Elsőként debütál magyar csapat a CL-ben, retteghet az OrgLess

Péntektől kétfrontos csatába indul a Salamander R6 csapata, a K&H MNEB mellett nekivágnak a Challenger League 11. szezonjának is.

Óriási feladat előtt áll a Salamander Rainbow Six: Siege különítménye, április 3-án ugyanis megkezdődik a Challenger League 11. szezonja. Ez az első ilyen esemény, hogy csak magyarokból álló gárda ilyen magas szintre jutott, és akár meg is lephetik a mezőnyt az erőviszonyok alapján. Ez tulajdonképpen az elit mezőny másodosztályának fogható fel. Nyolc együttes alkotja a mezőnyt, és köztük ott van elsőként egy teljes magyar csapat is, a Salamander:

A magyar ötös először április 3-án játszik, péntek este 21 órától az OrgLess ellen bizonyíthatnak kettő BO1-es mérkőzésen. A németek az előző szezonban a negyedik helyen végeztek 7 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség mellett. A kieséstől nem kellett tartaniuk, hiszen 24 pontot gyűjtöttek és a mögöttük végző SYZYGY csak 13-at. Legjobb eredményük az előttük záró Team Secret és a forZe elleni két döntetlen. Legújabb szerzeményük február elején csatlakozott hozzájuk. Exp0 lett tehát az ötödik láncszem a KS, Drvn, Prano és Hife alakulatban.

A Salamander emellett április 4-én a K&H MNEB-en is virtuális fegyvert ragad, és oda kell majd tenniük magukat. Szombat délután a WiLD-ot meglepetésre legyőző Volgare ellen játszanak. Az eddigi eredmények, a felkészülés és az előttük álló feladatok fényében megkérdeztük Németh "F4uw" Dánielt, a Salamander edzőjét, hogy mi a helyzet a csapat háza táján:

Először is az MNEB-en egyelőre elképesztő menetelést láthattunk a Salamandertől. Egy meccsen azonban mégsem sikerült a győzelem. A WiLD ellen pontokat buktatok. Mesélj egy kicsit arról a rangadóról, mert a többi mérkőzés nagyon egyértelmű volt számotokra.

"Valóban azon a bizonyos Wild elleni meccsen nem voltunk a helyzet magaslatán. Nem volt jó a mindset, amivel a mérkőzésbe érkeztünk, és amúgy is a rengeteg gyakorlás miatt holtponton volt a csapat. De elvitathatatlan, hogy a Wild a legjobbját nyújtotta, mi meg ugyebár a legrosszabb formánkat. Ebből adódott a döntetlen."

Gyakorlatilag ti számítotok a legnagyobb esélyesnek a K&H MNEB-en. Ez mennyire tesz extra terhet rátok, illetve a játékosokra?

"Nekünk a CL a fő fókusz, de nyilvánvalóan veretlenül meg szeretnénk nyerni az MNEB-et is."

Erősebb a mezőny, mint tavaly. Mit gondolsz az erőviszonyokról, mit szűrtetek le az eddig látott meccsek és eredmények alapján a K&H MNEB második szezonjáról?

"Jobb és izgalmasabb párharcok kerekednek ki hétről hétre ez egyértelmű. Azt észlelem, hogy itt bármi megtörténhet. Itt a Volgare vs Wild meccset hoznám fel, ami nem kis meglepetés volt. Izgalmas lesz az egész idény."


Kép forrása: F4uw Facebook oldala

Készültök külön az MNEB-re vagy inkább a Challenger League van már a fókuszban? Mit gondolsz mennyire lesz nehéz dolgotok a nemzetközi porondon, illetve késznek érzed a csapatot a két frontos helytállásra?

"Teljesen késznek érzem a csapatot minden téren! Azt gondolom, hogy igen csak sok az esély CL-ben. Első körben a bennmaradást tűztük ki célul.

Komoly ellenfeleitek lesznek, elég csak a Secret, Orgless, PENTA vagy GiFu négyesre gondolni. Előzetesen milyen esélyeket látsz a CL S11 szezon során, mire lehet képes a Salamander?

"Nem szeretek elhamarkodott kijelentéseket tenni, de azt gondolom, hogy a bennmaradásnak meg kell lennie, és annyit melóznak a srácok érte, hogy meg is érdemlik."

A végére pedig, bár a helytállás egy nagy csapatnál mindig fontos, mégis megkérdezném – persze a Pro League elérése lehet nálatok az első számú cél -, hogy melyik lenne fontosabb a kettő közül: megnyerni az MNEB-et vagy bent maradni a Challenger League-ben? (Valószínűleg egyszerre a kettő, de ha választanod kellene, melyiket írnád alá most azonnal.)

"Ha választanom kellene, akkor egyértelműen a CL-be való bennmaradást írnám alá. Természetesen felhívnám a figyelmet, hogy a Pro League-ről még nem érdemes beszélni. Mindent megteszünk érte, és bár a kapujában vagyunk, de még nem léphetünk át rajta szerény véleményem szerint. Azért remélem a barátaim, azaz a csapatom rám cáfol. Akkor lennék csak igazán boldog."

A Salamander soron következő mérkőzéseinek magyar közvetítését az alábbi csatornákon követhetitek figyelemmel:

Challenger League - április 3 21:00: ITT!

K&H MNEB - április 4 16:00: ITT!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.