Új elnöke van a Nemzetközi E-sport Szövetségnek

Új elnöke van a Nemzetközi E-sport Szövetségnek

A korábbi elnök lemondott a posztjáról és most Marinescu veszi át a helyét, legalábbis a következő közgyűlésig.

A koronavírus a világ szinte egyetlen pontját sem hagyja érintetlenül. Ugyan sokan hangoztatják, hogy az e-sportok számára ez sokat nem számít, de azért itt is le kellett mondani az élő eseményeket és tavaszra gyakorlatilag minden tömegrendezvényt töröltek. Most pedig egy újabb hír érkezett, miszerint Colin Webster, az IESF eddigi elnöke is lemondott a posztjáról, a járvány miatt. Az információink alapján a szövetség elnöke nem beteg, lemondásának oka inkább a praktikumban keresendő. Webster a Dél-Afrikai Köztársaságban él és az ország egyelőre nagyon szigorú utazási korlátozásokat vezetett be a pandémia miatt.

"Mindig is hittem abban, hogy egy szövetség megválasztott vezetőjének a tagokat kell képviselnie. A mostani krízis olyan kihívásokat állított elém és úgy érzem, hogy nem tudom teljes hatékonysággal ellátni a feladatomat. Ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy Vlad Marinescu és Őfelsége Bin Khalifa Bin Sultan Al Nahayan Sejk Szultán alkalmasabb a vezetésre ezen vészterhes időkben. Hiszek abban, hogy az IESF tovább virágzik majd a szövetség életének következő fejezetében is."

Vlad Marinescu eddig a szövetség alelnöke volt és Webster mellett dolgozott. Egyébként Webster 2009 óta foglalta el a vezetői széket és ezen idő alatt nagyon sok mindent sikeresen véghez vitt. Elnöksége alatt a tagországok szám harmincról, hetven főlé emelkedett. Sokat tett azért, hogy a szervezet átláthatóbb legyen. Fontos szerepe volt abban, hogy aláírják a WADA egyezményt és a bírói testület létrehozása is az ő nevéhez fűződik. Ezen okokból a szövetség elnöki bizottsága egybehangzóan kérte fel, hogy maradjon a kötelékükben és segítse a munkájukat.

"Webster Elnök úr munkája mindig felbecsülhetetlen érték lesz a szövetség számára. Számunkra öröm, hogy meg tudtuk győzni, hogy maradjon és munkájával, illetve tanácsaival segítse továbbra is a szövetség életét. Colin volt az, aki stabil alapokra fektette az IESF-et és nagyszerű vezetése alatt a szervezet egy globális e-sport szövetséggé válhatott. Mint elnök, szeretnék a nyomdokaiban haladni és az ő küldetését a magaménak tekinteni, hogy tovább szolgálhassam a szervezetet és annak tagjait."

HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!