Nyertünk Szlovákia ellen, de csak egy módon juthatunk tovább a Nations Cup-on

Nyertünk Szlovákia ellen, de csak egy módon juthatunk tovább a Nations Cup-on

Szlovákia ellen három meccses párharcban végül, de 2:1-re győzni tudott Magyarország az European Nations Cup harmadik csoportjának záró fordulójában.

Az utolsó csoportmérkőzésen mindenképpen nyernie kellett a magyar PES2020 válogatottnak, hiszen csak ezáltal maradt esélye, hogy bejusson a jótékonysági European Nations Cup negyeddöntőjébe. Szlovákia sem bizonyult könnyű ellenfélnek, és bár ők is elvesztették mindkét meccsüket eddig Portugália és Izrael ellen, mégsem adták magukat könnyen az utolsó fordulóban.

A szokásoknak megfelelően Karesz kezdett nálunk, és egy lendületes, hajtós mérkőzésen már az első félidőben mindkét fél betalált. Szlovákiát Andrej-remen képviselte mindhárom találkozón egyébiránt. A küzdelmes második félidőben nem esett találat, így hosszabbításra került sor, és ami jó hír, hogy a kezdő sípszót követően szinte rögtön betalált hazánk fia, így előnybe került. Ez a gól pedig a vezetés mellett a győzelem megszerzéséhez is elég volt. A folytatásban kulacs játszott, aki ezúttal a Barcelona helyett a Juventussal próbált meg diadalt aratni. Ez egészen a második félidő második feléig működött is, hiszen 2:1-re vezetett, de ott a szlovák játékostól kiállított ember teljesen átírta a mérkőzés képét. Ahelyett, hogy nekünk kedvezett volna a helyzet, Andrej-remen megtáltosodott, és az utolsó 10 percben két gólt szerezve fordítani tudott. A végére így hengiii maradt, és a győzelem mindenképp kellett a BO3-as küzdelem megnyeréséhez, de a gólarány is igen fontos tényező lett volna. Mindenesetre a magyar ifjú hozta a kötelezőt, a 78. percben Ronaldonak passzolta be a tizenegyes pont környékére a labdát, ahol a kapu felé fordulva belőtte a győztes találatot.

Magyarország 2:1 Szlovákia

  • Karesz 2:1 Andrej-remen
  • Kulacs 2:3 Andrej-remen
  • Hengiii 1:0 Andrej-remen

Egy kis számolgatás után rögtön kiderül, hogy a kettes csoportban Csehország jobban áll nálunk a legjobb harmadikokat magában foglaló listán, így a 7. együttes kiléte máris kiderült a legjobb nyolcas mezőnyében. Viszont az egyes csoportban Grúzia még megelőzhet minket, ha legyőzik Azerbajdzsánt 2:0-ára. Ha esetleg csak 2:1-re sikerülne legyűrniük ellenfelüket, akkor az eddig felmutatott gólarányunk miatt nem igazán mi vagyunk kedvezőbb helyzetben. A három párharcban 12 rúgott és 19 kapott gólt hoztunk össze, míg Grúziának még megvan a lehetősége, hogy több találatot is szerezzen és kozmetikázza a mínusz hetes gólkülönbségét. A Grúzia vs Azerbajdzsán mérkőzést május 28-án este 6 órától rendezik, az eredménye pedig számunkra a legfontosabb.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!