Szoros csata volt a pole pozícióért az MNASZ-HUNESZ OAB első futamán, íme a 14 bejutó sorrendje

Szoros csata volt a pole pozícióért az MNASZ-HUNESZ OAB első futamán, íme a 14 bejutó sorrendje

Május 3-án vasárnap felbőgnek a motorok, és útjára indul az első sportszövetség által kiírt, MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság. Az időmérőben 2 versenyző jutott be 2:40 alá, mégis nagyon szoros a mezőny.

A nevezést követően gyorsan elindult a kvalifikáció, és nem kevés játékos futott mért kört a belga Circuit de Spa-Francorchamps pályán. A Gran Turismo Sports szimulátor játékban végül 14 versenyzőnek sikerült bekerülnie a rajtrácsra, de mi sem mutatja jobban a mezőny erejét, minthogy a 15. helyezett csak 97 századdal maradt le a vasárnapi első futamról. 

Minden nevező a Toyota GR Supra RZ 19-es autóval vágott neki az időmérőnek, amely hétfőtől-péntekig tartott, és mint kiderült 350-nél is többen próbálták meg a legjobb 14 hely valamelyikét megcsípni. Közülük a leggyorsabbnak Tápai Ádám bizonyult, ő 2:39.763-mal szerzett pole pozíciót, viszont szorosan mögötte futott be Blazsán Patrik, méghozzá egy 2:39.834-es idővel. Az utánuk következő bolynál már 2:40-es időket mért a rendszer, viszont csak tizedeken múltak a helyezések. Íme a 14 vasárnapi induló ideje és a rajtrács sorrendje:


Kattints rá a galériáért, a következő képen láthatóak a 8-14. helyezettek

Az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság első pályája az Autopolis International Racing Cours - Shortcut Course lesz, az időjárást naposra állítják, az e-pilótáknak pedig 40 kört kell megtenniük, hogy eldöntsék ki állhat fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Az első helyezett 30, a második 24, illetve a harmadik 20 pontot kap, de senki nem távozik üres kézzel a versenyre bejutottak közül. A teljes menetrendet, illetve a pontozást az alábbi cikkben találjátok:

Egyébként nem szabad búsulnia annak, aki esetleg az első futamon nem vehet részt, hiszen lesz még ezen kívül 5 az alapszakaszban, és mindegyik előtt egy egyhetes kvalifikáció dönt az indulókról. Ezen kívül fontos tudnivaló, hogy a 6 nagydíj alapján összegyűjtött pontok alakítják ki a 28 fős középdöntő mezőnyét.

Az első versenyről lesz élő, magyar nyelvű közvetítés, így május 3-án 17 óráól figyelemmel lehet követni az eseményeket Twitchen és Facebookon is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!