Átláthatóbbá teszi a Vanguard működését a Riot Games

Átláthatóbbá teszi a Vanguard működését a Riot Games

A játékosok felháborodása és ijedtsége néhány kedvező lépés megtételére sarkallta a fejlesztőket.

A VALORANT anti-cheat rendszere, a Vanguard, és így a Riot Games az elmúlt 1-2 hétben komoly kritikákat kapott, ugyanis a szoftver már olyan szintű eszközökhöz folyamodik a csalók szűrésére, ami kiverte a játékosoknál a biztosítékot. A program működéséről és a lehetséges kockázatokról, megoldásokról az alábbi cikkünkben olvashattok.

Az éjszaka folyamán viszont a Riot egyik fejlesztője, Nemi, aki az anti-cheattel is foglalkozik, közzétett egy hosszabb bejegyzést, amiben a Vanguard új funkciójáról beszélt. A VALORANT anti-cheat rendszere kap egy új vizuális elemet, ami a játékosok számára átláthatóbbá teszi a program aktuális működését. Ha a Vanguard fut a gépünkön, akkor a tálca értesítési területén egy egyedi ikon jelzi azt.

Az ikon használatával a Vanguard könnyen bezárhatóvá, törölhetővé válik.

Viszont, abból a szabályból nem eresztettek a fejlesztők, hogy a Vanguardnak a rendszer bootolásakor kell ellenőriznie annak tisztaságát, tehát ha bezárjuk a Vanguardot, akkor a VALORANT csakis egy újraindítást követően fog elindulni, ha töröljük is, akkor előbb ismét telepíteni kell, majd utána újraindítani.

A fejlesztők néhány gyakran ismételt kérdést is megválaszoltak a posztban, például újfent megerősítették, hogy a Vanguard fejlesztése során a biztonság volt az első, ezért számos biztonsági szakértővel működtek együtt, hogy a programot a lehető legjobb védelemmel ruházzák fel a külső támadások ellen, ezenfelül aprólékosan odafigyelnek arra is, hogy a szoftver működése megfeleljen minden regionális szabályozásnak. Itt Nemi viccesen meg is jegyezte, hogy tényleg nem küldenek adatokat Kínának, reagálva arra az elméletre, miszerint a Riot Games az anyacégének, a Tencentnek szivárogtat információkat a játékosaik felhasználói szokásairól.

Te aggódsz a Vanguard okozta kockázatok miatt?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Te aggódsz a Vanguard okozta kockázatok miatt?

  • 67 %
  • 20 %
  • 13 %