K&H MNEB LoL 2. meccsnap összefoglaló: erődemonstrációt tartottak a bajnokaspiránsok

K&H MNEB LoL 2. meccsnap összefoglaló: erődemonstrációt tartottak a bajnokaspiránsok

Folytatódtak a K&H MNEB LoL küzdelmei, gyönyörű játékokból ezúttal sem volt hiány.

Nem sok pihenőt kaptak a csapatok, 24 órán belül kellett ismét bizonyítaniuk a K&H MNEB League of Legends színpadán. Ha lemaradtatok volna a tegnapi nap eseményeiről, akkor mindenképp pótoljátok be az alábbi cikkben.

Időhúzás és felesleges szócséplés helyett jöjjön a második nap összefoglalója!

KmK Esports vs Team Horizon Reapers

Tiltások: Gnar, Karthus, Lee Sin, Sett, Ornn, Taric, Syndra, Irelia, Aatrox, Mordekaiser

Brand supporttal és Shyvana jungle-lel alapozták meg a hangulatot az idézők a 2. meccsnap első felvonásában. Az első percekben piszkálódáson és miniontakarításon kívül más nem sok minden történt, mindenki arra várt, hogy Hiponix Shyvanája megüsse a hatos szintet. Rabbano korai akciója és a mid prior Infernal Drake-et eredményezett a KmK számára, így a korai előny hozzájuk került. Egészen a 10. percig kellett várni az első komolyabb akcióra, Xeanny szólógyilkosságot szerzett a felső ösvényen. A kis előny tovább hízott, a bot lane-re hiába ultizott Shen, kettő killt zsákoltak be yaztromék. Néhány perccel később ismét beindult a buli boton, újabb halált véshetett fel a neve mellé Tahm Kench. Még egy sárkány, még egy gyilkosság. A KmK mindent beleadott a korai szakaszba, fokozatosan elnyúltak ellenfelüktől, ahogy teltek a percek. Fokozódtak az izgalmak, ahogy megjelent a Szurdokban a negyedik sárkány, amit semmi kép sem engedhetett át ellenfelének a THR. Az első csapatharcból Edruék jöttek ki jobban, de az emberelőnyből nem tudtak Baront hozni, be kellett érniük a sárkányból.

Rálátás hiányában fogalma sem volt a THR-nek, hogy épp a Baront püfölik a KmK-s srácok, nem is tudták megakadályozni, hogy az értékes buffot megkaparintsák. Az erősítés ellenére megpróbálkozott Fäpä egy flankkel, de tökéletesen pozicionált a KmK, de ők húzták a rövidebbet. 1 az 5-ért cserélt a tavalyi bronzérmes, bukták a következő Baront és sárkányt is. 10 000 arany előnyben, erősítésekkel a hősökön, simán bedöntötték Tadeuszék az ellenséges bázist. Nagyszerűen kezdte az alapszakaszt a KmK csapata, két, teljesen megérdemelt győzelemmel az élre ugrottak. A THR-nek mindent meg kell tennie, hogy a következő fordulókban felszámolják a nyeretlenségüknek.

Győztes: KmK

Wonder Stag vs Afterglow

Tiltások: Wukong, Miss Fortune, Yuumi, Sett, Qiyana, LeBlanc, Malphite, Pantheon, Ryze, Cassiopeia

Brand support után most Zyra volt a soros, Senna mellé érkezett meg a mágus támogató. Várható volt, hogy Meight Ireliával szeretné earlyben megbüntetni Kassadint, de arra nem számított, hogy a torony megpecsételheti a sorsát. Erik simán begyűjtötte a first bloodot és az előny birtokában tartotta is Kassadinnal a farmot. Túróstészta sokkal aktívabban ólálkodott az ösvények körül, sikerült is elkapni Ornnt, aki Flash hiányában szabad préda volt. Hiába a gyilkosság topon, sokkal könnyebben talált fogást ellenfelén a WSE, gyorsan kiépítettek egy jelentősebb előnyt.

Szerencséje sem volt az AGW-nek, az Infernal Drake inkább úgy döntött, hogy Sanyadauval szeretné folytatni a közös munkát ezen a mérkőzésen.

Matebuff, hextasy és Sanyadau is nagyon ráérzett arra, hogy mitől döglik a légy, azaz ez esetben az óvatlan ellenfél. 19. percben 17-5 volt a killek aránya a WSE javára, ami jól mutatja mekkora fölényt is sikerült kiépíteniük néhány perc leforgása alatt. Baronnál próbálkozott fordítással az AGW, de esélyük sem volt ekkora hátrányból. Négy halállal és nulla gyilkossággal kullogtak el a szörnytől, amit simán elhoztak a csodaszarvasok. A bázist ugyan feltörték a Baron erősítéssel, de a meccset még nem tudták befejezni. Nem kellett azonban sokat várni az utolsó akcióra, az alsó ösvényről nyomultak be Sanyadauék és tettek pontot a mérkőzés végére.

