"Nehéz a mostani helyzet, de többet sikerült készülnöm a versenyekre" - Blazsán Patrik interjú

Az MNASZ-HUNESZ OAB első futamán még nem állt rajthoz, a másodikat viszont szinte játszi könnyedséggel nyerte meg. Interjú a a világbajnokság nyolcadik helyezett magyar versenyzőjével.

Blazsán Patrik neve alighanem a virtuális autóversenyzést kedvelőknek nem ismeretlen. Az elmúlt néhány évben egészen elképesztő fejlődésen ment keresztül, ennek eredményeként pedig a sikerek sem kerülték el. Többször megjárta már a Gran Turismo világbajnokságot, ahol a legjobbak között bizonyított és tavaly megcsípte a 5. helyet, 3 pozíciót javítva a 2018-as 8. helyhez képest. Előtte szerzett már Európa-bajnoki ezüstérmet is. Most viszont egy új kihívás elé néz, bár az első akadályt több, mint szenzációsan vette. Elindult ugyanis az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokságon, ahol az első versenyen még nem állt rajthoz a Willams e-pilótája, a másodikon viszont már ott volt, és parádés rajt-cél győzelmet aratott. Az olasz Sardegna Road Track A pályája nagyon feküdt neki, és igazából a pole pozíció, majd az első néhány kanyar sikeres teljesítése után nem volt kérdés ki nyeri a futamot. Ezzel 30 pontot gyűjtött, de az alapszakaszban még van 4 verseny, és ha be akar kerülni az elődöntő 28-as mezőnyébe, akkor még hosszabb út vár rá. A kezdet azonban nagyon bíztató volt, éppen ezért megkérdeztük a már most az egyik legnagyobb esélyesnek tartott Fuvarost magáról az MNASZ-HUNESZ OAB-ról:

Nagyon úgy tűnik, hogy téged nem viselt meg ez a karanténos időszak a teljesítményedet látván. Hogy sikerült átvészelni és milyen módszerekkel edzettél készültél a versenyekre?

"Igen nehéz helyzet a mostani még mindig, de én szerintem jó irányban tartunk ahhoz, hogy lassan tényleg vége legyen ennek. A versenyekre a szokásosnál is többet tudtam gyakorolni így igen ez a része könnyebb volt."

Elképesztő rajt cél győzelmet arattál, mintha más dimenzióban autóztál volna. Avass be minket egy kicsit milyen volt belülről ez a látszólag – a te részedről – unalmas verseny?

"Nagyon jó verseny volt igazából az elején próbáltam megtörni a szélárnyékot és elszakadni a többiektől, majd a stabil körökre figyeltem és ez most elég volt."

Mennyire tartod erősnek a mezőnyt a MNASZ-HUNESZ OAB-on?

"Komoly a mezőny, viszont a fiatal tehetségek még nem vehetnek részt, ezért úgy érzem ők a már meglevő színvonalat is növelnék."

Minden versenyen tervezel most már indulni, vagy igazából minél hamarabb annyi pontot akarsz gyűjteni, amivel biztosan ott leszel a legjobb 28-ban?

"Igen, minden versenyen szeretnék rajthoz állni."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!