, ha valaki pénzt akar arra rakni, hogy melyik csapat nyeri mondjuk a következő major tornát, akkor nyugodtan tegye. A tradicionális sportokban is az egyik legnagyobb mozgatórugó a játékok esetében a fogadás intézménye, nemcsak külföldön de hazánkban is. A Better Collective vélhetően arra számít, hogy a következő években az e-sport világ még inkább előre ugrik és a fogadások is megszaladnak majd. Ha ez megtörténik, akkor a cég nagyot szakíthat, ha a CS:GO még mindig ilyen népszerű lesz, mint most.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!