K&H MNEB LoL 9. meccsnap: Itt az újabb meglepetés, nincs már veretlen csapat a mezőnyben

K&H MNEB LoL 9. meccsnap: Itt az újabb meglepetés, nincs már veretlen csapat a mezőnyben

Megszakadt a Wonder Stag Esports hatalmas sorozata.

Egyre közeledik a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends alapszakaszának vége, ezért egyre nagyobb a nyomás a játékosokon. A 9. fordulóban megszületett a szezon eddigi legnagyobb meglepetése, de előtte még két összecsapásban győztest avattak!

Team Plague vs Grim Ravens

Tiltások: Gangplank, Sett, Aphelios, Lucian, Karma, Zilean, Cho'gath, Olaf, Lee Sin, Miss Fortune

Óvatos farmolással hangolódtak a csapatok az újabb meccsnapra, az első percek eseménytelenül teltek. Geller és Paresz megunta a várakozást, dörrentek a summoner spellek, de a lényeg, hogy Se7ent sikerült likvidálni. Az első sárkányt és az első Rift Heraldot is behúzta Paresz, nem igazán foglalkozott ezzel a Ravens, lassították a játékot, amennyire tudták. A Grim Ravens talán túlságosan is a biztonságra ment rá, ezért a Plague-nek nem volt nehéz dolga, hogy megtalálja a gyenge pontjait az ellenfélnek. Folyamatosan sikerültek az elkapások, dőltek a tornyok és a második sárkány + Herald kombó is náluk landolt. 

Pareszt próbálták elkapni a Hollók, de ők húzták a rövidebbet az első komolyabb akciójuk után. Nem is kellett sokáig várni, Pareszék simán elhozták a Baront. Az erősítéssel a zsebükben tovább darálták Animeboyékat, ledöntötték a felső inhibitort és egyértelműen bejelentkeztek a három pontért. Nem is tartott sokáig, hogy bedőljön a Ravens Nexusa. 19-1-es gyilkosságaránnyal zárt a Plague, egyértelműen megmutatták a srácok, hogy kik most az erősebbek.

Győztes: Team Plague

KmK Esports vs iPon Team Horizor Reapers

Tiltások: Karthus, Ekko, Lee Sin, Ornn, Sett, Pantheon, Fiora, Mordekaiser, Zilean, Yasuo

A 4. perc legelején Rabbano úgy döntött, hogy meglátogatja wAZIERt sikerült is kicsalni a villanást az iTHR toposából, majd egy auto attack meg is pecsételte a sorsát. Közben Fäpä agresszív stílusa kifizetődött, Regostern duplával jutalmazódott meg egy őrült harc után. Rabbano továbbra is erőltette a rajtaütéseket, de Tadeusz segítségére is szüksége volt, hogy Regostern és támogatója elhulljon torony alatt. Az első sárkányt sikerült elhoznia Hiponixnek, de wAZIER fejpénzével vigasztalódhatott nem sokkal később a KmK. Rabbano nagyon bekezdett, de Edru 1v2-ben is is elhozott egy gyilkosságot, hiába jött ki rá hatalmas sebzés. Hiába próbált meg mindent a Edru és Regostern, nem volt mellettük a team a kritikus pillanatokban, így minden harcból rosszabbul jöttek ki. 

Nagyon sokszor halt meg Regostern és Fäpä, Tadeusz 1v2-ben is simán lenullázta őket a csapatharcok közben. 22-10-et mutatott a kill jelző, amikor a Baron Nashorra sújtott le Rabbano Smite-ja. Az alsó ösvényen quadrát szerzett Xeanny, ezzel a lendülettel sikerült is befejeznie a KmK-nak az összecsapást. 

Győztes: KmK

A 9. meccsnap további párharcait a következő oldalon találjátok!

