K&H MNEB LoL 5. meccsnap összefoglaló: tovább hengerel az AGW, még mindig veretlen a WSE

K&H MNEB LoL 5. meccsnap összefoglaló: tovább hengerel az AGW, még mindig veretlen a WSE

Megállíthatatlan az Afterglow, a Wonder Stag már két meccsel a mezőny előtt jár.

Négy mérkőzéssel a hátuk mögött várták a csapatok a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends alapszakaszának 5. fordulóját. A csoportkörök egyik legnagyobb rangadóját is erre a napra tartogatta a sorsolás, ugyanis a Team Plague a WSE ellen javíthatott az Afterglow-tól elszenvedett súlyos vereség után. Következzen az ötödik meccsnap összefoglalója!

KmK Esports vs Afterglow 

Tiltások: Yuumi, Janna, Jarvan IV, Yasuo, Ezreal, Braum, Miss Fortune, Senna, Sett, Taric

2-0-s hétről érkezett meg a mérkőzésbe az Afterglow, többek között a Team Plague csapatának gyűjtötték be a skalpját Crytekék. Ignite-tal a zsebben megszerezte Tadeusz az első gyilkosságot, minden Summer Spellt elsütött a plusz goldért. További három killt sikerült begyűjtenie a játék korai szakaszában a KmK-nak, szépen találták meg a réseket az AGW erődjén. A 10. percig kellett várni arra, hogy yaztrom elszámolja magát és az AGW megérkezzen a meccsbe.

Minden erejét bevetette az Afterglow bot lane-en és sikerült is Rabbanót likvidálni, egyből fordultak is a sárkányra. Túróstészta vezetésével megszerezték az erősítést, továbbá Erik duplázni tudott. A középső ösvényen nem sokkal később újra akcióba lendültek a csapatok, Tadeusz sebzése miatt 4v5-ben is jobban jött ki a fightból a KmK. Alig egy perc telt el és folytatódott az ARAM parti. Ezúttal Murawodo jobban pozicionált, sikerült is elhozni több gyilkosságot és a mides külső tornyot. Rabbano vezetésével a második erősítést elhozta magának a KMK, de a harcból nagyon rosszul jöttek ki. Egészen inhibitor toronyig nyomultak előre Erikék. 5000 gold hátrányba kerültek pillanatok alatt a kmk-s srácok úgy, hogy még a 20. perc sem pörgött le a mérkőzésből. A Baron hívás talán túlságosan is vakmerő volt Túróstésztáéktól, de Libracz és Erik megmentette csapatát a szorult helyzetben.

Crytek Flash nélkül túlságosan csábító volt Xeanny számára, de a kos hiába talált be, nem sikerült eltüntetni a lövész. Fordultak is egyből az AGW idézői, simán bedarálták miden az ellenséges hősöket. Az emberelőnyből Baront hoztak és a bot lane külső tornya előtt gyülekeztek fel egy végső pushra. 

Erik vezetésével nem jelentett problémát felkoncolni az arany- és tárgyhátrányban védekező hősöket. Simán behúzta a mindent eldöntő harcot az Afterglow, ezzel megszerezte zsinórban harmadik győzelmét a sokak által már leírt gárda.

Győztes: Afterglow

Team Plague vs Wonder Stag

Tiltások: Pantheon, Sejuani, Ornn, Shen, Rek'sai, Lee Sin, Zyra, Thresh, Nautilus, Braum

A K&H MNEB előző szezonjának döntője ismétlődött meg egyetlen különbséggel. A WiLD játékosai a WSE szervezetéhez igazoltak, így próbáltak revansot venni sk1nzorékon. Furcsa pillanatokat élhettetek át, mivel mihaibaros tárgy nélkül ment ösvényre. Gyorsan feltűnt a román játékosnak, hogy valami nem stimmel, de jelentős XP hátrányba került az apró malőr miatt. Az első gyilkosságra az ötödik percig kellett várni, Paresz érkezése tökéletes volt a felső ösvényre. Egy perccel később ismét fellátogatott Karthus topra, ezúttal nem sikerült elkapni Marine-t. Pörögtek tovább az események topon, Paresz ismét meglátogatta Cho'gathot, a második halál ellen nem volt ellenszer. Ha már lúd, legyen kövér, Marine a kilencedik percben adott egy újabb killt Karthusnak. Őrült iramot diktált a Team Plague, 4-0-val kezdték meg a meccs második tíz perces etapját. A WSE szenvedett, de a late game Kassadin ott volt Meight kezében, ezért nem lehetett már leírni a Szarvasokat.

A Crvena Zvezda midese befejezte a Lich Bane-t és egyből prezentálta, hogy miért kell félni egy Kassadintól, aki két tárggyal és rengeteg manával rendelkezik. Sikerült is behúznia egy triplát, ezzel egyértelműen visszajött a meccsbe a WSE. Minden szem Meightre szegeződött, aki elképesztő sebzést ontott ki magából. Próbálkozott rajtaütéssel a Plague, de mindent túléltek hextasyék, amiből egyből fordultak is vissza. 4-0-s csere után a Baront is behúzták az ex-WiLD idézők.

Újabb csapatharc, újra Meight. Hatalmas mészárlást rendezett a középső ösvényen Kassadin, a győztes fight után sikerült is bedönteni a Plague középső Inhibitorát. Tovább hengerelt a WSE, esélye sem volt a 17-es szintű Kassadinnal szemben Pareszéknek. 

