Hulkeinstein, CheeseHead és PenhaDani: 3 kérdés, 3 válasz a mai döntő előtt

Hulkeinstein, CheeseHead és PenhaDani: 3 kérdés, 3 válasz a mai döntő előtt

Rendhagyó módon ugyanazokat a kérdéseket kapták a mai nap főszereplői.

LvL Up Hulkeinstein a második, Genesis Gaming CheeseHead az ötödik, Team Plague PenhaDani a hatodik helyen jutott be a K&H MNEB Hearthstone rájátszásába. Az a közös bennük, amivel egyébként kilógnak a mezőnyből, hogy mindhárman részt vettek az előző szezon négyesdöntőjében is. Megkérdeztük a kártyásokat, hogy mit is várnak az idei finálétól!

A május 18-án érkezett 8 nerf és 4 buff mekkora és milyen hatással lehet a döntő versenymetájára?

Hulkeinstein: "Amikor először megláttam a nerfeket, arra gondoltam, hogy óriási változások nem lesznek, de egy kicsit azért felfrissül a meta. Ez többé-kevésbé be is jött, a DH és a Warri továbbra is a 2 legjobb pakli, viszont a Zoolock megzuhant, és ezzel együtt egy új metapakli is született, a quest lock. A Higlander Hunter pont eleget erősödött a nerfek miatt ahhoz, hogy nehéz legyen kihagyni egy BO5 lineupból. Összességében azért kicsit csalódott vagyok, hogy az egész szezon során olyan meták voltak, ahol a safe pickeket nem lehet betargetelni, sokat teszteltük ezt és bárhogy próbálkoztunk, nem sikerült. A döntő mezőnyében egyedül PenhaDani próbálja meg ez utóbbit, meglátjuk, hogy neki beválik-e a Warri target."

CheeseHead: "Szerintem a buffoknak nagy hatása nem lesz, a nerfeknek annál inkább. A Zoolock és a Face Hunter elég nagy ütést kapott, és esélyes, hogy nem nagyon fogjuk látni őket, így viszont olyan deckek kaphatnak lehetőséget, amik ezek ellen eddig gyengén teljesítettek. Ilyen lehet pl. a Highlander Mage, a Galakrond Rogue, vagy a Spell Druid. A Warrior és Demon Hunter a nerfekkel kicsit szintén gyengébbek lettek, de szerintem ezek továbbra is népszerűek maradnak, mivel itt nem 1-1 lapon múlik a deckek ereje."

PenhaDani: "Az eddig elég népszerűnek számító Zoolock és Face Hunter valószínűleg el fog tűnni, én egy fokkal lassabb metára és több Highlander paklira számítok a Warriorok és Demon Hunterek mellett. Amire kiváncsi vagyok, hogy valaki be fogja-e vállalni a Quest Warlockot."

A konzisztens teljesítményt jutalmazta az idei kupasorozat lebonyolítása, azonban a top 8 "sima" double eliminationben zajlik majd. A formátum megváltozása mennyiben befolyásolja a készülést számodra?

Hulkeinstein: "Hasonlóan készültem a döntőre, mint a többi kupára, a double elim ezen nem sokat változtatott, mert ugyanúgy BO5 conquest lesz. A double elim nagyon örömteli a tavalyi single elimhez képest - minden olyan lebonyolításnak örülök, ahol több, mint 1 lehetősége van a játékosoknak bizonyítani."

CheeseHead: "Nagy változás nem fog történni a felkészülésben. Az, hogy tudom, hogy xalax lesz az első ellenfelem elméletben kicsit segíthetne, esetleg olyan deckekkel készülni, amik az ő játékstílusa ellen működhetnek. Ahhoz viszont, hogy az egész versenyt megnyerjem, mindenkit meg kell verni, márpedig nekem ez a célom."

PenhaDani: "Már az elejétől kezdve világos volt, hogy a konzisztens 4 győzelmes átlag elég lesz a top8-hoz, úgyhogy én végig csak biztonságosra vettem a figurát és inkább a Masters Tourra koncentráltam, nem kockáztattam az egyes kupagyőzelmekért. Emiatt külön örültem, hogy a negyedik selejtezőt be tudtam húzni azzal, hogy kicsit hamarabb rájöttem mennyire jó a Face Hunter. De most, hogy már elérkeztünk a döntőbe, csak a győzelem számít, így valószínűleg mindenki egy kicsit többet fog kockáztatni a pakliválasztással."

Mi volt számodra a kupasorozat legnagyobb meglepetése? 

Hulkeinstein: "Meglepetésből bőven akadt az idei szezonban. A döntős játékosokat tekintve egyrészt meglepetés, hogy egy teljesen ismeretlen játékos is bejutott Antigua szemében, aki ráadásul nem is akárhogy, hanem 2. helyen biztosította be a döntős helyét. A másik meglepetés az volt, hogy rajta kívül gyakorlatilag minden nagy esélyes bejutott, aki komolyan vette a kupákat. A bajnokság előtt arra számítottam, hogy 1-2 nagyobb név nem jut be a döntőbe, de ez a tipp nem igazán jött be, a formátum szerencsére remekül működött, díjazta a konzisztenciát. Végül, de nem utolsó sorban pozitív meglepetés volt magammal kapcsolatban az is, hogy egy kisebb kihagyás után is sikerült ott folytatnom, ahol tavaly abbahagytam - ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek kívülről tűnik."

CheeseHead: "Leginkább Antigua teljesítménye volt a meglepetés, korábban nem találkoztam vele versenyeken, és nagyon simán, már az 5. héten biztos volt neki a rájátszás."

PenhaDani: "Hogy mennyire rigged a HS. (Kappa) Amúgy meg Antiguát tudnám kiemelni mint meglepetés, hiszen mégis csak korábbi versenyeredmények nélkül ment ilyen szépet. Kíváncsi leszek, hogy ez csak egyszeri kiugrás volt vagy fenn tudja tartani a jövőben is."

A K&H MNEB Hearthstone döntője május 24-én vasárnap 13:15-kor kezdődik. A mérkőzéseket az Esport1.hu-n és az Esport2tv Twitch csatornán is követhetitek, de csak előbbi platformon gyűjthetitek az E1 pontokat, amiket az E1 Piacon válthattok be értékes jutalmakra!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!