Itt az új, ingyenes eFootball trailere, de pár animáció és mechanika hiányozni fog a startnál

Itt az új, ingyenes eFootball trailere, de pár animáció és mechanika hiányozni fog a startnál

Maga a Konami erősítette meg, hogy az eFootball új része a megjelenését követően még hiányos lesz.

Nem egy hétköznapi trailerrel mutatta be a kiadó az eFootball - korábban PES néven futó cím - játékmenetét, de az is kiderült, hogy jó néhány mechanika és funkció bizony az indulásnál még nem lesz elérhető, csak a későbbi frissítésekkel kapják meg a rajongók. Viszont arról sincs hír, hogy pontosan mikor jelenik meg majd a játék, mindössze a kora őszt jelölte meg a kiadó.

Első körben azt érdemes megjegyezni, hogy az induláskor csak a lokális mérkőzések lesznek elérhetők, és olyan együttesek közül lehet majd választani, mint a Barcelona, Juventus, Bayern és a Manchester United, valamint a cross-generation közötti matchmaking (PS5 vs PS4, valamint Xbox Series X és S vs Xbox One). Természetesen a választható csapatokkal a mesterséges intelligencia ellen is meg lehet majd küzdeni. Ez idő alatt az eFootballban nem lesznek mikrotranzakciók, ezt kristálytisztán közölte a Konami, ami azt jelenti, hogy - majdnem - minden ingyenesen játszható lesz.

Majd az ősz folyamán később jön a konzolok és a PC közötti crossplay, a csapatépítős játékmód, valamint az online bajnokságok is bekerülnek. A télre már mobilvezérlő-támogatást tervezik, valamint a teljes körű crossplayt is lehetővé akarják tenni minden platformon, beleértve a mobilokat is, illetve a profi és amatőr e-sport versenyeket is ekkor indítják útjukra. A Konami elmondta, hogy azért lesznek olyan játékmódok, melyeket opcionálisan meg lehet majd vásárolni DLC-ként kívánja eladni. Az egyik ilyen DLC játékmód például a Master League, de arról nincs információ mennyibe kerülne.

"Azt akarjuk egyébként, hogy a rajongók a lehető leghamarabb hozzájussanak az eFootballhoz, ezért korlátozott számú csapattal és játékmóddal fogunk elindulni." - mondta Konami.

Viszont elvileg nem csak ilyen módon lesz megnyírbálva az új epizód, ugyanis az új control ball trapping feature csak az indulás után kerül be, mint ahogyan a sharp kicks-et sem kapjuk meg az elején, mely új animációt is magával hoz majd. Az "éles rúgások" speciális lövések, és úgy tűnik, hogy időbe telik a tökéletes használata, mert charge útján kell feltölteni és utána lehet jól alkalmazni. Továbbá PlayStation 5-ön a DualSense haptikus visszajelzései és adaptív triggerjei sem lesznek elérhetőek, csak majd a későbbi frissítésekkel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: pcgamia.com

Kövess Minket!