Wonder Stag Esports vs Afterglow

Tiltások: Wukong, Yuumi, Jarvan IV, Senna, Sett, LeBlanc, Cassiopeia, Yasuo, Braum, Taric

Nagyon agresszíven próbált nyomást gyakorolni a középső ösvényre Túróstészta, sikerült is Meightet elkapni rögtön a játék elején. Nem sokat kellett várni azonban a szépítésre, Murawodo túlvállalta magát, így Akali gazdagodott egy gyilkossággal. Túróstészta vakmerő sárkányozással próbálkozott, de hextasy és Marine gyorsan reagált a hívásra, nem is maradt el a jutalmuk. Közben Murawodo 1v1-ben kapta el a Crvena Zvezda midesét, nem pihentek egy percre sem a felek. Az első sárkányért Matebuff és hextasy hagyta ott a fogát, de Sanyadau pillanatokon belül javított is, de az aranyelőny az Afterglow-nál jelent meg a 13. perc után. Murawodo nagyon izgága volt Ireliával, három ellenség között is sikerült elhoznia egy gyilkosságot. Tornyokat is döntött, sárkányokat is talált az AGW, egyáltalán nem érződött úgy, hogy alárendelt szerepben éreznék magukat. 

A 3-0-s csere után megindultak Meighték a Baron felé, azonban túlságosan erősnek bizonyult számukra a lila szörny és a rengeteg poke, ami Crytektől érkezett. Első alkalommal "ászolták" le a listavezetőt, majd Túróstésztáék a Baront és az Infernal Drake-et is bezsákolták. Hiába azonban a remek játék, összeszedték magukat a Szarvasok és ők hoztak két tornyot úgy, hogy Baron volt az ellenfélnél. Crytek Ezrealje beindult, ahogy a 30. perchez közeledett a timer, meg is érezték Meighték a hatalmas sebzést, ami a lövészben lakozott. Négy gyilkosság landolt az AGW ADC-jénél, mozdultak is a második Baronra Túróstésztáék. 

Ezt az erősítést már nem tékozolták el Erikék, bedöntötték a középső és a felső inhibitort, majd dőlt a WSE Nexusa is. Elszenvedte első vereségét a Wonder Stag, az Afterglow ezzel a hatalmas győzelemmel felzárkózott a Team Plague mellé a tabella második helyén. 

Győztes: AGW

Illés Akadémia Spirit vs Royal Gamers

Tiltások: Senna, Syndra, Miss Fortune, Katarina, Aphelios, Kalista, Braum, Ziggs, Neeko, Thresh

Malacko recall közben csapott le Frostra a saját dzsungelében, nem is tudott elmenekülni a fiatal idéző a vérszomjas Rek'sai elől. Alig éledt újra, ismét elkapták a Royal Gamers junglerét, ezúttal Escik volt az elkövető. Dugó is kétszer szagolt alulról az ibolyát kisebb figyelmetlenségek után, egyedül Becse tudott szépíteni topon. Kisebb technikai problémák után ismét felvéshetett egy strigulát a halálok mellé Frost, de Becse sem járt jobban. Utóbbi idéző már kezdett ráhangolódni arra, hogy Ornnal carryznie kell csapatát, de Blackii pont a legjobbkor robbant be egy Death from Below-val. Amikor már úgy tűnt, hogy az Illés Spirit azt csinál, amit akar, akkor jött Sora, hogy egy tökéletes Császári phalanxszal három ellenséges hőst lökjön be torony alá. Hiába a szépítés, a különbség egyre csak nőtt a két gárda között, BENZZ és Escik elképesztő sebzéssel rendelkezett már a 20. perc előtt. 

Ahogy pörögtek a percek, úgy játszottak egyre nagyobb fölényben Malackóék. Próbálkozott a Royal Gamers becsülettel, de nem voltak képesek felvenni a versenyt a full AD Jarvannal és Cassiopeiával. A 24. percben Baront hozott a Spirit, majd újabb három gyilkosság ütötte a markukat. Late game-ben lehetett volna esélye a Royalnak, de nem jutottak egy pillanatra sem lélegzethez. A Baronnal be is tolták a midet Escikék és ledöntötték a Nexust.

Győztes: IAS

Holnap folytatódnak a küzdelmek, ne maradj le az élő közvetítésről! Gyűjtsd az E1 pontokat és válts be őket az E1 piacon!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!