Egy golyó, két fejes - Hatalmas lövések durrantak az Esport1 VALORANT Gálán

Egy golyó, két fejes - Hatalmas lövések durrantak az Esport1 VALORANT Gálán

A need more DM és a Fodorék csapat egy barátságos showmeccsen küzdöttek meg egymással.

A VALORANT az elmúlt hetekben egyértelműen letarolta a gaming piacot, Twitchen a closed béta kezdete óta éjjel-nappal a top lista élén áll, ami elsősorban a dropoknak köszönhető, hiszen hozzáférést szerezni jelenleg csak úgy lehet, hogy VALORANT streameket nézünk.

Ennek a taktikának köszönhetően a VALORANT egyelőre megkerülhetetlen szereplője lett a piacnak, és mindenki azt várja, azt találgatja, hogy mi fog belőle kisülni, milyen szintekre fog elérni az e-sport része. Az biztos, hogy már most kezdik kóstolgatni a szervezők és a játékosok is a világát, hiszen napi szinten vannak versenyek, amiből egy párat már be is húzott néhány magyar csapat.

A közösség szórakoztatására viszont mi is érkeztünk egy eseménnyel, Esport1 VALORANT Gála néven összeeresztettünk két közismert játékosokból álló csapatot, tekintsük is meg, hogy mi sült ki belőle.

A barátságos showmeccsen az alábbi játékosok vettek részt:

Első map: Bind

Binden a need more DM kezdett védőként, miután Tigene a kés kört helyettesíteni kívánt pénzfeldobásnál sikeresen tippelte meg, hogy fej lesz. A játékban jelenleg általánosságban igaz, hogy a védők komoly előnyben vannak, főleg ha még olyan karaktert is hoznak a csapatba, mint Cypher, akinek a védés a specialitása. 

A meccset komoly előnnyel nyitotta meg a need more DM, még TheVR Jani tripla Sheriff lövése sem volt elegendő egy kör győzelemhez.

A hatodik körben azonban fordult a kocka, Fodorék sikeresen átcsalták a need more DM-et a B lerakóra, a gyors forgásnak köszönhetően pedig plantolhattak is A-ra. A létszám is nekik kedvezett, hiszen öten voltak a három ellen, így el is hozták a kört. Ezután még két fordulót behúztak, a másodikat már a térfélcsere után, a Szarvasmarha, Tigene, bzt, Barcode és Fasthandy ötös azonban nem engedett ennél többet, és befejezték a mérkőzést 13-3-mal.

Második map: Haven

Az első két körben agresszív játékot folytattak a csapatok, a need more DM ezeket remekül elhozta, a harmadik jóval lassabb kör azonban Fodorék pontjait dagasztotta.

Nem sokkal később Gabesson keze megszaladt a Sheriffel, három embert lőtt el egy körön belül, de azért Tigenét se kellett félteni, hatalmas fejeseket osztott ki, ha pedig jó irányba néz, akkor talán a 3v1 is meglett volna.

A meccs első félidejében a need more DM továbbdominálta a találkozót, és végül 10:2-es állással vágtak neki a csapatok a második félidőnek. Szarvasék viszont nem hagyták, hogy továbbnyúljon ez a meccs, Fodorék még egy kört el tudtak hozni, de aztán a need more DM egy ilyen dupla fejessel felvezetve befejezte 13-3-mal.

Harmadik map: Split

A kötelekről híres térképen a need more DM két határozott kört hozott el, a harmadikban viszont meginogtak egy kicsit, Pierce pedig nagyon okos játékkal nem hagyta, hogy bzt hatástalanítsa a Spike-ot.

A továbbiakban a need more DM komoly előnyre tett szert ismét, féltucat kört hoztak zsinórban, ezt a sorozatukat viszont megtörte FoDa egy izgalmas macskaegér játékkal, Barcode-dal kerülgették egymást az A lerakón környékén, FoDa viszont a megfelelő pillanatban nézett ki a fal mögül. A második félidőben a need more DM ismét rövidre zárta a történetet, ugyancsak 13-3-mal megnyerték a harmadik találkozót.

Habár a mérkőzések nem voltak a legszorosabbak, nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy a need more DM egy nagyon erős felállás, folyamatosan gyakorolnak és vesznek részt versenyeken, és már most igen szép összegeket nyertek. Ezúton is gratulálunk a két csapatnak, és köszönjük nekik a részvételt!

A teljes adás visszanézhető itt:

Nézd meg esport2tv Esport1 VALORANT Gála - Need More DM vs Fodorék - Kezdés: 18:15 - !pontgyűjtés !piac !játékosok című tartalmát a twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!