A Riot megküzd a toxic viselkedéssel, kutatócsoportot állítottak fel

A fejlesztők szeretnék megugrani azt a szintet, miszerint a toxic játékosokat csak mute-oljuk le.

A trollok és a bomlasztó viselkedésű játékosok egyidősek a multiplayer játékokkal, mondhatnánk azt is, hogy a természetes velejárójuk. Az évek során a játékfejlesztők számos eszközzel álltak elő, hogy jobb belátásra bírják ezeket a játékosokat, köztük is a Riot Games élen jár az ilyen módszerek kidolgozásában. A League of Legends-ben számos eszközzel próbálják "nevelni" a toxic játékosokat, például már a Honor szintünktől függ az is, hogy megkaphatjuk-e a ranked jutalmainkat.

A VALORANT és a League of Legends között azonban van egy hatalmas különbség, a VALORANTban nagy hangsúly van a verbális kommunikáción, vagyis a voice chat használatán, ami a mérgező játékosok melegágya, ha pedig mute-oljuk a funkciót, csak a saját esélyünket csökkentjük a győzelemre.

Anna Donlon, a VALORANT executive producere egy hosszabb bejegyzésben írt arról, hogy a Riot Games továbbviszi a toxic játékosok elleni harcot. Elmondta, hogy nagyon örül, hogy a VALORANTba sikerült beépíteni olyan nonverbális funkciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy a játékosok szóbeli kommunikáció nélkül adják át egymásnak a szükséges információkat. Ilyen például a többfunkciós ping rendszer, vagy pedig az ügynökök automatikus kiáltása, ha ellenfelet észlelnek, de nem szeretnék, hogy a voice chattől el kelljen zárkóznia azoknak a játékosoknak, akik nem hajlandóak elviselni a bomlasztó társaikat.

Ennek érdekében létrehozták a "Central Player Dynamics" csapatot, melynek tagjai tudományos oldalról közelítik meg a toxicizmus és a fair play kérdését, valamint a Riot Games, mint cég csatlakozott a Fair Play Alliance-hoz, melynek sok másik játékfejlesztő is a tagja, a közös céljuk pedig egy barátságos gamer kultúra létrehozása.

A helyzet az, hogy a VALORANT már most valóban sok toxic emberrel rendelkezik, pedig még closed bétában van, és úgymond a rankednek sincs tétje az átlag játékosok szintjén, ugyanis a teljes megjelenésnél totális resetet kap minden fiók, az MMR-je is mindenkinek visszaáll a normális szintre. Több ízben volt már szó a nők irányába mutatott magatartásról is, vannak olyan játékosok, akik túlságosan lázba jönnek, ha egy lánnyal játszanak együtt.

A Riot tehát megkísérli a lehetetlent, egy barátságos online környezet kialakítását. Hamarosan közzé teszik az iránymutatásként szolgáló magatartás kódexüket is, illetve a jövőben további információkkal jelentkeznek majd a projekt állásáról.

Szerintetek hogyan lehetne csökkenteni a toxic játékosok számát?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!