Rajt-cél győzelem Olaszországban! - Utolérhetetlen volt Fuvaros

Japán után Olaszországban is parádés versenyt futott a MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság mezőnye.

Ismét egy elképesztő futamon van túl a MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság, Japán után Olaszország sem okozott csalódást az autósport szerelmeseinek. Roppant szoros volt már kvalifikáció is, ráadásul a futam végére több játékos is rengeteg pozíciót tudott javítani a rajtrácson elfoglalt helyéhez képest.

Ezúttal a fiktív olasz pályának, a Sardegna Road Track A-nak vágott neki a mezőny mind a 14 játékosa, ám a technika most sem állt 100%-ig mindenki mellett így csak 13 versenyző fejezte be a futamot. A győzelmet Blazsán "Williams_Fuvaros" Patrik szerzete meg, méghozzá ellentmondást nem tűrően, rajt-cél győzelmet aratott. Hibátlan versenyt teljesített Fuvaros, egyedül a rajtnál volt esélye a többieknek elcsípni őt, ez nem sikerült és innentől a verseny 22 körében már utol sem tudták őt érni.

Nyolc ezredmásodperc híján 18 másodperces előnnyel intették le győztesként. Bár az első helyért most nem volt igazán komoly harc, az összes többiért viszont igen. A rajtot követő pár körben már kialakultak azok a párharcok, amik végigkísértek minket az egész futam alatt, legnagyobb örömünkre pedig most is igazán lehengerlő versenyzést láthattunk, sokszor hármas, akár négyes fogatokon belül is.

Fuvaroson túl egyértelműen Benito volt a verseny másik nagy győztese. Japánban az első helyen zárt, ám az olasz időmérőn éppen csak hogy bejutott a legjobb 14 pilóta közé, a 13. rajtkockából várhatta a 2. futam indulását. Parádés versenyt zárt, szinte egyetlen unalmas, nyugalomban autózós köre sem volt, végig harcolt, végig küzdött még saját csapattársa, Stig ellen is, és végül 11 helyezést javítva, a dobogó második fokára állhatott fel, közvetlenül Stig előtt.

Ha csak egy remek pillanatot emelhetnék ki a futamból, akkor az egyértelműen Riba, GernKnudly és Reechey hármas fogata lenne a 18. körben. Szinten fej-fej mellett haladtak át a célegyenesen és bár először úgy tűnt, hogy GernKnudly lesz az aki kibújva Riba szélárnyékából javítani tud a helyezésén, végül mindketten elhibázták a pálya első kanyarját és Reechey volt a nevető harmadik, miután mindkettőjüket megelőzte.

A MNASZ-HUNESZ OAB legközelebb május 31-én folytatódik, akkor az amerikai Blue Moon Bay Speedway – Infield A versenypályára látogatnak majd el a játékosok. Azt a futamot a következő állással várja a mezőny:

balra az olasz futam végeredménye, jobbra a bajnokság jelenlegi állása (forrás: gtsh-rank.com)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!