Győztes: WSE

A további mérkőzések összefoglalóját a következő oldalon találjátok!

Royal Gamers vs Grim Ravens

Tiltások: Senna, Olaf, Kayn, Ornn, Aphelios, Gangplank, Cassiopeia, Lucian, Ezreal, Morgana

Garen, Kindred, Neeko, Heimerdinger, Zac ötössel álltak ki az RG játékosai, ezzel megnyerték maguknak a hét legőrültebb lineupja díjat. Hiába a furcsa pickek, a Grim Ravens nem rettent meg a szokatlan hősöktől, simán behúzták a meccs első három gyilkosságát. Nem kellett sokáig várni arra, hogy beinduljon a Royal Gamers, a Heraldnál kapták el Loxigart és Se7ent. 

Becse ignite-os Garenje 0-3-ban is simán 1v1-ezte Se7en, átvette a vezetést a Royal Gamers objective-ekben, szintben és aranyban egyaránt. A late game Kassadin bombaként ketyegett, de az erős early game-re nem volt válasza a GR-nek. Jelentős előnyt építettek ki Soráék, de a játék akkor dől el, ha valamelyik Nexus végleg darabjaira hullik. Alakult is Kassadin, gyűltek a gyilkosságok és halmozódott a kifogyhatatlan manautánpótlás Se7ennél. Crokyx többször találta magát rossz helyzetben, de Baront nem tudott hozni a Royal, hiába az emberelőny. Becsét üldözte Se7en, miközben Frosték lazán eltüntették a negyedik Sárkányt, ezzel megszerezték az Ocean Soult.

Sokkal jobban kontrollálta a mapot a Royal Gamers, a Soul után a Baront is behúzták. Sem tornyot, sem Inhibitort nem tudtak dönteni a Baron erősítés ellenére, de az Elder Drake kiváló célpontként bukkant fel a mapon. Hiába azonban a jó hívás, Loxigar tett róla, hogy meccsben maradjon csapata. 

Se7en vezetésével és az Elder Drake-kel a zsebben sikerült megindulnia a Ravensnek. A Hollók meg sem álltak a középső Inhibitorig, pillanatok alatt feltörték az RG bázisát. Elkapták Frostot, ami azt jelentette, hogy free Baron várt Loxigarékra. Elérkezett a late game-be a mérkőzés, "bescale-elt" a Ravens és ellentmondást nem tűrő módon legyalulták az ellenséges hősöket.

Győztes: Grim Ravens

Team Horizon Reapers vs Illés Spirit Akadémia

Tiltások: Syndra, Lee Sin, Kalista, Pantheon, Miss Fortune, Fiora, Camille, Ziggs, Cassiopeia

Jaqen kikerült az Illés kezdőjéből, helyét Lybrix vette át. A felszabadult mides szerepet Escik töltötte be ezen az estén. Fäpa és Regostern megbüntette BENZZ és Blackii dupla Exhaust választását, megszerezte az első vért a THR. Szerette volna az Infernal Drake-et is behúzni Hiponix csapata, de Malacko jól érkezett a pitbe és egy tökéletesen időzített Smite-tal lesújtott a Sárkányra. 

Hiponix aktívabb volt a játék korai szakaszában, de a 2v2-t elvesztették Edruval Escik és Malacko ellen. Megosztoztak a gyilkosságokon az illéses srácok. Az első torony Escik keze által dőlt össze, nagyszerűen játszott első K&H MNEB meccsén a lengyel légiós. Bläckii többször találta magát rossz helyzetben, de bőven megérte az összes olyan csere, amiben Braum képernyője szürkült csak el. 

A mérkőzés első csapatharca a Felhősárkány mellett alakult, de hiába próbált meg mindent a THR, hogy elkapják Esciket, egyszerűen mindent túlélt Orianna. Kiválóan pozicionált a Spirit, tiszta Ásszal, igaz a Sárkány nélkül távoztak a pit mellől. Óriási különbség alakult ki az ötösök között, de így is sikerült meccsben maradnia a Team Horizon Reapersnek. A shutdown goldok miatt 3000 aranyra csökkent a különbség, de Escik és BENZZ továbbra is túl nagy falatnak bizonyult. Újra a sárkánynál alakult ki 5v5, azonban ezúttal is a rövidebbet húzták wAZIERék. A Baron erősítést sikerült megkaparintania a Spiritnek, hiába érkezett elég jókor Hiponix hordója. A plusz erősítés segített az első Inhibitor bedöntésében, de egy nagyon súlyos pofont kaptak Escikék. Fäpä tökéletesen érkezett oldalról, tiszta Ász ütötte a THR markát.

Hiába tűnt úgy, hogy befejezheti a meccset az IAS, Regosternék nem ijedtek meg a félelmetes Orianna + J4 kombótól. Nagyszerűen kezdeményezték a csapatharcokat és megfordították a mérkőzés alakulását. Előnyben ostromolták a Spirit bázisát, de jól érkezett Malacko és Lybrix, ami megpecsételte a THR sorsát, ezúttal véglegesen. 5v3-ban sikerült befejezni az Illésnek a mérkőzést, megszerezték első győzelmüket BENZZék.

Győztes: Illés Akadémia Spirit

Nem kell sokat várnotok a folytatásra, mivel holnap érkezik is a hatodik forduló. Gyűjtsétek az E1 pontokat, nézzétek az élő közvetítést!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!