Lemondta a Pro League XI döntőjét a Ubisoft, de a pénzt kiosztják

Lemondta a Pro League XI döntőjét a Ubisoft, de a pénzt kiosztják

A világjárvány miatt a Ubisoft sem kockáztat, ezért nehéz szívvel ugyan, de eltörölte a Pro League XI. szezonjának LAN döntőit, a rászánt pénzt azonban kiosztja a csapatoknak.

Egy újabb e-sport rendezvényt érint a koronavírus, ezért teljesen érthető okokból drasztikus döntésre szánta el magát a kiadó és a velük együttműködő szervezőbrigád. Az offline eseményeket több régióban is lefújták, így sem a Brazil, sem az APAC döntő nem lesz megtartva. A hivatalos bejelentésben az állt, hogy a jelenlegi szigorítások és a COVID19 terjedése miatt a Ubisoft és az ESL úgy látta jónak, ha mindkettőt lemondják a két LAN finálé közül. A játékosok, a stáb, a munkatársak, a meghívott médiumok, valamint a nézők biztonsága most az első számú prioritás számukra. Mindkét cég elnézést kért a történtekért, hiszen a Rainbow Six közösségben ez az egyik legnagyobb és legvártabb esemény, de most nem volt más választásuk.

Az online alapszakasz a tervezett menetrend szerint folytatódik tovább. A Pro League összdíjazását viszont, ahogyan az eddig is meg volt hirdetve, szét fogja osztani a kiadó a helyezéseknek megfelelően a csapatok között. Mindegyik ligában 75 ezer dollárból részesülnek a résztvevő együttesek.

A közösségen belül a legtöbben megértőek voltak, azonban akadtak olyanok, akik kifogásolták a döntést. Ráadásul azt is szeretnék tudni mikor láthatják legközelebb élőben a kedvenceiket. Erről azonban egylőre nincsen bővebb információ. Eredetileg a versenysorozat májusig tartott volna, és mivel a következő szezonokban megváltozik a lebonyolítási rendszer a Majoröket illetően, ezért nem tudni a Pro League miként folytatódik majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!