Ragadj kormányt és nevezz az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokságra!

Ragadj kormányt és nevezz az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokságra!

Elindult a nyílt nevezés Magyarország legnagyobb szimulátor versenyére, és a 8 futamból álló sorozat végén az győz, aki a középdöntőben és a fináléban is a leggyorsabb.

Már korábban is lehetett tudni, hogy az autószimulátorok világa is részese lesz a K&H MNEB-nek, és most ez meg is valósul, a legfontosabb pedig, hogy elindult a nevezés az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokságra.

Most viszont óriási örömmel számolhatunk be róla, hogy ezt a példát alapulvéve a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) összefogásának köszönhetően elrajtolhat az első sportszövetség által kiírt hivatalos magyar e-sport szimulátor bajnokság. A részvétel mindenki számára elérhető és ingyenes, de a nevezés pillanatában a jelentkezőnek be kellett töltenie a 16. életévét. 18 év alatti személy részvétele a magyarországi lakóhely mellett a törvényes képviselő írásos engedélyével lehetséges.

Aki megmérettetné magát, és szeretné bebizonyítani, hogy ő az ország legjobb e-pilótája, akkor nem kell mást tennie, mivel regisztrációra nincs szükség, elég csak a játékon belül jelentkeznie az adott selejtezőre. Minden futam előtt egy egyhetes kvalifikációs időszak áll rendelekézésére a résztvevőknek. Az előre meghatározott "Daily Race" A, B vagy C versenyei közül kell az adott pályán mért kört futni, és erre az aktuális versenyhéten hétfő reggel 9 órától egészen péntek este 8 óráig van lehetőség. A 14 leggyorsabb e-pilóta jogot szerez az adott versenyhét vasárnapján lebonyolítandó futamon való indulásra.

Íme a versenynaptár:

Ebből az is látható, hogy kéthetente rendeznek futamokat, így csak minden második héten kell kvalifikálniuk magukat a játékosoknak. Ezt követően a futamokon a helyezések alapján pontokat gyűjthetnek a rajtrácson szereplők, az alábbiak szerint történik a pontozás egy verseny végén:

Helyezések és a pontozás:

Ez azért fontos, mert a 6 futamot követően kialakul a ranglista, ahonnan a 28 letöbb pontot szerző játékos továbbjut a középdöntőbe. Ez a nagydíj dönti majd el, ki az a 14 legjobb, aki bekerülhet a fináléba és egy utolsó, a végső helyezéseket eldöntő csatában vehet részt. A képzeletbeli dobogón végző e-pilótákat az alábbi díjakkal jutalmazzák:

  1. helyezett - 1 db aranyozott érem
  2. helyezett - 1 db ezüstözött érem
  3. helyezett - 1 db bronzérem

Az alábbi weboldalon megtekinthető mindig az időmérő állása, az első teljesítendő feladat pedig jelenleg nem más, mint a belga pályán a lehető leggyorsabb kört teljesíteni és bekerülni a top 14 közé, az első nagydíj pedig május 3-án lesz 17 órától, melyet az Esport1 a Facebookon és Twitchen is közvetíti.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!