Kegyetlen kört hozott a sors a K&H MNEB PUBG játékosainak a 8. fordulóban

Kegyetlen kört hozott a sors a K&H MNEB PUBG játékosainak a 8. fordulóban

Nemcsak a bajnokságban, de úgy a hétköznapi mérkőzéseken sem túl gyakori az a szűkülés, amit az első Erangelen kaptak a játékosok.

Múlt héten a hetedik forduló a Budapest Five csapata nélkül zajlott, ami azért lényeges, mert ennek köszönhetően az előnyük némileg lecsökkent, valamint a többi csapat is lehetőséget kapott a kibontakozásra. A Team Strigula sikeresen meg is nyerte ezt a fordulót, így a 60 ezer Ft-os motivációs díjazás őket illeti meg. Most pedig nézzük meg, hogy mi történt a mai, nyolcadik fordulón.

Első mérkőzés

Hamar meglett az első gyilkosság Erangelen, Prorix két perc elteltével találkozott poloval, akit vissza is küldött a lobbyba. Az első kör nem kegyelmezett a játékosoknak, ennél keletebbre aligha szűkülhetett volna, ugyanis a fél területe belelógott a tengerbe. Ez a második körre se lett jobb, a szűkülés továbbra is a tengerre lógott félig, így a játékosok közötti dara nagyon hamar elkezdődött, hiszen igencsak túl sok lett az egy négyzetméterre jutó K&H MNEB PUBG játékosok száma.

A mérkőzés első kiesője végül a Kecske Kommandó lett, akik előtte azért megtépázták a Genesis Gaming csapatát. 

A meccs közepén Prorix nagyon meredek pozícióba került, egy elég kaotikus harc során a Szia Uram találkozott a BP5-val, az eredmény pedig egy élő játékos lett a BP5 Five-tól, és egy élő, valamint egy knockos a Szia Uramtól. Prorix a ház körül elég rossz helyen volt, a házon belül az ajtót egy lángoló kocsi takarta el, a háta mögül pedig a Parrots peakelt rá, de végül nagyon okosan sikerült megoldania a helyzetet, így értékes pontokat szerzett csapatának.

A negyedik kör egyébként már kedvezett a csapatoknak, úgy ahogy az megvan írva, lejött a vízről, így ismét normális méretű terület állt rendelkezésre a csapatok számára. A végjáték felé kiesett a Pizza Monkey és a Team Strigula is, így az iTHR, a Parrots és a KmK jutott be a top 3-ba, közülük is az első csapat remek pozícióban volt a dombtetőn, a többi squadot pedig terelte a kör is, így mondhatni ez egy kötelező győzelem volt az iTHR-nek.

Második mérkőzés

Miramaron a Pizza Monkey és a ShadowZ játékosai elég hamar összeakadtak, révén, hogy mindannyian Pecadoba ugrottak, de végül különösebb haláleset nem lett belőle. A Genesis játékosa, Tom1ZZ viszont demonstrálta, hogy a Mirado nem terepjáró.

Összecsapások tekintetében a játékosok egyesével fogytak szép lassan a találkozó elején, ebben pedig a kör sem segítette a játékosokat, hiszen ezúttal is a jó 30 százaléka a vízre lógott. Meglepetés volt viszont, hogy a meccs első kiesője az előző meccs toronymagas győztese, az iTHR volt, őket pedig szorosan követte a Pizza Monkey is. A TCE Haltunk hölgyei sem jutottak túl messzire ezúttal, a Budapest Five a negyedik körfázis elején levadászta őket a távolból. A kocka viszont hamar fordult, a ShadowZ és a Team Strigula csúnyán megtépázta a BP5-ot, akik így a 12. helyen búcsúztak is a mérkőzéstől.

