"Jó csaták lesznek a szezonban, és sok versenyző okozhat meglepetéseket"

Benito nyerte az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság első futamát, miután meggyőző teljesítménnyel mindenkit maga mögé utasított az első futamon.

Elképesztő versenyzést lehetett látni az MNASZ-HUNESZ OAB első, Japán pályán tartott futamán. Egy e-pilóta azonban a mezőny fölé nőtt, ő pedig nem más, mint Báder "Benito" Benjámin. A pole pozíció után rajt-cél győzelmet aratott, és nagyon magabiztosan szerzett 30 pontot, amivel egy nagydíj után vezeti a tabellát. A Race Online Hungary versenyzője már 7-8 éve játszik a Gran Turismoval, és jó néhány komolyabb eredményt elért már, hizsne járt a 2013-as GT Academy régiós döntőjében, illetve ott volt a 2018-as salzburg-i csapatversenyen is, de megjárta tavaly New Yorkot, Monacot és Tokyót is. És most egy újabb kihívással nézne szembe, hiszen szeretne az ország legjobbja lenni, amit be is bizonyíthat aZ MNASZ-HUNESZ OAB első szezonjában, bár az alapszakaszból még sok van, hiszen a japán verseny után még további 5 futamot rendeznek.

Az MNASZ-HUNESZ OAB első futamán egy nagyon meggyőző diadalt arattál, belülről is ennyire sima volt minden? Egyszerűen tökéletesen vezettél azon a napon.

"Nagyon élvezetes verseny volt, sikerült rajt-cél győzelmet aratni, de nem volt végig egyszerű futam. A boxkiállásom után pont elém érkezett meg az alternatív taktikán lévő Flaisz Laci, akit mindenképp a lehető leggyorsabban kellett átugranom, ami szerencsére össze is jött a 2-es kanyarban kívül."

Az eredményeid alapján a bajnokság egyik legnagyobb esélyese vagy. Milyen céllal vágtál neki egyébként a szezonnak, csak az első hely lebeg a szemed előtt?

"Győzni szeretnék elsősorban természetesen."

Van kedvenc pályád, és ha igen melyik az és miért?

"Kedvenc pályám a Belgiumban található Spa Francorchamps, mert végtelen lehetőséget kínál előzésre és, mert nagyon tetszik a vonalvezetése."

Többféle kategória van az autóversenyzésben, hogy jött neked pont a Gran Turismo Sport?

"Az előző szériákkal kezdtem(GT5/6), mert szerettem volna megtanulni rendesen vezetni és kipróbálni erős hátsókerekes versenyautókat."

Még csak az első futam ment le, de mit gondolsz ki vagy kik lehetnek esetleg a legnagyobb riválisaid. Van olyan személy, aki ellen nagyon szeretnél versenyezni?

"Blazsán Patrik és Szarka Zsolt is erősek, velük biztosan jókat fogunk csatázgatni, de sok versenyzőt felsorolhatnék, aki bármikor meglepetést okozhat."

A következő futamot május 17-én vasárnap rendezik, melyet élőben az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán lehet követni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!