Ma ünnepli 20. születésnapját a világ egyik legjobb szimulátorosa, Bereznay Dániel! Isten éltesse!

Ma ünnepli 20. születésnapját a világ egyik legjobb szimulátorosa, Bereznay Dániel! Isten éltesse!

Magyarország egyik legtehetségesebb és legjobb szimulátor versenyzője volt már 2. és 3. is a virtuális Formula 1 világbajnokságon, május 28. azonban más miatt nagyon fontos számára. Bereznay Dániel 20 éves lett ugyanis, Isten éltesse sokáig.

Emlékszem már gyerekként és tinédzserként is mennyire rajongtam a Forma 1-ért. A hangzás, az elképesztő manőverek és a lóerők egy egészen elképesztő világot formálnak, ami egy életre beszippanthatja az embert. A hosszú évek során egyetlen magyar volt csak, aki a legjobbak közé került, Baumgartner Zsolt személyében. Az e-sport és a virtuális tér előretörésével azonban egy új generáció kapott lehetőséget, hogy megmutassa mire is képes, és bizony hazánk egészen kiváló tehetségekkel van megáldva ezen a téren. Közülük is kiemelkedik egy fiatalember, aki néhány éve még talán maga sem gondolta, hogy a világ elitjébe tartozik majd az eFormula-1 mezőnyében. 2018-ban Bereznay Dánielnek mégis sikerült bejutnia a Pro Draft - legjobb 40 - játékosok közé, ahol a Mercedes meglátta benne a potenciált, így kiválasztották őt az egyik pilótájuknak. Már az első évében a világbajnoki második helyet szerezte meg magának, csapatával pedig toronymagasan megnyerte a konstrüktőrök versenyét. A lelkes, kitartó, elszánt és szenvedélyes hozzáállása, a versenyzés szeretete és az elképesztő munka és energia, amit belerak karrierjébe teszi a világon az egyik legjobb szimulátoros e-pilótává.

2019-ben aztán istállót váltott, kapott egy ajánlatot ugyanis az Alfa Romeo Racingtől, és mint kiderült jó döntést hozott, hiszen még jobban érezte magát a csapatnál, illetve felszabadultabban versenyezhetett. Bár találkozott Hamiltonnal is azelőtt, Kimi Raikönennel való évbúcsúztató bulizása alighanem még nagyobb élményt jelentett számára.

Második esztendeje a virtuális Formula 1-ben szintén remekül sikerült, igaz a dobogó csak eggyel alacsonyabb fokára állhatott fel a szezon végén, de az látszott, hogy ismét benne van a lendület és simán odaérhet a legjobbak közé. A még mindig nagyon fiatal magyar játékos, vagyis inkább már egy kész e-pilóta számára még rengeget lehetőség lesz valószínűleg, hogy begyűjtse a hőn áhított világbajnoki első helyezést is, és ezért biztosan mindent el is fog követni a következő hónapokban, években. Egyelőre a következő szezon még nem indult el számára, de az F1 2020-at már első kézből tesztelhette, tapasztalatait pedig bátran megosztja követőivel. Dani ugyanis nem csak szimulátorozik, hanem minden, az autósportot érintő témában rendre izgalmas videókkal jelenkezik a követőiknek, és ha teheti, akkor természetesen megválaszolja kérdéseiket és segíti őket tanácsaival. Ebben az évben egyébként további szenzációs élménnyel gazdagodott, hiszen a Veloce Esports által rendezett - sajnos a koronavírus miatt elmaradtak a valós futamok - nagydíjak közül kettőt is megnyert, valamint nagy nevek ellen - Lando Norris, Charles Leclerc - is versenyezhetett, és több ízben is jobbnak bizonyult náluk ezen a platformon. Emellett 2018-ban megkapta az Év Esportolója sportjáték játékosának és az év felfedezettjének járó díjat, 2019-ben pedig ismét őt választották az év sportjáték játékosának ezen a díjátadón.

Reméljük az idei világbajnokság még jobban sikerül majd neki, és már izgalommal várjuk, hogy felbőgjön a piros-fehér autójának virtuális motorja. Most hétvégén pedig az MNASZ-HUNESZ OAB harmadik versenyén lehet újra hallani őt, hiszen szakkomentátorként tevékenyedik az ország egyik legnagyobb GTS versenyén. Itt lehet majd követni a versenyt! Ezúton szeretnénk neki még egyszer nagyon Boldog Születésnapot kívánni!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!