A végjáték felé haladva elköszöntünk a Team Strigulától és a Parrots-tól is, Bazsak pedig egyedüli játékosként a csapatából próbált meg egy jobb pozíciót megkaparintani a negyediknél, Chris viszont a LvLUp-tól szemfüles volt, és ellőtte őt pozícióváltás közben. A LvLUp a top 3-ban nagyon jó helyzetben volt a kör közepén lévő compoundban, azonban egy-két kellemetlen molotov csúnyán derékba törte az álmaikat, Astrix hirtelen egyedül maradt. HsPA az iNcentive-től viszont elárulta a helyzetét azzal, hogy befejezte a tetőre éppen felmászó Astrixet, így Markov és r_0_Y_ két oldalról lepusholták őt, befejezve ezzel a mérkőzést.

Harmadik mérkőzés

Sanhok ezúttal sem okozott csalódást a nézőknek, a jól megszokott pörgős összecsapást kaptuk tőle, néhány perc után már integethettünk is egy csapatnak. Valamivel később a LvLUp is találkozott a Feed The Beasttel, és elég komoly károkat okoztak egymásnak, egyetlen játékos maradt csak az FTB-től. A Budapest Five is összeakadt a ShadowZzal Pai Nan területén, amiből az előbbi gárda jött ki jobban, Daicell habár elfutott, a KmK elsnipe-olta őt is.

A végjáték felé haladva ROYM3RCURY a Team Strigulától egy igazi arany szituációban találta magát, a Parrots két játékosát is meglephette hátulról, rögtön utána pedig Xrepzet is lefektette a Genesistől.

Az utolsó pillanatokban ismét biztossá, szinte kötelezővé vált, hogy az iTHR hozza el a kört, hiszen Brenki hatalmas gránátot kapott tőlük, K4THOOO-nak pedig nem volt hova bújni ilyen túlerővel szemben.

Negyedik mérkőzés

A nap zárómérkőzésén négy percet kellett várni az első halálozásra, Suisenn esett el KyfLee keze által egy elkapkodott szituációban. A Budapest Five ismét megszorongatta a Pizza Monkey-t is, akik a térkép első kiesői is lettek, így ez a nap az egyik leggyengébb körük lett a szezon során. A Team Strigula belerohant egy híd campbe, az Own Nation két embert el is hozott köreikből, így másodpercek alatt megfeleződött a múlt heti győztes felállása.

A mérkőzés közepén búcsúztak az első csapatok is, kiesett a Szia Uram, az iNcentive, a Feed The Beast és a ShadowZ is. A Genesis Gaming nagyon élvezte a magas hegyeket, igazi hegymászóként viselkedtek a kör szélén, a Feed The Beastet is ilyen pozícióból tudták visszaküldeni a menübe. A Budapest Five-ból is már csak Vanti volt életben a top 8 magasságában, egy jó kis third party alkalmával viszont sikeresen ellőtte KrexBexet, aki közben a KmK-val harcolt.

Az iTHR is meleg szituációba került a top 5-re, tőlük is csak egy játékos maradt életben, egész pontosan 5 csapat élt 9 játékossal a 24. perc végén. Fl1nk nagyon szépet lőtt a KmK ellen, 1v2-ben darálta le Berlingert és AceIsTakent, ezek a pontok pedig nagyon kellettek nekik.

Ezután viszont belassult kicsit a végjáték, 4 csapat 5 játékosa kerülgette egymást, utolsó meccs révén pedig senki nem arcoskodott, főleg, hogy csak az Albanian Bakery csapata volt jelen két játékossal, mindenki más Solo volt. Rövid időn belül 1v1v1-re váltott a szituáció, ami egy kifejezetten ritka helyzet, nem sok ilyen zárópillanatot láthattunk eddig. Astrix remekül lőtte meg az ezüst érmet a meccsen, nagyon okosan került utána a füstökön át is, Tom1ZZ-nak viszont az AUG nagyobb szerencsét hozott.

A nap végül az alábbi eredménnyel zártul:

Az összesítést követően pedig a teljes bajnokság így áll:

Gratulálunk mindegyik csapatnak, jövő héten pedig jön a folytatás!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!