Győztes: WSE

Az utolsó két mérkőzés összefoglalóját a következő oldalon olvashatjátok!

Illés Spirit vs Royal Gamers

Tiltások: Kalista, Aphelios, Fiora, Sett, Yuumi, Senna, Elise, Karthus, Syndra, Kayn

Zaviika nélkül, Sorával a miden állt ki a Royal, a nyeretlenek összecsapásán. Malacko felszívta magát a tegnapi vereség után és nagyszerűen ütött rajta Namin, aki bár flashelt, így sem tudott időben elmenekülni a halálos sebzés elől. Lassú farmolás után Bläckii elmozgott botról, így könnyű prédát jelentett BENZZ az RG alsó ösvényed duójának. Hiába érkezett válaszként Malacko ultija, jobban jött ki a cserékből a Royal. A második sárkányt rálátás birtokában kezdte el Frost, sikerült is elhozni, de az érkező ellenséges hősök felkoncolták a legyengült RG-s játékosokat. Öt royalos szagolta alulról az ibolyát a pit környékén, Lybrix volt a csapatharc hőse. Hiába az elcsúsztatott ász, nem sikerült jelentősebb előnyt szereznie az IAS-nek. Az első igazi 5v5 a felső ösvényen alakult ki, ahol hiába tűnt úgy, hogy könnyedén bezsebeli a gyilkosságokat az RG, de megérkezett Mo-mo-mo-mordekaiser és LeBlanc, akik javukra fordították a vérfürdőt.

Tornyokért cserében feladtak néhány killt az Illés Spirit idézői, ami hosszútávon mindenképp jó döntésnek bizonyult főleg úgy, hogy Lybrix mindenkit eltüntetett, aki az útjába került. Emberelőnyből a Spirit meg is hívta egy keringőre a Baron Nashort, a táncot egy buffal honorálta minden játékos kedvenc lila monstruma. Feltört bázissal is tartotta magát az RG és a lelket jelentő sárkányharcban sikerült elkapniuk Lybrixet, ezzel behúztak néhány ingyen killt és egy nagyon fontos Mountain Soult. Hiába kapott el egy-egy bóklászó hőst Frost és Sora, az inhibitorok mindig bedőltek a Royal bázisán. Szerencséjükre sokkal erősebbek voltak csapatharcokban, aminek köszönhetően végül sikerült olyan helyzetet teremteni, amire nem volt már válasza a Spiritnek.

Győztes: Royal Gamers

Team Plague vs Grim Ravens - Match of the Week

Tiltások: Shen, Draven, LeBlanc, Gangplank, Cho'gath, Sett, Fizz, Cassiopeia, Syndra, Varus

A K&H MNEB előző szezonjának bajnoka és az Osztályozó Kupák legerősebb csapata akasztotta össze a bajszát a nap utolsó mérkőzésén. Malzahar Camille-lal nézett szembe a középső ösvényen, meg is érkeztek a dzsungelesek egy jó kis 3-as szintű partira.Az első gyilkosság bár Loxigárnál landolt, Paresz azonnal  duplázott. Nem sokkal később a harmadik és negyedik killjét is begyűjtötte a Plague erdésze, ezzel hatalmas előnyhöz juttatta magát és csapatát. Nem kell meglepődni azon, hogy ekkora előnyben a sárkányt is begyűjtötte Pareszt, majd egy ötödik gyilkosságot is szerzett. Első halálából származó shutdown gold Animeboynál landolt, de a Plague előnye egyáltalán nem csökkent ennek ellenére. Elképesztő különbség alakult ki Paresz és Loxigar között, egyszerűen nem tudta lereagálni a Ravens a hatalmas nyomást, amibe belekényszerítette a Plague. 15. percet közelítették a csapatok, de egyáltalán nem tűnt úgy, hogy szeretné kiengedni a kezéből az irányítást Paresz. Mindenhol feltűnt és büntette az ellenfelet, ihletett formában játszott Magyarország egyik legjobb LoL-osa.

A 21. perc legelején sikerült feltörni a Ravens bázisát, bedőlt a felső ösvényes inhibitort. Egyből fordultak is Baronra Pareszék, amit sikerült elhozni, majd az erősítéssel a zsebben ledózerolták a hollók Nexusát.

Győztes: Team Plague

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!