Hotfix érkezett a Vanguardra, most már kevesebb programot blokkol

Hotfix érkezett a Vanguardra, most már kevesebb programot blokkol

A VALORANT anti-cheat szoftvere rengeteg fejtörést okozott a játékosoknak és a fejlesztőknek az elmúlt hetekben.

A Vanguard egy új generációs, az ígéretek szerint pedig egy nagyon hatékony anti-cheat rendszerként látta meg a napvilágot, a closed béta kezdetekor viszont kiderült, igen megosztó eszközökkel dolgozik.

Talán lehet azt mondani, hogy a Kernel szintű hozzáférésen a közösség úgy-ahogy túltette magát egy-két héten belül, a kedélyek megnyugodni látszottak, ekkor viszont a Vanguard elkezdett leállítani különféle, akár létfontosságú szoftvereket a játékosok gépein, mert csalásnak érzékelte azokat. Az egyik ilyen program az MSI Afterburner, de rengeteg helyről lehetett hallani, hogy egerek, billentyűzetek saját szoftverét is letiltotta a Vanguard, illetve olyan extrémebb történetek is keringenek, hogy vannak játékosok, akik processzorát, videokártyáját megsütötte a Vanguard, mert kikapcsolta a hűtésüket.

Ezenfelül a másik probléma, hogy a játék egyáltalán nem mentes a csalóktól, ha sokat játszik az ember akár napi többel is találkozhat, különösen a magasabb rangsorolt szinteken, tehát a közösség bizalma nem kicsit megingott a Vanguardban. Ez bizony komoly nyomást helyez a Riot Games-re is, az éjszaka folyamán viszont volt egy karbantartás, ami többek között a Vanguard program letiltásait volt hivatott kezelni.

Most már számos programnak működnie kell, ami eddig fennakadt a Vanguard rostáján, ha nektek is volt ilyen, próbáljátok ki, hogy működik-e. Ilyen hibaüzenet jelzi, ha valamit letiltott a program:

Visszatérve a csalók kérdésére, Riot Games elmondta, hogy a béta időszak során átmenetileg direkt hagyják a játékosokat csalni, hogy a Vanguard minél több megoldást ismerhessen meg, így szűrve a jövőben hatékonyabban a cheatereket. Reméljük, hogy lesz ennek érdemi eredménye.

Nálad tiltott le valamit a Vanguard?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Nálad tiltott le valamit a Vanguard?

  • 19 %
  • 4 %
  • 78 %