A 73 éves Fittipaldi szimulátor elé ül, más F1-es pilóták viszont inkább CoD-oznak

Legendákból álló mezőnyt eresztenek egymásnak a hétvégén, a kétszeres világbajnok Fittipaldi pedig alig várja már a küzdelmet.

Sajnálatos módon a koronavírus miatt a sportélet teljesen leállt, a virtuális világban azonban tovább szárnyal a szimulátor és motorsport népszerűsége. Több szervezőcsapat is nekilátott a munkálatoknak, hogy a Codemaster játékában, illetve más címekben rendezzenek izgalmas futamokat. A Veloce Esport által tető alá hozott két nagydíjon - Ausztrál & Bahrein - ráadásul magyar győzelem született. Bereznay Dániel, az Alfa Romeo e-sportolója az időmérőn pole pozíciót szerezve rajt cél győzelmet aratott mindkettőn. Bár a második futamon egy fordított rajtrács után egy második versenyt is rendeztek, melyen harmadik helyen ért célba. Összesítettben azonban így is övé lett a diadal.

Egészen május végéig lemondták a valódi pályákon meghirdetett nagydíjakat, és emellett otthon maradásra buzdítanak mindenkit. Ennek apropóján viszont sorra rendezik a virtuális futamokat. Most például egy legendás mezőnyt sikerült összeboronálni a hétvégére. A TheRace a Legendák Trófeája - All Star - elnevezésű e-sport eseményére olyan pilótákat hívott meg, mint a kétszeres világbajnok, 73 éves Emerson Fittipaldi (1972, 1974) vagy Dario Franchitti, Johnny Herbert, Jan Magnussen, illetve David Brabham, Juan Pablo Montoya és még sorolhatnánk. Külön kikötésük volt, hogy csak 40 évesnél idősebb pilóta ülhessen szimulátorba ezen a megmérettetésen.

A hétvégét nem bonyolítják túl, egyetlen időmérő dönt a helyezésekről, majd utána tövig nyomják a gázt a versenyen, melyet az rFactor 2 platformon valósítanak meg. Az 1972-ben Lotussal és 1974-ben McLarennel világbajnoki címet szerző Fittipaldi nagyon belelkesült az ötlettől:

„Versenyeztem Gil, Paul, Bryan és Adrian ellen is anno, jó lesz ismét csatázni. A Legendák rajtrácsa fantasztikusan néz ki, érdekes látni, melyik öregembereknek kell olvasószemüveg!Biztos nagyon szórakoztató lesz.Bárcsak az én időmben is lettek volna szimulátorok, mennyivel egyszerűbb lett volna az életem!”

A versenyüket itt lehet követni élőben szombaton 16 órától.

Nem csak F1-el vagy szimulátorral ütik el az időt a "nagyok". Vannak olyan pilóták, akik nem is igazán kedvelik ezt a műfajt. Pierre Gasly például más játék után nézett. Őt már a múlt hétvégi Bahrein nagydíjra is meginvitálták, de akkor az Alpha Tauri vezetője szerint a francia nemet mondott a felkérésre, mivel nem szeretett volna részt venni rajta. Bár van felszerelése a szimulátorhoz, de az most nincs a Dubai szállodájában rekedt versenyzőnél, így mással üti el az időt. A napi 2 órás testedzés mellett beszippantotta őt a Call of Duty. Nincs ezzel egyedül, mivel az elmúlt időszakban egy csapatban tolja a Ferrari pilótájával, Leclerc-kel, árulta el egy nem rég adott interjújában.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!