250 ezer dolláros verseny másodosztályába jutott a magyar KSK csapat

250 ezer dolláros verseny másodosztályába jutott a magyar KSK csapat

Hazánkban jóval kevesebb embert érdekel az e-sport világ egyik meghatározó MOBA-ja, a Dota 2, most egy nagyrészt magyarokból álló együttes mégis nagy eredményt ért el.

Erőteljesen töprengeni kellene azon, hogy mikor volt utoljára amolyan igazán nagy magyar diadal nemzetközi szinten Dota 2-ben. Mindenesetre 2020-ban egy nagyrészt magyarokból álló csapat, a Kill Steal Kommando rég nem tapasztalt sikert tudhat a magáénak. Elindították ugyanis a WePlay! Pushka League bajnokságot, ahová a 3 magyarral felálló alakulat a másodosztályba verekedte be magát. A nyílt selejtezőkben küzdötték végig magukat, és négy kört megnyerve bejutottak Division 2-be.

A KSK áldozatai:

  • 1:0 vs Dead Inside.
  • 1:0 vs EuroSolidarity
  • 1:0 vs No Bounty Hunter
  • 1:0 vs Micro-Ace

Az utóbbi időben komolyan nekiültek a srácok és sokat gyakoroltak, hogy egy nagyobb eredményt elérjenek. Ez az erőfeszítéseiknek hála össze is jött, de nem lesz könnyű dolguk. A másodosztályban rajtuk kívül még 7 csapat szerepel majd, három az európai, négy pedig a CIS régióból. Ha teljes a létszám, két csoportra osztják az indulókat, ahonnan az első kettő jut tovább az egyenes kieséses rájátszásba. A végén a fináléig menetelő első két helyezett pedig feljut az első osztályba, ahol olyan együttesek kaptak helyet, mint a kétszeres TI bajnok OG, a Team Secret, a Team Nigma, a Team Liquid, az Alliance és a Ninjas in Pyjamas.

Már a másodvonal is nagyon nehéz lesz, mert az európai selejtezőből Vikin.gg, Chicken Fighters, OG Seed, Aggressive Mode négyes közül három biztosan ott lesz a mezőnyben.

A Division 2 április 23-án veszi kezdetét és egészen május 12-ig tart, az összdíjazása 5 ezer dollár. A Kill Steal Kommandot az alábbi ötös képviseli a tornán:

  1. Lowskill - carry
  2. Copy (Németország) - mid
  3. Solar - offlane
  4. Zero - soft support
  5. Filminy (Cseh) - hard support

Nincs még információ az első játéknapról, de az előzetes menetrend szerint már ezen a héten kezdetét veszi a küzdelem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te néznéd magyarul a KSK meccseit?

  • 87 %
  • 13 %