Együttműködési megállapodást írt alá az IESF és az AESF - Együtt dolgoznak az e-sportért

A világ két legnagyobb szövetsége úgy néz ki, hogy egyesíti erőit, így együtt segíthetik a jövőben az e-sport világát.

Sokszor hallottuk már, hogy az e-sport piac olyan, mint a vadnyugat. Kőbe vésett rendelkezések és igazán erre a szektorra vonatkozó szabályok nem léteznek, leginkább szokásokból alakultak ki szabályok. Persze ez több esetben okozott már galibát és sokszor bizony hosszas jogi lépések is követtek egy-egy bonyolultabb ügyet. Persze az ilyen helyzetek miatt jelentek meg a nemzeti és persze a nemzetközi szövetségek is. Az utóbbi évek talán két legnagyobb összekötő szervezete az IESF (Nemzetközi E-sport Szövetség) és az AESF (Ázsiai E-sport Szövetség) lett. Mindketten részt vettek nagy rendezvények szervezésében és próbálnak elkészíteni egy jogi vázat, ami alá az összes e-sportoló és e-sport szervezet bekerülhet és az képviseli az érdekeiket. A két fentebb említett szövetség egymást ugyan elismerte, de nem dolgoztak együtt szorosan, ez most megváltozhat.

Március 31-én Colin Webster (IESF), Kenneth Fok (AESF) és Sebastian Lau (AESF), a szövetségek vezetői egy internetes konferencia beszélgetés során úgy döntöttek, hogy egyesítik erejüket. A megállapodás értelmében az IESF elismeri az AESF szervezetét, mint az egyetlen e-sport szövetséget az ázsiai régióban, míg az AESF elismeri az IESF szervezetét, mint az egyetlen nemzetközi e-sport szövetséget. A két szövetség az együttműködéstől azt reméli, hogy fellendítheti az elektronikus sportok elfogadását és elmondták, hogy a legfontosabb céljuk, hogy a profi játékosok megkapják azt a képviseletet, ami egy profi sportolónak is jár.

"A két szövetség között kialakuló együttműködés mindkét szervezet helyzetét megerősíti. Az IESF 2008-ban alakult és azóta a világ legnagyobb e-sport szövetségeket tömörítő szervezete. Az AESF az ázsiai régióban a legnagyobb szövetség, amit mi is megerősítünk. Együtt képesek leszünk olyan szakértői munkát végezni, ami megszilárdítja az e-sportok helyzetét és eljuthatunk oda, hogy hivatalosan is sport legyen." - mondta Colin Webster, az IESF elnöke.

"Az IESF és köztünk kialakuló partneri kapcsolat egy mérföldkő abból a szempontból, hogy ez nagyban segíteni fogja az e-sport világ fejlődését és növekedését az elkövetkezendő években. Együtt dolgozunk majd a játékosokkal, a kiadókkal, a tagokkal és  persze a befektetőkkel és hiszünk abban, hogy egy fenntartható e-sport ökoszisztémát hozhatunk létre. Hiszek abban, hogy az IESF és az AESF célja ugyanaz és együtt elérhetjük azt." - mondta Sebastian Lau, az AESF főigazgatója.

Nagyszerű látni, hogy két ilyen nagy szervezet képes arra, hogy egyesítse az erőit. Reméljük a jövőben még több ilyet látunk majd. Ebbe a munkába remélhetőleg nemsokára Magyarország is bekapcsolódhat, hiszen a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) jelentkezése elbírálás alatt van a Nemzetközi Szövetségnél. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!