Harmadik rekord egy embertől, elsőként érte el egy játékos a 11k MMR szintet is

Harmadik rekord egy embertől, elsőként érte el egy játékos a 11k MMR szintet is

Abed Azel ‘Abed’ L. Yusop neve több szempontból is ismerős lehet a profi Dota 2-es közegen belül. A tehetséges játékos jelenleg az Evil Geniusesban játszik, de újfent hozzá fűződik a legnagyobb MMR elérése is.

Micsoda utat járt eddig be a szeptembertől az EG midesének számító játékos, hiszen nem kevés együttesnél próbálkozott már a legmagasabb szintre eljutni. Emellett rankedben két rekordot is sikerült már felállítania, ő érte el először ugyanis a Dota 2 történetében az első 9k, valamint a 10k MMR szintet.

2016-ban, mikor a délkelet-ázsiai régió még kevésbé volt ismert, ő már akkor is igyekezett letenni a névjegyét a világ többi részén is, hiszen elsőként mondhatta el, hogy 8k MMR került a neve mellé. Nagyjából ez elég volt, hogy elkezdjenek felfigyelni rá a komolyabb alakulatok is. Nem telt bele sok idő, 2017-ben a fülöp-szigeteki úriember már a 9k MMR-t is összehozta, és még kevesebb idő kellett, hogy elsőként ő mondhassa el a világon, hogy meglépte a 10k-s álomhatárt is. Miután a Valve módosította a fejlődési és rangsorolási rendszert, Abed nem csüggedt és újfent a 10k közelébe került és ezzel nem érte be.

Először csak az interneten keringett az információ, miszerint valaki képes volt az eddigi legnagyobb pontszámot elérni, aztán maga Abed is megerősítette Twitteren, hogy tényleg sikerült neki. Ezen a szinten még senki sem járt, és bár többen is átlépték a 10 ezres határt, egyelőre csak egyetlen ember tartózkodik a 11 ezres magasságban.

Noha korábban folyt némi vita Abed körül, mivel sokan azt állították, hogy már a 10 ezret is csak boosttal érte el. Ez azonban sosem nyert bizonyosságot. Ez pedig azt jelenti, hogy a ranglista alapján egyelőre Abed a király, és valószínűleg időbe telik, hogy bárki is letaszítsa a trónról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!